Hjälp och bonusar för att komma på cykeln

För att uppmuntra människor att cykla till jobbet erbjuder den franska staten ekonomiska bonusar. Oavsett om det gäller staden, regionerna eller territoriet som helhet, får cyklister stöd både för inköp och för reparation av deras fäste. Här finns allt du behöver veta om den ekonomiska hjälpen som ges till den som vill sätta sig i sadeln!

Hjälp till cyklister

Hur drar man nytta av elcykelpremien?

Det är nu möjligt att ta del av flera hjälpmedel vid köp av en el-understödd cykel. Hur dra nytta av det?

 • Villkoren för att dra nytta avstaten

Träde i kraft den 19 februari 2017, " elcykelbonus Tilldelas av regeringen är föremål för flera villkor. I första hand är det nödvändigt att vara myndig och bo iFrankrike för att kunna dra nytta av det. Det är också nödvändigt att ha ett nollsaldo på nivån för inkomstskatteavgiften för år N-1. Utöver detta beviljas bonus endast om den sökande redan har fått hjälp av en lokal myndighet. Likaså får dess belopp inte överstiga det som betalas av samhället i fråga.

Dessutom beviljas denna bonus endast i fallet medny cykelköp. Den senare måste vara utrustad med en elmotor med en maximal märkeffekt på 0,25 kilowatt. Så fort cykeln når en hastighet på 25 km/h minskar kraften gradvis och stannar.

 • Premiebeloppet

Beloppet på bonusen som erhålls vid köp av en VAE varierar beroende på förvärvsdatum. Faktum är att premien har satts till 20 % av kostnaden för cykeln inklusive skatt fram till den 31 januari 2018. Från och med den 1 februari 2018 kan VAE-bonus endast beviljas om ett stöd för köp av elcykel av en lokal myndighet har redan tilldelats parallellt. Beloppet revideras därför ned och premien får inte överstiga den som kommunen tilldelat. Summan av dessa två ackumulerade hjälpmedel får alltså inte vara större än 20 % av inköpskostnaden inklusive moms på cykeln, dvs. 200 euro. Observera att det lägre beloppet beaktas.

Dessutom görs utbetalningen av elcykelbonusen i ett svep och direkt in på den sökandes konto. Det är därför det är viktigt att tillhandahålla rätt bankidentitetsinformation.

 • Stegen att följa för att få en bonus för köp av en elcykel

Framför allt bör du skicka din fil tillService- och betalningsbyrå Var ASP. En blankett ska sedan skrivas ut, fyllas i, undertecknas och skickas per post till AS:s regionkontor vars adress anges på blankettens första sida, senast 6 månader efter köpet av cykeln. Andra styrkande handlingar måste bifogas detta formulär:

 • Adressbevis på mindre än tre månader;
 • En kopia av fakturan för köp av cykeln med angivande av sökandens namn, adress, fakturadatum och cykelns egenskaper;
 • Åtagandet att inte sälja din vae vidare på ett år.

Vilket stöd beviljas av lokala myndigheter för köp av en elcykel?

Fast beslutna att utveckla en ren och effektiv mobilitetslösning erbjuder fler och fler regioner och städer hjälp med köp av en eBike.

På regional nivå ärIle-de-France, den Korsika, den'Occitanien och den Pays de la Loire erbjuda en premie till individer som vill cykla. Från 150 till 600 euro beroende på region överstiger stödbeloppet aldrig halva cykelns pris.

Minst 8 stora städer och flera samhällen erbjuder bidrag för att köpa en elcykel. Dessa kan kombineras med statspremien.

 • Staden av Lyon utmärkelser begränsat stöd till 500 euro till invånarna i de 59 kommunerna i dess metropol. Denna bonus är inte kumulativ med städernas, utan kompletterar dem;
 • Som för Paris, staden erbjuder ett tak stöd till 600 euro för köp av en lastcykel mot 400 euro för en VAE ;
 • I Bouches-du-Rhône (Marseille) är det satt till 25 % av inköpspriset för cykeln och är begränsat till 400 euro;
 • I regionen Occitanie är stödet 100 euro. En "säkerhetsbonus" på 50 euro kan också beviljas icke-skattepliktiga personer;
 • I Grand Poitiers tillåter en "VAE-kontroll" vissa godkända cyklister att dra nytta av en 25 % minskning av kostnaden för att köpa cykeln;
 • Subventionsbeloppet som erbjuds Caen motsvarar 25 % av inköpspriset för cykeln, vilket kan gå upp till 250 euro;
 • När det gäller metropolen Orléans erbjuder den en "VAE-check" avsedd för personer med en CAF-familjekvot på mindre än 1 200 euro per månad. Beloppet motsvarar 25 % av inköpspriset för cykeln, upp till en gräns på 300 euro;
 • I Rouen, Normandie, kan invånare få lokal assistans för köp av en eBike som uppgår till 30 % av inköpspriset inklusive moms på cykeln;
 • I Bordeaux ges ett bidrag på 100 euro till personer vars familjekvot är mindre än 1200 euro;
 • Invånare i Nice Côte d´Azur-metropolen kan också dra nytta av ett stöd på 25 % av inköpspriset inklusive moms, upp till en gräns på 150 euro;
 • Stadssamhället Toulon Provence Méditerranée erbjuder också ett bidrag för förvärvet av en VAE genom att finansiera 25 % av dess totala pris, upp till en gräns på 250 euro;
 • På Pays d'Aix territorium har det erbjudna stödet formen av en miljökontroll motsvarande 25 % av inköpspriset för cykeln, upp till en gräns på 250 euro. Observera att köpet av cykeln måste göras från en professionell ansluten till miljökontrollsystemet;
 • Metropolen Nantes erbjuder ett bidrag för köp av en speciell VAE som kan transportera barn och shopping- eller lastcyklar. I detta fall motsvarar stödet 25 % av köpeskillingen upp till en gräns på 300 euro.

Fokusera på kilometerpengen och cykelboosten

Även kallad kilometerskala, gör kilometerersättningen det möjligt för anställda att lägga till sina bränslekostnader i inkomstdeklarationen så att de kan betala mindre skatt. För cyklar är detta bidrag 0,25 euro per körd kilometer. Så för att beräkna det kommer det att vara nödvändigt att multiplicera 0,25 med antalet körda km mellan hemmet och arbetsplatsen och med antalet arbetsdagar.

De cykel boost bonus i sin tur ekonomiskt bistånd från 50 euro statligt bidrag för att hjälpa cyklister att reparera eller underhålla sina cyklar. På plats sedan 11 maj dras denna premie direkt av från fakturan för alla tjänster som rör reparation av cykeln. Allt du behöver göra är att konsultera kartan över anslutna partners på Coupdepoucevelo.fr för att ta reda på vilka reparatörer som är inblandade i denna operation.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found