Hur räddar man en smartphone som har fallit i vatten?

Oavsiktligt kan en telefon lätt falla i vattnet. Att rädda en smartphone från att drunkna är inte lätt och kräver bra reflexer. Här är några saker du kan göra för att få det att fungera igen.

Telefon fallit i vatten: vad ska man göra?

Stäng av telefonen

Genom att leka med sin smartphone nära poolen, på stranden, på toaletten eller i badrummet kan han en dag hamna i vattnet. Det första steget att anta är att komma upp ur vattnet snabbt. Om detta är en modell vattentät, är dess omedelbara återanvändning möjlig. Annat, det rekommenderas att stänga av den. Panik, vissa människor tenderar att tappa kontrollen i en sådan situation. För att notera det även om telefonen förblir på efter dyket måste den alltid vara avstängd. Om den flyter något, Det ärrekommenderas inte att flytta eller skaka den. Vattnet kan rinna ut i de icke-fuktade områdena vilket gör uppgiften ännu mer komplicerad. I händelse av att telefonen har ramlat ner i toalettskålen måste du agera snabbt och trycka in handen i den för att hämta den. Denna lösning passar dig som inte är rädd för att bli smutsig... Även om det inte finns för mycket att välja på!

Ta isär de rörliga delarna

Vissa människor har en tendens att omedelbart slå på telefonen igen efter att ha tagit bort den från vattnet. Denna reflex rekommenderas dock inte. När telefonen är avstängd, det är förbjudet att försöka tända den igen. Detta skulle riskera att orsaka a kortslutning kan skada enheten oåterkalleligt. Å andra sidan är det lämpligt att gå vidare demontering av smartphone och ta bort trummor, den SD-kort samt SIM-kort. Efter att ha tagit bort dessa är det nödvändigt badda sin plats med en pappershandduk. Kontrollera också om det fortfarande finns några droppar vatten kvar i hörnen. Det bör noteras attanvändning av en skruvmejsel att ta bort dessa delar är rekommenderas inte. Detta beror på att den eventuella komplexiteten i monteringen gör att telefonen kanske inte längre fungerar när den sätts ihop igen. I detta fall kan ägaren inte hävda sin rätt till garantin.

Torka av komponenterna

När komponenterna har demonterats måste de vara det Att torka. För att göra detta är det nödvändigt använd absorberande papper eller en trasa. Ägaren bör ta bort så mycket vätska som möjligt. Samtidigt bör enheten också stämplas så långt det är möjligt.

För att bli av med så mycket vatten som möjligt använder vissa människor en hårtork eller lägger sina telefoner i solen. Denna praxis avråds också. Det är helt enkelt nödvändigt ta en dammsugare och sug upp vattnet i nästan 30 minuter. Under aspiration är det lämpligt att håll ett rimligt avstånd mellan komponenterna och dammsugaren. Det beror på att det drag som dammsugaren producerar hjälper till att evakuera vatten och enkelt torka telefonen.

Slutligen är det nödvändigt testa varje komponent för att kontrollera om det fortfarande fungerar. För att göra detta måste du sätta i SD-kortet och SIM-kortet i en annan enhet för att kontrollera om de fungerar. Batteritestet kommer att göras efter att telefonen har torkat.

Sänk ner smarttelefonen i en påse med ris

Efter rengöring av batteriet, SIM-kortet, SD-kortet eller andra löstagbara komponenter ska vätskan som finns kvar inuti telefonen tas bort. Användning av hårtork, ugn eller mikrovågsugn rekommenderas inte. En hög temperatur kan faktiskt smälta smartphonens komponenter. Exponering för solen rekommenderas inte heller.

För att underlätta torkning är det bäst attanvänd en industriell avfuktare eller små påsar med kiselgel. För denna sista lösning är det viktigt att placera telefonen i en låda med dessa anti-fuktpåsar. Annars kan rispåstekniken ersätta dem. Detta är både ett ekonomiskt och effektivt alternativ. Ris är känt för sin förmåga att absorbera fukt. Så här tar du bort vattnet i smartphonen med den här tekniken:

  1. Ta en lufttät påse eller en matpåse ;
  2. Fyll upp till hälften med ristrodde och släpp telefonen där;
  3. Täck apparaten med ris och stäng påsen ordentligt;
  4. Lägg påsen på ett torrt ställe och vänta minst 48 timmar innan du tar upp smarttelefonen. Ju längre väntetid desto mer fukt kommer att sugas in i riset.

När denna period har gått, är det lämpligt att ta bort smarttelefonen från rispåsen och av kontrollera om det finns några vattendroppar. De olika komponenterna kan sedan sättas in igen och telefonen kan startas om.

Testa din telefon som har fallit i vatten

Om enheten omstart, det första du ska göra är att återställa all data som lagras där. Elektriska kretsar kan rosta snabbt, vilket påverkar enhetens korrekta funktion. Dessutom är det nödvändigt att Var särskilt uppmärksam på telefonen vid ovanligt ljud.

Om enheten inte startar kan batteriet vara urladdat. I det här fallet är det nödvändigt ladda telefonen. Om den trots denna gest fortfarande inte kommer tillbaka, är det möjligt att batteriet är skadat. I detta fall måste den bytas ut.

Om alla dessa tekniker inte slog på telefonen igen, är den sista lösningen att ringa in en specialist.

Falska bra idéer för att spara en blöt telefon

På Internet erbjuder flera sajter en mängd tips för att rädda en blöt mobiltelefon. Medan vissa tips är effektiva, är andra farliga och kan försämra tillståndet för smarttelefonen eller till och med förstöra den helt.

  • Hårtorken: Det är inte nödvändigt utsätt aldrig en telefon för värme. Detta beror på att enhetens elektroniska komponenter snabbt kan skadas. Vissa delar kan smälta i ansiktet av en stark värmekälla. Dessutom kan luften som genereras av denna enhet tvinga vattnet att sjunka ännu djupare in i varje hörn av smarttelefonen, vilket orsakar skador på delar som kan förbli intakta.
  • Garanti: Det bör noteras att det i kontraktet för köp av en telefon ofta anges att tillverkaren inte tillhandahåller stöd för enheter som har fallit i vattnet. Dessutom rekommenderas det inte heller att ta isär smarttelefonen på egen hand för att få en garanti. Därför bör det vara känt att det är meningslöst att kontakta kundtjänsten. Det har tillverkare faktiskt små fuktsensorer ändrar färg vid kontakt med vätska.