Bra beslut: gör en bujo själv

Det nya året brukar vara starten på nya projekt, nya beslut och nya program. För bättre synlighet och regelbunden övervakning över tid, varför inte anta en bullet journal? Kreativt, roligt och effektivt, det låter dig följa slutförandet av aktiviteter på lång sikt samtidigt som du har roligt.

Gör en bujo

Bullet journal och förbättrad dagbok: vad är skillnaden?

Bullet journal eller "Bujo" är mycket populär bland ungdomar och proffs. Det är ett organiseringsverktyg skapat av en designer som heter Ryder Caroll. Det är som en anteckningsbok som ska fyllas efter dina önskemål och behov. Dess princip kombinerar dagboken, dagboken och anteckningsboken. Protean och flexibel, bullet journal är ett utmärkt organisationsverktyg, utan att vara mindre roligt och kreativt. Således är det effektivt i alla andra situationer.

Steg för att skapa en bullet journal

Gör-det-själv-entusiaster kan skapa sin egen bullet journal. För att göra detta behöver du en anteckningsbok eller en liten pärm som stöd och ta även med en penna eller markörer för att skapa en vacker dekorativ effekt eller för att ta anteckningar. För vissa sidnumrerade versioner behöver du bara fylla dem med idéer.

  • Steg
  1. Ange nycklarna och indexera

Nycklar används för att klassificera idéer i bullet journal. För varje anteckning handlar det om att tillhandahålla en specifik symbol. Därmed är det möjligt att presentera de uppgifter som ska utföras i form av prickade kulor. Sedan är det bara att markera dem med ett kors eller en stjärna. Det är upp till var och en att välja de nycklar som motsvarar deras stil och val. Förutom nycklarna är det också viktigt att på första sidan definiera sidnumreringarna som är inneboende i varje verktygskategori.

  1. Definiera scheman

Precis som agendan har Bujo flera typer av scheman.

  • Årsschemat: en av tidskriftens baser, den ger information om årets stora evenemang, särskilt helgdagar, möten och födelsedagar.
  • Månadskalendern: informerar om möten och evenemang som redan är specificerade i den årliga planeringen. Tänk på en dubbelsida för varje månad, till vänster listan över månadens dagar och till höger de uppgifter som ska utföras under månaden.
  • Håll dig till den dagliga agendan: varje morgon eller kväll är det viktigt att organisera din dag efter de uppgifter som ska utföras.
  • Kontrollera ofullständiga uppgifter: gruppering av aktiviteter som inte genomförts under en månad som kommer att rapporteras på en ny sida.
  • Skapa samlingarna: samla uppgifterna eller upprepade anteckningar i den dagliga listan, som musiken att lyssna på, böckerna att läsa, filmerna att se, recepten att testa ...