Hur rengör och desinficerar man en fjärrkontroll korrekt?

Alltför ofta förbises rengöring av en fjärrkontroll. Men ackumulerad smuts gör att enheten inte fungerar. Således svarar denna fjärrkontroll inte längre på manipulationer. För att undvika att fjärrkontrollen går sönder är det viktigt att underhålla och rengöra den regelbundet. För att göra detta, här är några effektiva metoder.

Rengör din fjärrkontroll

70° alkohol för rengöring av fjärrkontrollboxen

DE'70% alkohol är ett av de mest effektiva desinfektionsmedlen. Denna lösning antiseptisk är sammansatt etanol. I allmänhet är den designad för extern medicinsk användning. Den här produkten kan dock ta bort fläckar från många föremål och kan därför vara idealisk för att städa huset. Fjärrkontrollen kan alltså skrubbas perfekt med denna produkt. För att rengöra den här enheten är det lämpligt att ta med en våtservett eller en bomullstuss samt 70 ° alkohol.

Däremot bör 70% alkohol vara hanteras med omsorg för att undvika olyckor. Därför måste vissa försiktighetsåtgärder vidtas när du använder denna produkt för rengöring av fjärrkontrollen:

 1. Bär handskar för direkt kontakt med produkten och för att undvika brännskador på huden;
 2. Häll lite alkohol på en våtservett eller bomullstuss;
 3. Gnugga lätt fläckarna samtidigt som produkten inte kommer i kontakt med den interna kretsen;
 4. Låt torka i några minuter.

Rengör kretskorten på en fjärrkontroll med tvålvatten

de tryckt kretskort garanterar korrekt funktion av fjärrkontrollen. Det är ett elektriskt stöd i form av en platta för att designa en elektronisk krets. Den senare består av en ledande zon (pastill) och isoleringsmaterial. Dessutom är detta organ integrerat inuti enheten. För rengöring måste en demontering av fjärrkontrollen utföras. Att göra detta :

 1. Kontrollera husets fästen;
 2. Öppna fodralet: använd en lämplig skruvmejsel för att ta bort skruvarna innan du separerar de två delarna av fodralet;
 3. Sprid de övre och nedre höljena isär med en platt skruvmejsel eller fingernaglar.

Varsam hantering krävs för att hålla skrovet intakt.

När fjärrkontrollen är öppen kan smuts ses genom svarta och degiga avlagringar på kretsen. Dessa är farliga för fjärrkontrollens funktion. Så det är viktigt att ta bort dem. För att göra detta behöver du bara tvålvatten, ett suddgummi och en trasa. För rengöring av den tryckta kretsen:

 1. Blötlägg duken itvåligt vatten och gnugga. Observera att användning av alkohol eller någon annan aggressiv produkt avråds starkt. Dessa ämnen kan faktiskt orsaka skador på det tryckta kretskortet.
 2. Torka av damm och avlagringar på kontakterna med tvålvatten.
 3. Rengör utan att ta bort det lackerade lagret av kretsen samt membrankuddarna.
 4. Använd ett suddgummi för att rengöra kontakterna.
 5. Polera skraporna på sudd med en torr trasa för att ta bort smuts.

Använder diskmedel

de membranrengöring fortsätter efter tvättning av kontakterna. Detta för att ta bort degiga avlagringar och damm som finns på gummin och pellets på fjärrkontrollen. Följande material krävs för rengöring:

 • Av Diskmedel ;
 • En borste ;
 • En trasa;
 • Ett pappersark ;
 • Ljummet vatten.

Membran rensas upp av olika anledningar. Å ena sidan smuts på dynorna orsakar en blockering av den elektriska transmissionen. Således svarar fjärrkontrollen inte längre på användarförfrågningar. Å andra sidan damm täckta på gummielementen är laddade med isolerande hartspartiklar. Som ett resultat kan nycklarna fastna. I samtliga fall krävs underhåll av de två membranen för att bevara fjärrkontrollens funktionalitet. Rengöring kräver därför försiktighetsåtgärder och utförs i några steg:

 1. Blöt borsten (eller en liten borste) i tvålvatten gjord med diskmedel.
 2. Polera alla hörn av gummit. I allmänhet verkar knapparna på fjärrkontrollen ha fastnat på grund av närvaron av kondensvatten låter enheten anpassa sig till olika temperaturer.
 3. Doppa gummit direkt i ljummet vatten blandat med diskmedel.
 4. Torka av fukt med en trasa.
 5. Låt torka i 5 minuter. a hårtork kan användas för att påskynda torkning.
 6. Rengör tabletterna genom att gnugga dem på ett pappersark. Vanligtvis består de av ett fuktigt eller oljigt ämne. Detta utseende är normalt och har ingen effekt på enhetens funktionalitet. Membranet är faktiskt ogenomträngligt och det våta ämnet kan inte komma ut ur det.

Rengör kopparn med 90° alkohol

90° alkohol består av en alkoholhaltigt etylämnee (90 %) och metanol (5 till 10 %). I allmänhet används den för att elda spisar. Beståndsdelarna i denaturerad sprit är mycket giftiga. Konsumtion av denna produkt orsakar blindhet och till och med plötslig död. För privatpersoner är 90° alkohol avsedd för hushållsunderhåll. Rengöring av kopparn i fjärrkontrollen är en av dem. För att göra detta är de nödvändiga tillbehören:

 • 90 ° alkohol;
 • En trasa;
 • En svamp.

Ren 90 ° alkohol säljs på apotek. Det är en effektiv produkt för rengör kopparn på fjärrkontrollen. Det tar bort svarta fläckar och degiga avlagringar. Man måste dock vara försiktig. Detta beror på att det alkoholhaltiga ämnet kan ta bort kolet. Processen som ska följas för att lossa och underhålla kopparn från enheten består således av:

 1. Blötlägg svampen med alkohol vid 90 °;
 2. Torka av kopparn för att ta bort smuts;
 3. Rengör en andra gång med trasan;
 4. Låt torka.

Rengör fjärrkontrollhuset med en fönsterputsare

Som namnet antyder används fönsterputsaren i allmänhet för att putsa fönster. Dess komponenter, inklusive vatten, alkohol och etylenglykol, hjälper till att ta bort smuts från glaset. Denna produkt används dock även för att rengöra fjärrkontrollskåpet. För att göra detta bör du ha:

 • En fönsterputsare;
 • En svamp.

de fjärrkontrollhuset måste underhållas väl. Detta beror på att damm kan infiltrera kretsen och göra att den inte fungerar. För att råda bot på detta är det effektivt att använda fönsterputsaren som rengöringsprodukt för att ta bort smuts från höljet på en fjärrkontroll. Att göra detta :

 1. Blöt svampen med fönsterputsaren;
 2. Torka försiktigt av smutsen;
 3. Låt torka.