Vilken diffusor för eterisk olja att välja?

Eteriska oljor värderas för sina fördelar på inomhusluften i huset samt på hälsan och välbefinnandet hos dess boende. För att kunna dra nytta av dessa fördelar är det viktigt att använda en spridare av eterisk olja av hög kvalitet. Förutom deras rörliga priser har dessa enheter olika egenskaper att ta hänsyn till.

Välj din eterisk oljespridare

Välj en eterisk oljespridare efter behov

Diffusion av eterisk olja är ett effektivt sätt att:

 • Eliminera dålig lukt: tobak, inaktuella lukter, obehagliga och ihållande lukter i köket ...
 • Sanera vardagsrum som sovrum, vardagsrum och kontor.
 • Slappna av, så länge du väljer rätt eterisk olja.
 • Förebygg vintersjukdomar (förkylningar, influensa, etc.).

Funktionsprincipen för diffusorer för eteriska oljor är i huvudsak densamma, oavsett vilken teknik som utrustar dem. De driver partiklar av eterisk olja uppvärmd till mindre än 40 ° C in i atmosfären. I själva verket, bortom denna temperatur, bryts de aromatiska molekylerna som finns i dessa naturliga essenser ned och blir giftiga. Parfymbrännare och ljusspridare avråds därför starkt.

Valet av en eterisk oljediffusor beror på dess framtida användning samt storleken på rummet:

 • För att desinficera eller fukta den omgivande luften, för att skapa en hälsosam atmosfär, för att förebygga och bota olika sjukdomar;
 • Som ett dekorativt element eller endast för terapeutiska ändamål;
 • I ett trångt utrymme eller ett rymligt rum.

a nebulisator är idealisk om eteriska oljor används för terapeutiska ändamål i ett rum större än 50 m². För mindre utrymmen som mäter mellan 20 och 40 m², samt torra atmosfärer, krävs en ultraljudsdimma. Gentle Heat Diffusers är lämpliga för personer med en stram budget som använder eteriska oljor i sitt sovrum för bättre sömn.

Diffusionssättet för eteriska oljor

Diffusorer för eterisk olja använder fyra huvudsakliga diffusionsteknologier.

 • Nebulisering

Denna diffusionsteknik är mer komplex och effektivare jämfört med andra. Nebulisatorer har två munstycken som används för att driva miljontals mikrodroppar av eterisk olja i hög hastighet utan att värma dem. Diffuserade kalla och rena behåller de alla sina egenskaper för bättre terapeutisk effekt och mer doftnjutning. Utrustade med en programmerare och en hög diffusionskraft kan nebuliseringsanordningarna täcka en yta på 100 m². De avger dock kontinuerligt bakgrundsljud och är inte lämpliga för användning i sovrummet. Dessutom är deras glas ömtåliga och deras pris ganska högt.

 • Imma

Till skillnad från nebulisering innebär imma spridning av eterisk olja blandad med vattenpartiklar i form av en fin, kall dimma. Denna ultraljudsenhet är billigare och tystare än en nebuliserad diffusor. Det skapar en zen och trevlig atmosfär i ett medelstort rum, med en yta på mellan 30 och 40 m². En dimma kan också användas utan eterisk olja för att fukta den omgivande luften. Emellertid är diffusorer för eterisk olja mindre effektiva eftersom de framdrivna eteriska oljorna inte är rena. Lukttiden minskar också.

 • Svag värme

Programföretagen aveterisk olja genom försiktig värme släpp ut bensin uppvärmd vid låg temperatur (mindre än 40 ° C). Dessa enheter är robusta och tysta och är praktiska, lätta att använda och underhålla. Du bör börja med att lägga några droppar eterisk olja i diffusorn. Motståndet värmer då upp innehållet. Eftersom skonsamma värmespridare inte är utrustade med avancerad teknik är deras kostnad relativt låg. De är också tysta. De är dock reserverade för utrymmen på mindre än 20 m² (hall, sovrum, badrum, etc.). Dessutom bör uppmärksamhet ägnas åt enhetens kvalitet och tillförlitlighet. Det bör faktiskt inte värma eteriska oljor över 40 ° C.

 • Ventilation

Enhetens fläkt driver ett flöde av kall luft genom en dyna som är förfuktad med eterisk olja. Denna luftström sprider omedelbart den eteriska oljan ut i atmosfären. Diskret, denna typ av diffusor är idealisk för ett sovrum eller ett kontor. Dess spridningskraft tillåter inte att den täcker hela hemmet, så den är lämplig för utrymmen på mindre än 60 m². Det är i allmänhet resistent och billigare. Den är idealisk för dem som letar efter en liten bärbar diffusor att använda var som helst (i sovrummet, på kontoret, i bilen, etc.). Sändningstiden är dock kort.

Kvaliteten på enheten som sprider den eteriska oljan

Utöver priset bör kvaliteten på byggmaterialen beaktas när du väljer en spridare för eterisk olja. Denna enhet är verkligen ömtålig. För en optimal livslängd är det lämpligt att välja en modell gjord av resistenta material. Sedan måste du ställa dig själv de rätta frågorna för att förfina ditt val: ändrar enheten egenskaperna hos den eteriska oljan? Är det bullrigt? Passar den för ett litet eller stort rum?

Innan du köper ett ventilationsdon är det viktigt att veta priset på förbrukningsvaror. Kvaliteten på glaset som används är avgörande för diffusorer av nebulisering. När det gäller ultraljudsdimmare är en frekvens högre än 20 kHz att föredra. Ju högre frekvens, desto tystare och effektivare är enheten. För modeller med mild värme, en modell utrustad med ett termoreglerat motstånd garanterar låg temperaturdiffusion.

Diffusorns design

Förutom sin primära funktion är diffusorer för eteriska oljor också dekorativa föremål. De finns i många former, material och färger för att matcha alla smaker. Valet av enhetens design beror alltså på individuella smaker när det gäller estetik och rummets dekorativa stil.

Tips för att använda en diffusor för eterisk olja

Det finns några regler att känna till när det gäller att sprida eterisk olja för säker användning:

 • Begränsa sändningstiden till högst 30 minuter per sändning. Det ideala är att sprida de eteriska oljorna i sekvenser på 5 till 10 minuter med minst en timmes paus under dagen;
 • För dem som vill blanda eteriska oljor (synergi), är det lämpligt att begränsa valet till max 3 eteriska oljor och att dosera dem i lika delar;
 • Diffusion av eterisk olja avstår inte frånventilera interiören. Det är därför nödvändigt att ventilera varje rum i minst 10 minuter, med fönstren vidöppna, varje dag.