5 tips för att hantera inköp av skolmaterial

Några dagar innan läsårsstarten är kapplöpningen om skolmaterial i full gång. Mellan återupptagande av arbetet, oro för att följa listor som förutbestämts av skolor, budgethantering och läkarbesök bland annat, kan stress snabbt sätta in. Men med lite organisation är det möjligt att effektivt hantera inköp av skolmaterial.

Hantera inköp av skolmaterial

Tillbaka till skolan: när och hur?

För läsåret 2020-2021 är läsårets start planerad till 1 september 2020 för dagis-, låg-, mellan- och gymnasieelever, och en dag tidigare för lärare, det vill säga 31 augusti 2020. Hälsokrisen efter epidemin har ingen effekt på läsårsstarten som ursprungligen förutbestämdes av 'Nationell utbildning . .. Ändå, åtgärder måste tas i fråga om organisation inom skolan. Dessutom har hälsoprotokoll efterinneslutning som gäller från juni till juli 2020 kommer att bibehållas delvis till september.

Förutse inköp av förnödenheter

För att undvika trånga gångar och tvångsmässig shopping är det bäst attförutse lopp så mycket som möjligt. Men denna goda upplösning hålls sällan. Det är därför tillrådligt i slutet av augusti att inte slösa mer tid och gå till specialiserade butiker eller online.

Sortera och återvinna

Innan du börjar handla skolmaterial är det bäst att se över resterna från det senaste året. Detta steg gör det möjligt att inventera skolmaterial som fortfarande kan användas. Återvinning, förutom att vara ekologisk, minskar listan över föremål som ska skaffas och fakturan samtidigt:

  • a knappt rörd anteckningsbok kan agera som oorganiserat eller tillhandahålla arbetsboken. Allt du behöver göra är att ta bort häftklamrarna och locket. Skär i vecket med en skärare för att samla de enskilda bladen. Avsluta med en stans för att få pärmar som nya.
  • Till skillnad från agendor är läroboken tidlös. Den reduceras därför inte till ett enda läsår. De återstående bladen kan fortfarande användas.
  • Transporteras sällan i pärm, pärmar låter dig bara ha kursblad hemma. Det är därför onödigt att tilldela en för varje ämne. En skjorta kommer att vara perfekt för att klassificera lösa lakan. Det går även bra att förvärva en singel stort arkivskåp och använd a mellanskikt för att identifiera varje ämne.
  • En väska i gott skick kommer fortfarande att göra ett år till. Detsamma gäller ett knappt påbörjat suddgummi och en som ny pennvässare.

Gör en lista i förväg

När inventeringen är klar är det dags att förbereda en lista över de återstående skolmaterialen, för stressfria och ekonomiska inköp tillbaka till skolan. Den första fördelen är bättre organisation : allt du behöver göra är att stryka över de varor som köpts i butiken eller återvunnits i förväg. Dessutom har ministeriet för nationell utbildning planerat en lista över modell skolmaterial. Tveka inte att be om mer information från ditt barns skola.

Köp tillbehör utan barnen

För att undvika ändlösa förhandlingar med barn, särskilt i händelse av trånga hyllor, är det bäst att gå ensam. Barn kommer därför att vara immuna mot alla frestelser. Under nästa utflykt kommer det att vara möjligt att ge dem valet av några mindre föremål när de nödvändiga förnödenheterna har skaffats, såsom dagboken. Men vid infall är det lämpligt att stå stadigt. Eftersom satsen och väskan kan användas i många år skulle det perfekta vara att gynna en mångsidig och tidlös modell, som kommer att anpassa sig till alla trender. Det är lämpligt att tillhandahålla en budget per barn, med hjälp av en lista över "behov".

Ett smart köp för att minska stress

Orimliga priser är en källa till stress för föräldrar. Som sådan är det tillräckligt att rikta in sig på butiker eller webbplatser som erbjuder kampanjer eller intressanta erbjudanden:

  • Om tiden tillåter kan shopping i butik vara fördelaktigt, särskilt när det gäller besparingar. Faktum är att specialbutiker tillhandahåller vanligtvis bekväma tjänster och kampanjer. Det är alltså inte ovanligt att stormarknader och den stormarknader erbjuda kampanjer från slutet av juli till mitten av september på alla skolmaterial. På grund av stark konkurrens erbjuder de ett brett utbud av tillbehör till knockdown-priser, till en överkomlig kostnad. Dessa förmåner kan dock pågå i många veckor, vilket kräver föräldrars tålamod. De röjningsbutiker har också visat sig vara en utmärkt och attraktiv försörjningskälla.
  • Det bästa alternativet när det gäller att spara tid, online shopping är utan tvekan det mest rekommenderade. Faktum är att flera dedikerade webbplatser säljer sina skolmaterial till intressanta priser. De erbjuder också en brett urval av artiklar, vilket möjliggör en meningsfull jämförelse hemma och undviker brådskan i butikerna. Dessutom kan listan med tillbehör beställas på mindre än en halvtimme, vilket sparar tid. Vissa butiker beviljar till och med återbetalningserbjudanden tillägnad början av läsåret. Dessa möjligheter gör det möjligt att skapa ett litet lager av klassiska produkter som lim, pennor eller pennor, vid behov av förnyelse under året. Andra intressanta alternativ är möjliga, inklusive cashback-sajter och privata försäljningssajter. De cashback-sajter gör att du kan tjäna pengar på varje onlineköp, den idealiska formeln för köp tillbaka till skolan. De privata försäljningssajter är också bra för föräldrar som letar efter attraktiva priser. I alla fall kräver köp av vissa produkter ett besök i butiken för att kontrollera storlek och kvalitet, inklusive pärmen.
  • Köp begagnat skolmaterial. Det är möjligt att hitta flera pappersvaror på dedikerade begagnade webbplatser. Det här alternativet är intressant för robusta och hållbara skolmaterial.
  • Skolmaterial: gruppinköp. Tack vare försäljningen i stora kvantiteter är gruppinköp ett av de intressanta alternativen att dra nytta av attraktiva priser. Konceptet är att gå samman i föreningar av föräldrar till elever för att köpa skolmaterial till barnen. De två huvudsakliga inkluderar FCPE och den KIKA. I synnerhet erbjuder de gruppköp, om än i skalan av en utbildningsinrättning. För mer information, tveka inte att höra av dig till berörd förening.