Hur väljer man isolering för en vind?

Vi renoverar ett prefabricerat betonghus från 1970-talet (Balency). Vi ska göra ITE av väggarna. Vi planerar på medellång till lång sikt att förverkliga vindens EIT när vi måste byta tak (för närvarande endast isolerad med 2,5 cm Fibralith-plattor). Under tiden funderar vi på att själva göra en invändig isolering av vinden, men vi är begränsade av höjden och kan inte göra en isolering enligt konstens regler. Vad rekommenderar du: tunn isolering?, traditionell isolering men vi kan bara göra det mellan de 10 cm tjocka takbjälken? Eller gör ingenting och vänta med att göra ITE på taket när vi har tillräckliga medel? Tack så mycket och bra gjort för din show

Att isolera vinden från utsidan är ett bra val när taket ska bytas och höjden på vinden är begränsad.

Idén med tillfällig isolering bör behållas om isoleringen från vindens utsida är programmerad för en avlägsen echénace.

Om detta arbete däremot är planerat inom två till tre år verkar det ekonomiskt realistiskt att inte göra något tillfälligt.

Om du ändå bestämmer dig för att isolera "tillfälligt", välj en ekonomisk isolering (till exempel mineralull) som kommer att implementeras mellan takbjälken. Tunna "isolatorer" bör betraktas som tilläggsisolering och enligt mig inte lämpliga för "tillfällig" isolering.