Häng allt hemma utan att pierca väggarna

Det finns många knep att göra utan spik och hammare när du vill hänga en bild eller en bild på väggen. Här är några.

Häng tavlor utan att borra i väggen

Dubbelhäftande tejp: lätt att applicera

De dubbelhäftande tejp låt små föremål hängas på väggen utan att borra. Snabba att sätta upp, de har fördelen att fästa på flera typer av ytor som trä, PVC, gips eller till och med glas. Man måste dock se till att föremålet i fråga är lätt och helt plant så att det kan fästa på väggen. För att hänga den, sätt bara tejp runt dess kanter, placera den sedan på väggen och tryck tillräckligt hårt för att den håller bra.

Häng föremål med fixeringspastor

De fixeringspastor är en annan lösning för att hänga något på väggen utan att borra. De kan formas för att passa formen på föremålet de håller. Dessutom förblir de säkert fästa på väggen. Således gör fixeringspastorna det möjligt att hänga upp dekorativa tillbehör, köksredskap eller andra medelstora föremål. Observera att de inte lämnar ett märke om de lossnar från väggen.

Självhäftande flikar: perfekt för att stödja tunga föremål

De självhäftande flikar låt föremål hängas överallt och lossna utan att lämna spår på väggarna. Dessutom kan detta fästsystem bära en belastning på upp till 7 kg. Således kan stora ramar och familjemålningar lyftas fram i vilket rum som helst i huset, utan att borra i väggarna.

Häng små föremål med självhäftande krokar och sugkoppar

De självhäftande krokar låter dig hänga småsaker var som helst i huset (nycklar, köksredskap, kökshandduk, kläder etc.). Det finns även modeller med sugkopp som kan flyttas efter önskemål. De är mer lämpliga för fuktiga rum. De sistnämnda är i allmänhet täckta med kakel, särskilt lämpliga för att fästa sugkoppar. I badrummet är sugkrokar till exempel idealiska för att hänga upp handdukar, duschblommor eller tvättlappar.

Gör ett stöd av klossar

För att till exempel hänga en kalender på en vägg utan att borra i den, varför inte göra dig själv en Stöd ? Tanken är att skapa en som står upp och rymmer alla typer av föremål (prydnadstillbehör, plagg, kläder etc.). Byggt med klossar kommer stödet att vara både estetiskt och praktiskt. Dessutom kan den flyttas till vilket rum som helst i huset.

Magnetisera väggen med magnetfärg

Husets väggar blir magnetiserade när de beläggs med en magnetisk färg. Tack vare den magnetiserade ytan som sålunda skapats kommer det att vara möjligt att hänga föremål utan att borra. Det räcker faktiskt att fixa olika typer av magnetiskt stöd på väggen som magneter, krokar, klämmor ...

Häng föremål med lim

På marknaden finns det lim baserade på hybridpolymerer att låta föremål hängas på väggarna, t.ex. tätningsmedel. För att använda dem, klistra bara in plastkrokar som ett stöd. Andra typer av lim torkar också snabbare än neoprenlim. De kan appliceras på olika ytor som trä, metall, sten, betong, PVC, etc. Observera att dessa limsorter inte skadar väggen när de behöver tas bort.

Häng med klisterpasta

Tack vare självhäftande pasta, blir det möjligt att fixa alla lätta föremål. För att använda denna produkt måste du:

  1. Lossa pastillerna från degen, knåda dem sedan tills de är mjuka;
  2. Applicera tabletterna på föremålet och tryck föremålet på väggen.

När du tar bort tabletterna kan tjocka fläckar uppstå på de absorberande substraten. För att rengöra dem, gnugga dem helt enkelt med en trasa eller svamp indränkt i 'bensin.

Säkra föremål med kardborreband

De kardborreband är mer effektiva än konventionella bindningar. Faktum är att de, förutom att inte skada väggen, tål tunga och lätta belastningar. För att använda dem måste du limma fast den gripande delen på väggen och den andra sidan på föremålet som ska hängas. De två remsorna ska sedan sammanfogas. Kardborrefästen är i allmänhet ekonomiska, återanvändbara och starka.

Häng upp en mängd ramar med hjälp av en tråd

För att hänga flera små ramar i ett rum är det smart att använda en tråd. För att göra detta, fixa bara varje ände av tråden med en självhäftande krok. När de väl är perfekt spända återstår bara att hänga upp ramarna på olika sätt, till exempel med S-krokar, klämmor, klädnypor osv.

Maskeringstejpen: idealisk för att hänga föremål på ett dekorativt sätt

de Maskeringstejp är en sorts självhäftande tejp gjord av flyttbara rispapper. Den kan rivas av för hand och lämnar inga märken när den lossas från väggen. Denna produkt finns i flera färger och mönster. Således representerar det ett utmärkt alternativ för att dekorera väggarna på ett originellt sätt. För att till exempel hänga upp en ram med maskeringstejp är det bara att sätta lister på alla fyra sidorna, sedan hänga upp ramen på väggen.

Häng kläder på en magnetisk klädhängare

För att hänga upp kläder på väggen utan att borra, är det inget som slår en magnetisk klädhängare. Det senare har flera fördelar:

  • Den kan bära flera klädesplagg upp till en totalvikt på cirka 7 kg, eller till och med upp till 12 kg;
  • Den placeras vid ingången och i olika rum i huset (hall, badrum, etc.);
  • Den finns i många modeller;
  • Installationen av den magnetiska klädhängaren är enkel, eftersom den inte kräver någon fixering.

Men innan du installerar detta tillbehör finns det några regler att följa:

  • Rengör den magnetiserade ytan med en mjuk trasa;
  • Undvik att applicera klädhängaren om ytan är konkav eller har stötar;
  • Se till att inga luftbubblor finns mellan magneten och installationsytan.

När det gäller priset kostar en klädhängare i krom med ett huvud 7 €. Räkna med cirka 30 € för en modell med en gummispets som kan bära upp till 12 kg.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found