Bra upplösningar: urval av applikationer för att hantera din budget

Använd din smartphone för att hantera din budget? Det är mycket viktigt att göra sina räkenskaper och hantera sin budget för att kunna klara sig med tillförsikt. En välkontrollerad budget är faktiskt det enda sättet att fördela utgifterna på ett rimligt sätt. Om folk brukade budgetera på stora fysiska arbetsböcker eller Excel-kalkylblad, tar nu 3.0-konton med mobilappar över. Här är några idéer för applikationer för enkel och effektiv budgethantering.

Bättre hantera din budget med applikationer

Bankin, en intuitiv applikation

En av de ledande inom området, Bankin är en av de bästa apparna för att hantera dina bankkonton på bästa sätt.

  • Tack vare denna applikation är det möjligt att följa alla hans konton, även från olika bankinstitut. Det handlar om att samla alla konton i ett gränssnitt. Detta gör det lättare att övervaka utgifterna samtidigt som du får en trevlig och intuitiv överblick. För att ladda ner det, gå bara till App Store eller i Google Play Butik. Alla installationsanvisningar är lätta att följa. Denna applikation är också tillgänglig via webben, på Bankins webbplats.
  • När det gäller sekretessen för den tillhandahållna informationen finns det ingen anledning att vara orolig. Faktum är att företaget har vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att skydda dem så mycket som möjligt. Det är godkänt avACPR - administrativ myndighet som stöds av Banque de France. Dessutom bygger den på samma säkerhetsstandarder som bankinstitut som verkar internationellt. Bankin använder algoritmer särskilt avancerad kryptering och applikationen visar ingen bankidentifierare. Tillgång till applikationen är endast möjlig via en PIN-kod. Dessutom säkerställer säkerhetsspecialister att skyddet fungerar korrekt genom att utföra regelbundna revisioner.
  • Bankin har många fördelar. Det faktum att dess gratisversion redan är ganska omfattande gör den till en av de mest använda apparna för att hantera budgetar. Du behöver inte vara expert för att kunna ställa in kontoaggregatorn. Detta är en särskilt enkel uppgift och tar inte för mycket tid, eftersom navigeringen är intuitiv och smidig. Med denna app är det fullt möjligt att lägga till utländska banker, inklusive spanska, franska, tyska och engelska banker. Slutligen, en av de största fördelarna med Bankin är att kostnaderna är tydligt listade. Detta gör det mycket enkelt att kontrollera ett konto för avvikelser och att säkerställa att inga onödiga uttag har gjorts.
  • Å andra sidan måste vi ta hänsyn till nackdelarna med Bankin. Först och främst är underkategorierna ofullständiga. För vissa positioner, men ändå väldigt distinkta i vardagen, är separation inte möjlig. Detta är till exempel fallet för barnomsorgskostnader och barnvaktskostnader. Det är dock två olika tjänster. Du bör också förvänta dig att kontona är felaktiga efter att du lämnat in ett bilköp eller fastighetsköp. Slutligen, med Bankin är det inte möjligt att byta namn på ett konto. Alla konton är namngivna "Current account" utan någon specifik indikation. Så att göra skillnaden är ganska komplicerat.

Money Lover för förenklad hantering

Gratis och effektiv, Pengar älskare är en applikation som hjälper till att förenkla hanteringen av sin budget. Det ger tillgång till ett trevligt, enkelt och estetiskt gränssnitt som låter dig kontrollera dina utgifter och inkomster. För att få en uppfattning om dina ekonomiska vanor behöver du bara göra flera grafiska analyser. För att göra detta är det nödvändigt att slutföra alla finansiella transaktioner på mobilapplikationen.

  • Money Lover har många fördelar som budgethantering. Den består av att manuellt registrera finansiella transaktioner. Det är också ett bra verktyg för budgetplanering. Den genomför faktiskt studier när en budget har uppnåtts. Användarna har också till sitt förfogande ett schema över framtida utgifter som till exempel återbetalning av lån, hyra, barns skolavgifter och elräkningen bland annat. En annan praktisk sida av denna applikation, den låter dig synkronisera konton på smartphones, surfplattor och datorer.För att få en enklare överblick över sin budget kan användaren använda diagrammen för att analysera transaktioner.
  • Den enda nackdelen med Money Lover är behovet av att välja premiumversionen för att få tillgång till användbara funktioner som att exportera data till Excel. Detta alternativ har dock ett ganska högt pris, nämligen 5,59 €. Dessutom måste du köpa grundversionen på 2,49 € för att kunna radera aviseringar.

Spendee för ett enkelt och effektivt gränssnitt

För att hantera din budget på ett enkelt och effektivt sätt, Spendee är utan tvekan den mest rekommenderade applikationen. Den är lämplig för alla typer av profiler som vill ha en förenklad budgethantering. För att komma åt den måste du manuellt ange dina finansiella transaktioner genom att kategorisera dem. När alla konton är korrekt registrerade kan användaren dra full nytta av de analyser som tillhandahålls. Spendee sticker ut från konkurrenterna genom sin sociala sida som gör att du kan fördela och hantera budgeten mellan flera personer.

  • Denna applikation har fördelen att tillhandahålla detaljerade analyser och rapporter. Tack vare grafiken är det möjligt att anpassa dina konton. Dessutom erbjuder den möjligheten att göra intressanta uppdateringar, särskilt om kopplingen till bankkontot, budgeten, den optimerade artificiella intelligensen och reseplånboken bland annat. Med Spendee är det dessutom möjligt att exportera data i CSV och Excel. För att säkra applikationen är det bättre att välja ett lösenord. Ett annat stort plus med Spendee är det faktum att påminnelser och budgetvarningar är anpassningsbara.
  • Med Spendee är gratisversionen ganska begränsad. För att få tillgång till mer avancerade funktioner måste du prenumerera på en betalversion som är värd mellan €14,99/år eller €1,99/månad. Bland funktionerna som erbjuds i denna betalversion är budgethantering mellan flera personer och skapandet av flera portföljer.