Hur ansluter man en LED-slinga?

Mycket trendiga för att skapa varma och festliga atmosfärer, LED-ljusgirlanger (Light Emitting Diode) finns i alla färger, former och material. För att sublimera belysning både ute och inne, för att skapa en magisk julstämning, finns LED-girlanger överallt.

Krans i ett rum

Säkerhetsparametrarna att känna till innan du installerar en LED-girland

Innan du ens faller för en lätt snöre, det finns några säkerhetsregler att vara medveten om.

De led girlander har fördelen att värma mindre än glödlampor, förbruka mindre energi och enkelt installera. Dessa elektroniska komponenter förbrukar upp till 10 gånger mindre än konventionella glödlampor för samma mängd ljus som sänds ut. Ekonomisk och ekologisk, hur man inte blir frestad!

Köp, kontrollera IP-indexet (Skyddsindex), skrivet på förpackningen, eftersom det beror på installationsplatsen. Detta 2-siffriga index klassificerar nivåerna av skydd som en LED-girland kan erbjuda mot yttre element:

Den första siffran (från 0 till 6): skyddsgrad mot fasta främmande kroppar (dammtyp).

Den andra siffran (från 0 till 8): skyddsgrad mot vätskeintrång (vattentyp). Ju högre den är, desto mer totalskydd blir det.

Här är några av de vanligaste ledtrådarna du bör känna till:

 • IP20 : lägsta index för LED-belysning. Det betyder att produkten är skyddad mot fasta kroppar (som fingrar). Inomhus index, utan fukt.
 • IP44 : armatur skyddad mot intrång av små fasta kroppar och mot vattenstänk från alla håll. Detta index rekommenderas i ett fuktigt rum som badrum, kök och utomhus.
 • IP65 : totalt skydd mot damm, mot vattenutsprång med en lans som kommer från alla håll. Tips för en girlang placerad utanför.
Obs: det rekommenderas att köpa LED girlander som bär CE-märkning, liksom de som är synliga på den här webbplatsen, överensstämmer produkten med säkerhetsregler enligt gällande europeiska bestämmelser.

Hur man korrekt installerar en ljus krans?

Installationen varierar beroende på 3 typer av girlanger :
 • 220V LED girland (på elnätet): ansluten till ett eluttag
 • 31V LED krans (med transformator): ansluten till ett eluttag
 • batteridriven LED-girland : LR06 AA
Här är några tips att följa för att skapa en lysande atmosfär med en LED-girlang:
 1. Välj slutdestinationen för det dekorativa föremålet för att veta hur man fäster det.
 2. Separera LED-lamporna väl och rulla ut kransen helt innan installation.
 3. Kontrollera alla LED-lampor, nätsladd och transformator för skador.
 4. Använd endast transformatorn som medföljer kransen.
 5. Säkra ledningen och transformatorn (barn, djur).
 6. Koppla in kedjan, justera placering och rendering, om det tillåter olika flimmerprogram.
 7. För en utomhusgirlander, tillhandahåll ett närliggande uttag och en vattentätt fodral för en förlängning vid behov.
Att veta :
 • Om kransen inte används är det lämpligt att koppla ur den.
 • Om någon komponent inte längre fungerar, kontrollera att den kan ändras eller kassera kransen för att säkra installationen.

Var installerar man en lätt krans?

Beroende på slutdestinationen och den önskade effekten, formen på girlangen samt önskade nyanser kommer att anpassas. Vit varmt, Vit kyla, neutral vit, flerfärgad, panelen är stor och kan lätt anpassas till alla smaker. Festlig eller kokongatmosfär, allt är möjligt med dessa diskreta girlanger, som kommer till liv när de lyser upp.

Lys upp ditt interiör

Vare sig för mjuka upp en atmosfär, markera ett objekt Var anpassa ett rum, LED-slingor finns i varje hörn av huset. Former enkel Var sofistikerad (sfärisk, blommig, regngardin), de lyfter snabbt fram ett dekorativt element som en hylla, en garderob, en sänggavel, en dörrkarm eller en öppen spis. Till jul, halloween eller födelsedagsfester finns de under en glasklocka eller i en burk, som bordslöpare, på ett träd som juldekoration. Av varierande längd, allt är möjligt!

Från Tillbehör som fjärrkontrollen för att ändra ljusshowerna och timern för att styra belysningstiden.

Belys utsidan

Med LED girlanger som kallas "Guinguette" är det möjligt attlysa upp en terrass, en balkong för stunder av gemytlighet, en gränd för att fly in i en trädgård, en berså eller lusthus för att njuta av en stunds avkoppling.

De anpassning av belysning med en LED-girlang installerad både inomhus och utomhus, är en barnlek, tillgänglig för alla.