Hur behåller du din smartphone under lång tid?

Oavsett om det är för att skicka sms, spendera tid på sociala nätverk, kolla väderprognosen eller till och med spela mobilspel, har smarttelefonen blivit en daglig nödvändighet för många människor. För den som inte hela tiden vill byta ut sin enhet kommer här några praktiska tips för att hålla den i gott skick under lång tid.

Håll din smartphone i gott skick

Använd ett skyddande tillbehör

Förvärvet av en skyddstillbehör utgör första gesten att göra för att bevara din smartphone. Beroende på behov, olika enheter kan användas:

  • Skyddsfodral : generellt utformad i silikon eller in polykarbonat, skyddsskalet skyddar enheten från fall och stötar. För att vara effektiv måste den här enheten vara passar perfekt till smartphonen. Beroende på smak, de skyddande skalen finns i olika versioner : klassisk, original eller anpassningsbar. Det är dock användbart att specificera att skrovet skyddar endast baksidan av enheten.
  • Omslag : för en optimalt skydd av smartphone, installation av en omslag är den idealiska lösningen. Enheten är införd i en plastanordning som skyddar baksidan. Dessutom gynnas även telefonens skärm av skydd tack vare en flik som hålls på plats av en magnet. Vanligtvis i konstläder, läder eller polyuretan, skyddsöverdraget absorberar stötar effektivt undvika att telefonen förstörs från minsta fall.
  • Skyddsfilm : För dem som inte vill ha råd med ett skyddande skal eller skydd, kan andra enheter användas för att skydda skärmen. För undvika fingeravtryck och den mikro repor, är det lämpligt att täcka skärmen med en skyddsfilm. Från skyddsglasögon som erbjuder ökad slagtålighet finns också kommersiellt tillgängliga som skärmar av härdat glas.

Håll smarttelefonen borta från magnetiska områden

Smartphones består av olika magnetiska komponenterinklusive högtalare. En lång exponering för ett magnetfält kommer sannolikt att störa dessa komponenter, vilket i det långa loppet kan orsaka att enheten inte fungerar. Det är därför lämpligt att lägg inte ifrån dig din smartphone för länge nära a hushållsapparat i drift (hårtork, brödrost...). Om någon av komponenterna inte fungerar är det alltid möjligt att byta ut den. Det borde det dock vara begränsa så mycket som möjligt skada uppmärksamma var du ska placera din enhet.

Skydda din smartphone från fukt och värme

För att behålla din smartphone under lång tid rekommenderas att hålla det från värmen. Det rekommenderas därför inte att utsätta den för direkt solljus, särskilt i perioder med hög värme med risk orsaka för tidigt slitage av komponenter. Exponering för gel är också rekommenderas inte för att undvika att förkorta batteritiden. Dessutom är det viktigt att veta det temperaturförändringar kan få smarttelefonens batteri att svälla. Vid överhettning, kan en varning visas på enhetens skärm som kan stänga av den eller sluta ladda pågående. Observera att hantera en laddningstelefon ökar risken för överhettad. Dessutom bör det noteras att fuktighet är en fiende till smartphones. Det kommer sannolikt att leda till avdunstning vatten som kan sippra in. Vattendroppar kan nå olika komponenter i telefonen. De risk för kortslutning är alltså möjliga.

Ge företräde åt originalladdare

Vissa människor tror att allt du behöver är en kompatibel kontakt med sin smartphone för att effektivt ladda batteriet. Det är viktigt att veta det varje laddare har olika effekt. Använder en för kraftfull enhet jämfört med originalet är det möjligt att orsaka skada på telefonnivå. Å andra sidan, om laddaren är mindre kraftfull tar batteriet mycket längre tid att ladda. Så det är bättre att använd alltid originalladdaren. I händelse av att det senare inte längre fungerar, är det lämpligt attköpa en enhet dedikerad till smarttelefonen rörande. Dessutom borde det varaundvika förfalskade laddare burkutfärda eninstabil elektrisk energi som kan orsaka en lätt överbelastning. Detta fenomen skadar gradvis batteriet, men även laddningskontakten och kontaktorerna som finns på moderkortet.

Ta hand om din smartphones batteri

För att öka livslängden på din smartphone är det också rekommenderas för att underhålla batteriet. Vissa åtgärder måste därför undvikas:

  • Laddar smarttelefonen för länge : Det handlar om en dålig vana tagna av många människor. Det är dock viktigt att veta att om du låter telefonen vara inkopplad för länge när batteriladdningen når 100 % minskar dess livslängd avsevärt. Så är det rekommenderas inte att ladda den över natten.
  • Låt smartphonen laddas ur helt : Detta är en praxis som snabbt kan skada telefonens batteri. I själva verket, isolerade från den elektriska strömmen, kan vissa battericeller inte längre behålla laddningen. Därför rekommenderas det att ladda smarttelefonen när det bara finns 10 % eller 15 % batteri kvar. Dessutom är det bäst att hålla batteriet mellan 40 % och 50 % för att det ska fungera optimalt. När batteriet visar 30 % är det lämpligt att ladda telefonen till 60 %.Ladda enheten flera gånger om dagen är mer rekommenderad än en full uppladdning i slutet av dagen.

Stäng oanvända applikationer

Det här är en enkla råd, men relativt viktigt för att öka livslängden på en smartphone. Faktum är att den samtidiga öppningen av flera applikationer gör att enheten körs med full hastighet och använder sina förmågor maximalt medan endast en används. Genom att låta appar köras i bakgrunden saktar smarttelefonen ner och batteriet laddas ur snabbare. Det rekommenderas därför att stäng alla oanvända applikationer för att behålla telefonen länge.

Underhåll smarttelefonens USB/lightning-port

USB-porten är en viktig komponent för att överföra data eller ladda smartphones batteri. Mycket använd, denna enhet kan skadas snabbt. För att undvika problem med USB-porten efter några månaders användning bör vissa försiktighetsåtgärder vidtas:

  • Vare sig efter laddning eller överföring av data, ta försiktigt bort kabeln från USB-porten.
  • Damma regelbundet detta område för att ta bort eventuella rester som kan komma in och koppla in kontakten.

Välj en reparerbar modell

För att undvika att köpa en ny smartphone så fort en komponent inte längre fungerar (platt batteri, trasig skärm, skadad USB-port etc.), är det lämpligt attskaffa en lätt reparerbar modell. I synnerhet bör du välja en telefon vars delar kan bytas ut utan svårighet.