Hur väljer man en elektrisk boxfjäder av hög kvalitet?

En elektrisk boxfjäder skiljer sig från en medicinsk säng. Den första syftar till att underlätta vardagen för personer som lider av vissa åkommor eller har svårt att komma i och ur sängen. Denna typ av boxfjäder har många fördelar både när det gäller hälsa och komfort. Hur väljer man en elektrisk boxfjäder? Svar.

Välj en elektrisk boxfjäder

Elektrisk lamell eller piedestal sängbotten?

Som namnet antyder är den elektriska boxfjädern utrustad med en motor. Denna typ av säng erbjuder två varianter av upphängningar, de med lameller och de med dubbar. Dessa två varianter har inte samma användningsområden och deras val varierar beroende på vissa kriterier.

  • Elektrisk sängbotten med träribbor: denna modell erbjuder optimal komfort för användarna. Träribborna är givetvis rörliga och reser sig på 4 nivåer (huvud, axlar, bäcken och ben). Fördelen med denna modell är dess stora flexibilitet såväl som dess rörlighet. En idealisk springfjäder för dig som vill sova i valfri position;
  • Elektrisk boxfjäder: denna modell är mer avsedd för personer som lider av olika åkommor som söker en punktbehandling. I själva verket är denna typ av upphängning i allmänhet försedd med 50 stöd som säkerställer en oklanderlig rörlighet. En bas som kan orienteras åt alla möjliga håll och som är mer rörlig än träribbadmodellen. Priset är dock högre jämfört med andra typer av boxfjädrar.

Valet av en elektrisk boxfjäder görs alltså efter behoven hos den person som ska använda sängkläderna, men också efter deras budget.

De olika lutningarna hos en elektrisk boxfjäder

Att köpa en elektrisk boxfjäder bör inte ske på måfå. Faktum är att en noggrann studie krävs innan du förvärvar den. I synnerhet är det viktigt att känna till de olika lutningarna som erbjuds. Det finns modeller som bara lutar på två nivåer och de som erbjuder 4 lutningar. Detta beror främst på antalet motoriseringar av enheten.

  • Elektrisk sängbotten med två motoriseringar: denna typ av sängkläder ger inte stora möjligheter i den mån endast de nedre och övre delarna av sängbotten är rörliga. Komforten är därför mindre utpräglad på denna modell, men den kan vara lämplig för personer som har svårt att komma upp i sängen;
  • Elektrisk sängbotten med fyra motorer: denna modell är relativt populär eftersom den erbjuder 4 lutningar: huvud, axlar, bäcken och ben. Motorerna är placerade på dessa axlar och låter boxfjädern röra sig efter användarens behov. En fjärrkontroll låter dig manipulera graden av lutning eller höjning av madrassen för att få den perfekta positionen.

Användare av en elektrisk boxfjäder

En elektrisk boxfjäder erbjuder inte bara permanent boendekomfort och god sömnkvalitet, utan underlättar också vardagen för människor som lider av vissa åkommor. Denna typ av sängkläder rekommenderas faktiskt för personer som vill behandla:

  • Andningsproblem: detta är fallet med astmatiker eller personer som lider av kronisk bronkit. En elektrisk boxfjäder gör att de enkelt kan hitta sömn, men också att lättare stå upp på en säng utan rädsla för att bröstkorgen ska tryckas ihop;
  • Ryggsmärtor: åkommor som kommer med åldern och drabbar både kvinnor och män. En elektrisk boxfjäder kan delvis lindra ryggsmärtor och hjälpa dig att få en lugnare sömn. Den sovande kan faktiskt anpassa sängens lutning till den position som passar honom. Detta elektriska möbler Det underlättar också en smidig övergång från liggande till sittande eller lätt tillbakalutade läge, utan att personen anstränger sig.

Personer med någon av dessa åkommor kan därför välja en elektrisk boxfjäder för att underlätta deras vardag. Det bör noteras att denna enhet även är lämplig för äldre eller de med lindriga funktionshinder, eftersom den minskar behovet avhemhjälp. Hur som helst är en elektrisk boxfjäder också synonymt med komfort och är därför idealisk för den som vill ha en kvalitetssömn.

Rätt madrass för en elektrisk boxfjäder

Att välja en elektrisk resårmadrass är att inte säga något om resårmadrasser. Den här enheten kräver faktiskt specifika madrasser som kan matcha rörligheten hos denna typ av säng. Här är de olika madrasserna som passar:

  • Skummadrass: den är lämplig för en elektrisk boxfjäder med spjälupphängningar av trä. Faktum är att dessa i allmänhet är utrustade med en beläggning som gör att skummadrassen greppar bra och följer boxfjäderns rörelser. Det finns nämligen memory foam-madrasser som även passar till elektriska sängkläder;
  • Latexmadrass: en modell lämplig för en elektrisk boxfjäder med dubbar i den mån materialet är mer flexibelt. Denna madrass ger mer optimal komfort utan rädsla för deformation när basen lutar. Ett idealiskt element som garanterar punktrörelser av en elektrisk sängbotten.

Observera att du endast ska ta enkla madrasser till en elektrisk säng. Faktum är att även om boxfjädern är två platser, förblir motorn oberoende. Med andra ord kommer varje sida av sängen att vara utrustad med en motoriserad sängbotten oberoende samt en lämplig madrass. Användare har alltså var sin fjärrkontroll.

Kontrollerar fjädringskvaliteten

En bra elektrisk boxfjäder kännetecknas också av utmärkt fjädring. För att göra detta måste dubbig modell rekommenderas starkt, eftersom dessa är baserade på termoplastiska gavlar. Ett slags gummi som gör att kuddarna kan utföra rörelser över 360° och som därmed ger mer rörlighet till sängbotten. Utöver det garanterar detta material produktens goda livslängd, eftersom dessa spetsar kan deformeras och vridas utan att förlora sin flexibilitet.

När det gäller fastheten så är denna modell även försedd med justering på skjutreglage, så kallad fasthetsjustering med punkter. Med andra ord är vissa områden på sängbotten justerbara för att erhålla önskad styvhet punkt för punkt. Detta är fallet på axeln och nedre delen av ryggen. En mycket viktig funktion för människor som vill avlasta dessa delar av sin kropp.

Ändå, a medicinsk rådgivning rekommenderas ofta innan du köper en elektrisk boxfjäder. En vårdpersonal är mer bekant med rätt typ av sängkläder för att göra en patients vardag enklare.