Återvinn en T-shirt för att göra ett fat

Av en eller annan anledning måste en T-shirt byta funktion någon gång. Efter några år av trogen tjänst kan den belamra garderoben när den knappt är sliten eller till och med vara för sliten för att användas. Det går att ge den ett andra liv och en helt ny funktion för att inte slänga den.

Att göra en trivet med en t-shirt

Första fasen: förbered "sönerna"

Förberedelsen av "trådarna" är det preliminära steget i tillverkningen av plattstödet. Faktum är att innan du börjar med den faktiska utformningen av detta tillbehör måste du först förvandla t-shirten som ska återvinnas till "trådar". För att göra detta måste du:

  1. Ordna t-shirten att återvinna platt ;
  2. Sluta från botten genom att göra en band 1 cm brett med hjälp av en sax;
  3. Klipp den för att få en spiralform går upp från botten av det gamla plagget till dess topp.

Vid behov kan skärlinjerna vara märkt med krita innan man börjar skära.

Andra fasen: fläta trådarna

Efter att trådarna skurna från T-shirten är klara är det nödvändigt att fläta ihop dem för att göra ett tjockare snöre. För att göra detta räcker det att utföra en tretrådig fläta WHO kommer att ge tjockleken på plattan fås till slut. För ett tillfredsställande resultat är det nödvändigt se till att sy på ett gediget sätt ändarna av de tre trådarna av mattan innan du ens börjar fläta. Denna försiktighetsåtgärd är till för att förhindra eventuell lossning av det platta stödet i händelse av att flätan lossnar.

Efter att ha avslutat flätningen av den helt förvandlade t-shirten till trådar, kan själva tillverkningen av tallriksstödet påbörjas.

Tredje fasen: väv tallriken

Denna fas av konfektinte består av två mycket distinkta stadier:

  1. DE'lindning sträng ;
  2. De avslutande söm tallriksstödet.

Den första delen består av linda fram garnet i en spiral för att gradvis ge den rundade formen på plattan som ska tillverkas.

Så snart flätans hela längd är utplacerad kan det andra steget börja. Den består av säkra den rullade vridningen för att behålla formen på tallriken sålunda formad. För att göra detta räcker det med att sy på ställen på baksidan av tillbehöret.

Och där går du! Den gamla t-shirten har förvandlats till en användbar vardagsrättsvila.

Video handledning