Hur rengör man en hårborste ordentligt?

Med varje pass skrapar hårborsten hårprodukter, död hud och hår. Kort sagt, det måste rengöras regelbundet, eftersom det blir smutsigt väldigt snabbt. Några praktiska tips med tillgängliga produkter gör att du kan rengöra den utan att bli trött samtidigt som den är särskilt effektiv.

Praktiska tips för att rengöra din hårborste

Bakpulver för att rengöra hårborsten

Bakpulver är känt för sina rengörande och desinficerande egenskaper. Genom att lösa upp 5 matskedar bakpulver i 1 liter vatten får du en färdig lösning för rengöring av hårborsten. Sänk bara ner borsten i den och låt den stå över natten i denna desinficerande vatten. Nästa dag ska borsten sköljas med rent vatten och sedan torkas med en hårtork. Här är den återigen ren och redo att användas!

Vit vinäger för att rengöra hårborsten

Det finns ingen anledning att gå paus och köpa dyra produkter för att rengöra en hårborste. de vit vinäger lämpar sig perfekt för detta och det är mycket ekonomiskt. För att göra detta, blanda 1 l vit vinäger med 1 l vatten. Låt borsten dra över natten i denna lösning. Dagen efter ska borsten sköljas med ljummet vatten och sedan torkas med handduk eller hårtork.

Schampo för att tvätta en hårborste

Varför inte utnyttja din dusch för att rengöra din hårborste? Det räcker att reda ut håret med borsten mellan schampot och balsamet, sedan tvätta det med duschgelen. Det kommer sedan att sköljas och torkas efter duschen med en hårtork. Snabbt och effektivt!

Rengöring av en hårborste av trä

Denna typ av borste tål inte långvarig kontakt med vatten. För att tvätta den bör du använda en fuktig, lätt tvålad tandborste. Rengör trästiften genom att gnugga med tandborsten. Om du har överskott av tvål kan de tas bort genom att gnugga med en fuktig pappershandduk. Efter rengöring torkas borsten med en hårtork.

Dagliga åtgärder för att få en ren hårborste

För att ha en ren hårborste är det absolut nödvändigt attta bort dagligen håret som fastnar i det. Det beror på att smuts klibbar fast ännu lättare när hår samlas på borsten.