Praktiska tips för att använda gem

Gemen kan avhjälpa vissa vardagliga frustrationer: änden av den självhäftande tejpen hittas inte, remmarna på en behå för tydliga, SIM-kortet på telefonen sitter kvar inuti ... I dessa situationer behöver du inte använda ett specifikt verktyg, det räcker med att ha ett gem till hands. Översikt.

Tips med gem

Hitta början på bandet

Det är särskilt frustrerande att försöka hitta början på tejpen men inte hitta den. För att undvika att gå från frustration till nervositet, linda bara änden av bandet runt en trombon efter varje användning.

Ta enkelt bort SIM-kortet från en smartphone

Det är vanligtvis svårt att ta borttelefonens simkort. För att enkelt ta bort det, böj bara ett gem och ta tag i det med den böjda spetsen. Med detta trick tar det bara några sekunder att ta bort kortet.

Stäng ett armband

Detta gem-trick är för dig som aldrig lyckas stänga ett armband på egen hand. Den består av att hålla ena änden av armband med gemen och hålla den, kommer den andra handen att ta tag i den andra änden och aktivera spännet.

Förvandla enkla hängslen till en racerback

För att undvika att ha synliga remmar under en racerback-topp, fäst dem helt enkelt med ett gem. Den sistnämnda är placerad bak i mitten av höjden. Tack vare detta trick syns inte remmarna vid axlarna.

Häng en väggdekoration

För detta trick måste du ha:

  • Varmt lim;
  • En varm limpistol;
  • En trombon ;
  • En klämma.

Det första steget är att vika ut gemet och skära det på mitten. Nästa steg är att applicera lim bakom föremålet som ska hängas och fästa hälften av gemet på det med huvudet böjt uppåt. Det är nödvändigt att vänta tills limmet är helt torrt innan du hänger dekorationen.

Reparera en trasig förslutning

Det händer ofta att dragkedjan går sönder. Det blir då svårt att återmontera förslutningen. Detta är dock ingen anledning att inte längre lägga plagget i fråga eller bära väskan med trasig stängning. Att byta ut dragkedjan kräver också viss kunskap om sömnad, vilket inte är allas jobb. Den enklaste lösningen är att ersätta dragfliken med ett gem.

Reparera ramen på hans glasögon

Med tiden harmonteringsskruvar glasögonen skruvas av. Skalmarna lossnar och glasögonen stannar inte längre på plats och faller lätt. Om detta händer på kontoret blir det svårt att hitta en skruvmejsel för att dra åt skruvarna. Ta bara ett gem, vik ut det och använd spetsen för att skruva på fästskruvarna.

Att göra en telefonstation

Du behöver inte spendera en förmögenhet för att köpa en smartphone station. Det är fullt möjligt att göra dem med bara två gem. Detta trick kräver användning av två stora gem. Lyft bara upp den yttre delen av gemet så att den bildar en vinkel på ca 70° mot den inre delen. Det är då nödvändigt att böja den rundade änden av gemets bas så att den bildar en 90 ° vinkel. Gör samma sak med det andra gem, sedan är det bara att placera dem parallellt med några centimeters avstånd och sätta telefonen på dem.

Fålla lätt

Det svåraste att göraen fåll är att hålla i tyget med ena handen och hålla nålen med den andra handen. För att göra det enklare är det bara att fixa vecket med ett gem. Det ideala är att använda flera gem och ta bort allt eftersom. Denna teknik gör att du kan gå snabbare och behålla samma storlek för vecket.

Gör ett bokmärke

För läsande fans är bokmärket ettväsentligt tillbehör för att undvika att leta efter den sista sidan som visades under nästa läsning. Här är en enkel DIY för att göra ett sött bokmärke med ett gem. Bokmärket är gjort med endast ett gem och ett litet band. Klipp bara några centimeter av bandet och knyt det till gemet och du är klar! Tejpen kan bytas ut mot ett litet plasthjärta eller en enkel maskeringstejp. Det lilla plasthjärtat ska fästas på gemen med varmt lim. För maskeringstejpen är det bara att klippa av cirka tio centimeter tejp och fästa den på gemen som en flagga.

Håll kakförpackningarna stängda

När paketen med kakor, pasta eller bröd inte är färdiga är det nödvändigt att stänga dem tätt för att förhindra att luften skadar resterna. Vik bara ut ett gem och linda det runt påsen för att stänga öppningen.

Öppna ett kuvert

Att använda ett gem gör det lättare att öppna ett kuvert och viktigast av allt att inte göra ett misstag och riva brevet inuti. Allt du behöver göra är att vika ut gemet och behålla den rundade änden. Sätt in gemet i kuvertet och dra hela vägen för att riva det.

Förhindra att en tapetrulle öppnar sig

Hur förvarar jag en tapetrulle? Håll bara ner den med ett gem. Denna teknik kommer att förhindra att arket öppnas. Sedan är det bara att hålla rullarna borta från fukt.