Hur sparar man på uppvärmningen?

Uppvärmning står för huvuddelen av energikostnaderna. Värmeräkningen som hushållen betalar ökar år efter år. Plötsligt intresserar jakten på sparande allt fler hushåll. Enkla och smarta åtgärder ska faktiskt vidtas för att spara energi samtidigt som varje rum värms upp till den idealiska temperaturen. Ta en titt på några instruktioner.

Spara på uppvärmningen

Att välja rätt energileverantör

Det finns flera yrkesverksamma inom energisektorn. Valet av energileverantör blir därmed en huvudvärk. I synnerhet är det nödvändigt att ta hänsyn till tarifferna, kostnaden för att installera värmesystem och de bästa erbjudandena efter försäljning. För att hitta rätt leverantör som erbjuder det bästa förhållandet mellan kvalitet och pris, är det därför lämpligt att tävla och sedan jämföra erbjudandena, materialen och de tjänster som erbjuds.

Kontrollera isoleringen och välj de delar som ska värmas upp

Det bör noteras att ett dåligt isolerat hem kräver mycket uppvärmning. Nästan 20 % av energiräkningen är kopplad till värmeförlust. Värmeförluster kan uppstå vid fönster, burspråk eller dörrar. Dessa luftläckor har en avsevärd effekt på värmeräkning eftersom de kyler huset. När vintern närmar sig är det viktigt att kontrollera isoleringen. För det behöver du:
  1. Täta botten av dörrar och fönsterkanter med tyg. Montera vid behov dubbelglas för att bättre skydda dig mot kyla;
  2. Kontrollera isoleringen av golv och tak. Isoleringsarbete krävs i händelse av att värmeläckor observeras på denna nivå;
  3. Välj de rum i huset som kommer att dra nytta av en värmare. Det är faktiskt meningslöst att värma upp hela huset. Det är rimligare att bara värma upp vardagsrummen som vardagsrummet, vardagsrummet, köket.
Hallar, sovrum och kontor kan lämnas som de är. När kylan kommer, stäng alltid dörrarna för att hålla värmen inne. Under soliga dagar på vintern, vädra hemmet i 5 till 10 minuter om dagen, stäng sedan fönster och dörrar för att inte kyla rummen. Denna teknik bevarar värmen som finns i huset eller i lägenheten, och inte spillvärme.

Underhåll eller byt ut värmeutrustning

För att spara på uppvärmningen är byte av utrustning ibland den bästa lösningen. Även om det är en verklig investering kan byte av defekta eller föråldrade enheter minska värmeförbrukningen avsevärt.

  • Varmvattenberedaren: Detta är den mest använda enheten under vintern. Det representerar nästan 10 % av energikostnader i foajén. Denna enhet kan dock ersättas av en solvärmare. Efteråt kommer beloppet på värmeräkningen att minskas med två, eller till och med tre;
  • Pannan: den måste servas minst en gång om året av en installatör. Denna gest säkerställer inte bara säkerheten för de boende i huset, utan minskar också risken för haverier samtidigt som energiförbrukningen minskar. I händelse av att pannan är föråldrad, eller går sönder och inte kan repareras, rekommenderas att byta ut den mot en lågförbrukningsmodell. A kondenserande panna mellan 4 000 euro och 8 000 euro kan generera besparingar på över 20 % på värmeräkningen;
  • Programmering av värmen: Denna teknik tillåter inte att värmeanordningarna slås på permanent. Den består av uppvärmning endast när det behövs. Det är också möjligt att reglera temperaturen i varje rum i huset genom att installera termostatventiler på radiatorerna. Att investera i värmereglering eller programmeringsutrustning minskar räkningen med 10 %;
  • Elvärmare: att välja en elvärmare förbättrar husets termiska komfort. Från de första månaderna av användning kommer värmeräkningen att minska med cirka 5 %;
  • Värmepumpen: vid köp av värmematerial kan valet av en värmepump generera attraktiva ekonomiska och ekonomiska vinster på lång sikt.

Sänk inomhustemperaturen

Det bästa sättet att minska energiräkning är av sänka inomhustemperaturen. Den idealiska temperaturen för uppvärmning av ett hem är 19 ° C. Den gäller för hus, boende eller lägenhet. Genom att hålla denna temperatur kommer värmeräkningen inte att öka. Som en påminnelse, när temperaturen i ett rum överstiger 20 ° C, kommer en ökning av värmen med 1 ° C att göra att värmeräkningen ökar med nästan 7 %. Undvik att höja temperaturen i ett rum under vinterperioden. Många brukar göra detta, speciellt i sovrummet. För hälsan är det dessutom bättre att inte ha för stor skillnad mellan utetemperaturen och innetemperaturen. Tanken är att reglera och hitta en behaglig temperatur, för detta kan det vara intressant att investera i en programmerbar termostat, en ansluten termostat eller annan enhet som är ett resultat av hemautomation, vilket också kommer att möjliggöra bättre hantering av lågtrafik.

Om det är lite kallt i huset är det bäst att ha på sig en extra tröja eller använda en tjock filt istället för att öka kostnaderna för uppvärmning. För att bättre sprida värmen, placera en isolerande film på varje vägg i rummen i huset, bakom radiatorn. Således kommer värmen att återföras till rummet utan att onödigt värma väggen. Att investera i golvvärme kan också hjälpa.

För att värmen ska fördelas ordentligt i hela huset rekommenderas att inga möbler placeras framför värmarna. Faktum är att en spegel framför en radiator blockerar diffusionen och orsakar överkonsumtion av uppvärmning medan huset inte blir bra uppvärmt. Logiskt sett bör du aldrig sätta ett föremål på en radiator.

Förbättra radiatorernas effektivitet

Mellan elvärmare och gjutjärnsradiatorer är inte alla lika effektiva. I alla fall är en radiator i gott skick en enhet som kommer att värma ett hem utan att förbruka för mycket energi. Med tiden tenderar dock luften i rören att behålla värmen. Dammet kommer då att lägga sig i kanalerna. En icke rensad radiator värms lätt upp och blir väldigt bullrig utöver skadliga väsande ljud. Därför, före vintern, är det nödvändigt rengör kylarens att säkerställa deras livslängd och optimera deras värmeeffekt. Underhåll av en radiator ska utföras årligen. Det kan göras själv eller genom att ringa in en specialist. När underhållet är klart kommer värmeräkningen under året att sänkas med mellan 8 % och 12 %.

  • För en elektrisk värmare rekommenderas att ta bort damm endast vid rengöring. Insistera på konvektorgallren för att ta bort allt damm som kan komma in i apparaten;
  • För en varmvattenberedare, koppla ur enheten och ta bort slangarna. Operationen består i att rengöra insidan av rören och torka efteråt. Sätt tillbaka slangarna och starta om kylaren. Värmen kommer att fördelas bättre utan att förbruka för mycket energi.

Utför isolering

För att uppnå värmebesparingar rekommenderas det att termiskt isolera rören, detta är den termisk isoleringsteknik. Denna operation består av att isolera rören som transporterar varmvatten. Energislöseri går faktiskt också genom vatten- och värmeledningarna. I detta fall värmeförlust kan gå upp till 20 %, vilket automatiskt ökar notan. För att övervinna detta problem är det lämpligt att täcka rören med isolering.