Rengör allt i huset med kolsyrat vatten

Mousserande vatten är en dryck att ha i skåpen. Den är användbar lika mycket för att fräscha upp som för att tvätta hushållsapparater eller för att få bort rost. Denna mousserande dryck har verkligen en häpnadsväckande renande egenskap. Zooma in på de många uppgifter som kan göras med kolsyrat vatten.

Rengör allt hemma med kolsyrat vatten

Rengör plattorna med kolsyrat vatten

Kakelsättningär en designerbeläggning och lätt att underhålla. Men i vissa fall fastnar smuts och konventionell rengöring är inte längre tillräcklig. Eftersom kolsyrat vatten är en utmärkt kakelrengörare, det är lösningen på detta problem. Den tar effektivt bort smuts utan att angripa materialet. Gör så här:

 1. Sprid glittrande vatten på plattorna;
 2. Låt verka i 5 till 10 minuter;
 3. Torka med en våt mikrofibermopp ;

Även om fläckar inte har lagt sig på plattan, rekommenderas det ändå att göra detutföra detta underhåll en eller två gånger i månaden. Faktum är att kolsyrat vatten ger plattsättningen sin fulla effekt. glans.

Avfetta ugnen med kolsyrat vatten

Matlagningsentusiaster kan också använda kolsyrat vatten för att rengöra deras redskap. Efter att ha tillagat en särskilt fet maträtt, kvarstår fett och obehagliga fläckar inuti ugn ? För att bli av med det är kolsyrat vatten lösningen. Här är stegen att följa:

 1. Fråga a blöt tvätt i enheten;
 2. Värm till 80 °C i 3 minuter;
 3. Blötlägg en svamp med kolsyrat vatten och gnugga kraftigt smutsen med den;
 4. Skölj.
Tack vare dessa få enkla gester, ugnen kommer att rengöras på några minuter och resultatet blir oklanderlig. Denna lösning undviker också användningen av kemikalier som är skadliga för miljön.

Torka av vindrutan på hans bil

Håll en flaska vid spray fylld med kolsyrat vatten i bilens bagageutrymme rekommenderas starkt. Denna försiktighetsåtgärd är särskilt användbar under långa resor med bil. Denna dryck kan verkligen användas till rengör vindrutan i synnerhet vid fläckar fågelspillning, av fingeravtryck eller streck av fett. För att övervinna det räcker det med spraya mousserande vatten på glaset och städa upp. Smuts blir ett dåligt minne!

Tvätta spegeln med kolsyrat vatten

Fingeravtryck eller annan smuts kvar på badrumsspegeln eller sminkbordet? Använd kolsyrat vatten. Barafukta en mikrofiberduk med detta glittrande vatten och rengör spegeln med, och voila!

Rengör diskhon med kolsyrat vatten

För de som har svårt rengör deras rostfria diskbänk, kolsyrat vatten kan vara till stor hjälp. Gör bara följande:

 1. Spraya mousserande vatten på området som ska rengöras;
 2. Skrubba med en svamp eller annat tillbehör;
 3. Torka av med en mikrofiberduk.

Detta teknik lämplig för alla andra ytor av rostfritt stål att tvätta i köket eller i badrummet. Stegen förblir desamma.

Bli av med urin eller blodfläckar

Mattan kan bli ett offer för blodfläckar Var urin. I detta fall rekommenderas det att reagera omedelbart efter händelsen. Att göra detta :

 1. Häll glittrande vatten på det smutsiga området;
 2. Torka sedan med en pappershandduk;
 3. Upprepa åtgärden tills fläcken försvinner.

Denna teknik är främst bekväm för rengöring av mattor. Men det är det också effektiv andra beläggningar. Dessutom, i händelse avkatt urin, tillsätt vit vinäger till det mousserande vattnet för mer effektivitet.

Riv av en t-shirt med kolsyrat vatten

De vita t-shirts är ofta offer för matfläckar av rött vin, tomatsås eller ketchup. Om någon av deras mat har kommit på kläder, här är stegen för att bli av med dem:

 1. Häll glittrande vatten på det färgade området;
 2. Dutta med absorberande papper utan att spridas;
 3. Tvätta i en behållare med diskmedel och vatten;
 4. Skölj.
Detta glittrande vatten kan också användas för att bli av med gloria orsakas av överdriven svettning. Efter sportpass eller en eftermiddag i solen bildades glorier på t-shirten? Att blötlägga den i en behållare fylld med kolsyrat vatten kommer att bli av med den. Dessutom tar vattnet också bort obehagliga lukter.

Avkalka en ånggenerator med kolsyrat vatten

På grund av att den används ånggeneratorn kan bli smutsig. För att åtgärda detta, här är en effektiv rengöringsteknik :

 1. Häll mousserande mineralvatten i tanken;
 2. Skölj och kassera vattnet;
 3. Skölj igen med rent vatten för att avsluta.

Denna teknik gör det lättare att ta bort forma och den kalksten som sätter sig i tanken utan att skada enheten.

För bättre diskvård

Förutom dagligt underhåll, matlagningsredskap behöver en litet bubbelvattenbad ibland. Så för att hålla dem i gott skick är allt du behöver göra:

 1. Ta en mjuk trasa;
 2. Blötlägg den i kolsyrat vatten;
 3. Gnid in tallrikar och bestick med denna trasa.

Denna teknik är effektiv både för rengöring tillbehör i rostfritt stål än porslin. Särskilt när det gäller redskap av rostfritt stål, slutför rengöringen genom att passera en trasa impregnerad med varmt vatten.

Förutom rengöring har kolsyrat vatten andra fantastiska egenskaper. Det används till exempel i matlagning för tillagning av våfflor och pannkakor. Mjölk kan ersättas med denna dryck för att få lättare mellanmål. Att öppna ostron blir också lättare när de blötläggs i detta vatten i några minuter. Denna dryck används till och med för Vattna blommorna. Mineralerna den innehåller optimerar utvecklingen av gröna växter. För bästa resultat rekommenderas vattning med kolsyrat vatten en gång i veckan.