Organisera din resväska väl innan du åker på semester

Varje semesterfirare drömmer om att kunna packa så mycket saker som möjligt i sin resväska så att de inte missar något. Vissa verkar vilja packa ner allt i sin resväska medan andra inte har en aning om var de ska lägga sina saker. För att lösa problemet för alla typer av resenärer, här är några enkla tips och tricks.

Hur packar man sin resväska väl?

Rätt resväska

När det kommer till förberedelser är all uppmärksamhet inriktad på saker att ta med utan att tänka för mycket på resväskan. Detta är dock det första steget att ta. Bra organisation beror framför allt på passformen mellan resväskan och dess container. Även med de bästa råden i världen kommer en liten 10 kg resväska aldrig att hålla för en månads utlandsvistelse, om du inte köper den när du kommer dit. Valet av resväska avgör därför Bra organisation.

Lär dig mer om klimatet

När det kommer till packning föredrar vissa att ta med sig så många saker som möjligt, vilket är förståeligt. Ingen vill missa något på semestern. Men för att organisera din resväska på rätt sätt krävs ett minimum av information om vädret på destinationen. För att undvika att ta med onödiga tillbehör, rekommenderas det starkt att du lär dig om klimatet på semesterplatsen. Det vore synd att inte ta med baddräkt eller solkräm när klimatet är gynnsamt för bad. Bagage för en vistelse på vintern väger mycket mer än för en vistelse mitt i sommaren.

Rulla ihop kläderna

Att packa din resväska väl innebär att ställa alla dina tillhörigheter i ordning. Allt utspelas in vikningen. Sättet att vika kläder avgör rätt organisation. För att kunna utföra maximalt antal affärer måste du vara metodisk. Den bästa tekniken för att optimera utrymmet i resväskan är fortfarandelindning. Denna metod består av rulla ihop kläder. Det handlar inte om att forma en enkel boll med byxorna eller kjolen, utan att rulla dem försiktigt för att bildar rör. Enkel att göra, snabb och praktisk, denna teknik undviker också rynkor.

Varje skrymsle och vrår i resväskan måste fyllas. Summan av kardemumman är att tillbehörsförslutningen stängs lätt utan att behöva sitta på den. Föredrar alltid en välgjord resväska framför en full.

Ge en necessär

När du förbereder resväskan, lämna aldrig den necessär hemma. Det är nyckeln till en bra organisation. Allt kommer dock inte i ett kit. Under inga omständigheter är det nödvändigt att bära den stora 400 ml schampotuben eller hela fuktighetskrämburken. Förse små rör på 50 eller 100 ml att överföra den nödvändiga kvantiteten. En välsorterad necessär innehåller grundläggande hygienprodukter som en tandborste, tandkräm, tvål, en hårborste och lite kosmetika. Observera att om vistelsen är på hotellet erbjuds dessa produkter i allmänhet. Om utrymmet tillåter, ta med medicin om du mår dåligt.

Välj lämpliga föremål beroende på vistelsens längd

Vad ska man ha i resväskan? Det är frågan som uppstår när man åker på semester. Bagage för en helg på landet skiljer sig från det för en 2 månaders semester. De saker att ta bort beror därför på semesterns längd i fråga. För vistelser på mer än en månad är det bekvämare att tvätta några kläder på hotellet. Faktum är att bagaget kan väga tungt, till och med mycket tungt, genom att tillhandahålla tre klädesplagg per dag. Efter beräkning kommer de mest rationella snabbt att ändra sig. För att minimera bagage går det även att köpa en del saker på plats. De kommer att vara en del av minnena att ta med sig hem.

Förvara saker i plastpåsar

Det är inte en bra idé att packa ihop saker i bulk, eftersom det kan blanda ihop allt. Effektiv förvaring kräver uppdelad organisation. Eftersom alla resväskor inte har fickor är tricket att gruppera liknande föremål i en plastpåse. Denna teknik kommer också att underlätta arbetet vid uppackning av allt. Det bästa är att välja olika färger: rött för kläder, gult för papper, grönt för elektroniska enheter ... Detta trick låter dig hitta dina tillhörigheter på nolltid.

Placera ömtåliga föremål på rätt sätt

I en resväska har varje föremål sin plats. För att undvika obehagliga överraskningar har oBräckliga föremål förtjänar särskild uppmärksamhet. De i porslin eller fint glas ska placeras mitt på kläderna och separat för att minska risken för slag och sprickor. Det är tillrådligt att lägga extremt ömtåliga och värdefulla föremål i handbagaget och inte i resväskor som färdas i lastrummet. När det gäller tunga föremål som stövlar eller böcker är deras plats längst ner i resväskan.

Ta dig tid att packa din resväska

En välpackad resväska tar tid. Att förbereda sina saker en timme före avgång är aldrig ett nöje. Inget slår bra förberedelser i förväg. Det ideala är att påbörja förberedelserna på ett minimum 3 dagar före avresa. Så smutsiga kläder och accessoarer kan tvättas, torkas och strykas perfekt i tid. Faktum är att ingen vill ta med sig smutsiga kläder på semestern.

Gör en lista

Att förbereda resväskan kan ibland vara stressigt då det är svårt att tänka på vad man ska packa. Innan packning är en lista viktig. Närhelst en idé dyker upp är det lämpligt att skriva ner den. Det här lilla tricket hindrar dig från att glömma på grund av ett blackout eller rusning. Vid packning kan det faktiskt hända att semesterfiraren känner att de har glömt något. Tack vare en förutbestämd lista kommer alla nödvändiga att beaktas. En väl sammanställd lista innehåller alla nödvändigheter: från nödvändiga papper för att korsa gränserna för destinationslandet till småsaker som tandkräm eller en hårkam. Ingenting bör förbises, för det är själva syftet med checklistan.