Balkongbelysning: 7 tips för att lysa upp din balkong

Att njuta av din balkong under dagen och på kvällen är möjligt. Du behöver bara välja rätt lampor och installera dem på strategiska platser för att göra detta utrymme användarvänligt. Strängljus, spotlights, vägglampor, golvlampor ... Det finns ingen brist på perfekta armaturer för att lysa upp balkongen. Huvudsaken är att inte röra ihop de dyrbara kvadratmeterna.

Optimera balkongbelysningen

Varför och hur man tänder en balkong?

Att belysa en balkong gör det möjligt att framhäva den, men inte bara. När detta utomhusutrymme väl är upplyst kan husägare förlänga sina sommarkvällar där. Allt du behöver göra är att installera några möbler och belysning för att förvandla det till en riktig plats för avkoppling. Efter mörkrets inbrott är det möjligt att njuta av den friska luften på balkongen med vänner eller medan du läser en bok. Fans av varma drycker kommer att sitta tysta på sin balkong och ta ett örtte innan sänggåendet.

Varning! Dimensionerna och styrkan hos de armaturer som ska väljas beror på vissa kriterier som:

  • Närvaron eller frånvaron av ett förinstallerat elektriskt system;
  • Balkongens konfiguration och storlek.

Dessutom måste deras intensitet anpassa sig till atmosfären som ska skapas: festlig, bohemisk eller intim.

Installera fairy lights på räcket

Lätt att ställa in, den "guinguette" girlanger är att föredra för utomhusbelysning. Platsbesparande, de är perfekta för alla balkonger, oavsett storlek. Du behöver bara installera dem längs räcket, bakom en sekretessskärm, för att ge en bohemisk touch. Allt du behöver göra är att installera en soffa eller ett matbord på balkongen, och voila! De som föredrar att skapa en festlig atmosfär kommer definitivt att välja en version med färgade lökar.

Andra alternativet, belys balkongen med ljusa girlanger med papperslyktor i form av japanska bollar. Förutom sitt dekorativa utseende sprider de ett dämpat ljus som gör att du vill förlänga sommarkvällarna ännu mer. Det ideala är att använda dem för att klä upp en del av väggen. Finns i en vattentät version, denna typ av belysning är lämplig för utomhusbruk.

Bygg en ekologisk balkong med solbelysning

Välj lampor som drivs avsolenergi hjälper till att minska elräkningen samtidigt som balkongen dekoreras. Inget behov av att utföra något arbete eller att skjuta en förlängning under dörren! Solljus har ett batteri som laddas under dagen. Fristående slås de på automatiskt efter mörkrets inbrott och stängs av av sig själva vid soluppgången. De som älskar naturen kommer att satsa på solljusbollar att plantera i planteringskärl eller krukor. För att dekorera och belysa en liten balkong är det idealiska att välja hängande lampor.

Du behöver inte klättra på en stol för att tända dem vid solnedgången! En annan platsbesparande lösning: sollyktor med räckesfäste. Vill du skapa en festlig atmosfär samtidigt som du strukturerar utrymmet på balkongen? Använda sig av solar led band är det bästa alternativet. Limma dem helt enkelt på räcket, insynsskyddet eller kanterna på ett dekorativt staket för att framhäva konturen på balkongen.

Bra att veta : solenergilampornas autonomi varierar beroende på vilken modell som väljs, men också hur mycket solljus som möjligt.

Lys upp balkongen utan att slösa utrymme

Lätt att flytta, nomadiska LED-lampor är praktiska alternativ för att belysa en liten balkong utan att belamra den. Du behöver bara placera dem i mitten av bordet för att äta utomhus i en dämpad atmosfär. När det gäller deras typ av strömförsörjning är nomadlampor uppladdningsbara med en USB-sladd. För att anpassa belysningen till den önskade atmosfären är det tillrådligt att välja en version med variabel intensitet, såsom de som erbjuds av märket Fermob. Detta märke erbjuder utomhuslampor som kan resa överallt, från balkongen till terrassen, inklusive trädgården. De har två ljusstyrkor och kan hängas upp med hjälp av ett metallstativ som säljs separat.

Elegant och diskret, den infällda spotlights är perfekta för att få mjukt ljus runt balkongen. De kan användas för att klä golvet om den befintliga beläggningen tillåter det. Det är också möjligt att gömma dem i planterare för att lyfta fram växterna.

Letar du efter ett alternativ för att spara golvyta? Varför inte utnyttja väggarna? Tanken är att installera en eller två vägglampor beroende på balkongens storlek och antalet eluttag.

Ljusande föremål för att lysa upp balkongen

Två-i-ett-möbler är inbjudande både inomhus och utomhus. Designade och praktiska, de gör att balkongen är lätt upplyst samtidigt som den sparar utrymme. För att skapa en "lounge"-atmosfär i ett utomhusutrymme är det inget som slår ljusa fåtöljer ! De inbjuder till avkoppling samtidigt som de erbjuder komforten i ett klassiskt vardagsrum. LED-soffbord har två syften: att lysa upp och ge en modern touch till en mysig balkong. Trenden är även för ljuskuber och pallar. Observera att dessa möbler är gjorda av polyeten, vilket gör att de tål stötar, UV-strålar och dåligt väder. På den estetiska sidan finns de i många färger för att passa individuella smaker.

När det gäller trädgårdsentusiaster, led blomkrukor förbli ett säkert kort. De är idealiska för att dekorera balkongen samtidigt som de ger mjuk belysning.

Minimalistiska belysningslösningar för att skapa stämning

För att skapa en intim och magisk atmosfär är det inget som slår ljus. Denna belysningslösning är både enkel och ekonomisk. Det räcker att placera den överallt för att värma utomhusutrymmet och förvandla det till en plats som främjar avkoppling. För att stärka kokongatmosfären är det enklaste sättet att leka med ljushållare och lyktor i olika storlekar. Sprid dem bara till balkongens fyra hörn:

  • Rottinglyktor som ska placeras på golvet;
  • Papperslyktorna att hänga på väggen;
  • Ljushållare i glas för att placeras på en utomhuskonsol eller sidobord.

Varning! Ljus och värmeljushållare ger ett mjukt och behagligt ljus, men de ska användas med försiktighet. Så glöm inte att stänga av dem innan du går och lägger dig. Det är också bättre att inte slå på dem när det blåser.

Ta inspiration från inomhusbelysning för att lysa upp en balkong

På balkongen som på terrassen är den nya trenden att arrangera och inreda uteplatsen som ett inomhusrum. Tanken är att samla textilier på golvet och på möblerna: mattor, plädar, kuddar ... På belysningssidan, suspension krävs. Den finns i alla stilar för att smälta in med alla dekorationer: industriell, retro, design ... Det idealiska är att installera den på en minsta höjd av 1,60 m för att underlätta rörelse på balkongen. På en lång balkong är det bäst att installera två eller tre taklampor med en meters mellanrum eller mer.

Praktiskt, den gatlykta är inte längre bara för vardagsrum. Den anpassar sig även till utomhusutrymmen. Hemligheten med att dekorera och belysa en balkong med en golvlampa är att välja en modell som uppfyller följande krav:

  • Tunn och smal;
  • Sprider ljuset uppåt.

Bra att veta : Om balkongen täcks av ett taköverhäng får höjden på lyktstolpen inte överstiga 1,60 m.