12 sätt att använda anteckningsklipp annorlunda

Anteckningsblock används vanligtvis för att hålla ihop ett paket med pappersark. De har vanligtvis en vanlig triangulär eller likbent form och är gjorda av rostfritt stål. Av olika dimensioner är de lätta att hantera. Dessa mångsidiga tillbehör kan också användas till andra saker. Översikt !

12 sätt att använda anteckningsklipp

Beskrivning av anteckningsklämmor

Anteckningsblock som erbjuds i olika storlekar på marknaden används vanligtvis för att hålla block av pappersark. Deras bredd är vanligtvis mellan 9 mm och 50 mm. Deras ändar bildar öglor kopplade till metallstänger som fungerar som handtag för enkel öppning.

Anteckningsklämmor, till skillnad från gem, rostar inte. Även kallad dubbel klämtång, de kostar mindre, är mer hållbara och gör att du bättre kan organisera påminnelser, dokument och mer. Dessa kontorstillbehör kan användas på olika sätt.

Håll hyllorna på plats med anteckningsblock

Du kan bygga din egen hyllor med trälådor. Anteckningsklämmor kan användas för att fästa dem på väggen. För att göra detta, placera dem helt enkelt på vardera sidan av förvaringen för att kunna hänga den korrekt på naglarna. Dessa hyllor erbjuder fördelen att de är lätta att vara modulära för bättre anpassning till det tillgängliga utrymmet och för att ändra inredningen i rummet.

Skapa en dekorativ bordsplan med en dubbel klämtång

Notera klipp är bra stöd för att hålla namnet på gästerna på plats på en bordsplan. För att optimera dekorationen går det alltid att dekorera anteckningsblocken med dekorativt papper eller färgat band efter allas smak och önskemål. Du kan till och med överväga att lägga till glitter för att ge en gnistrande touch till ensemblen.

Torra svampar med anteckningsblock

Att veta att en svamp tar längre tid att torka när den står på ett bord eller i en svamphållare över diskbänken, är det bäst att hänga den på något. För torka snabbare, häng den bara utomhus på ett snöre genom att fästa den i ett klämma. När den hänger tappar den vatten snabbare än den har absorberat och torkar snabbare. Denna teknik förhindrar också uppkomsten av mögel.

Kontrollera att tandkrämstuben är helt tom

Många tror att det inte går att kontrollera om tandkrämstuben är helt tom eller inte. Det finns dock ett enkelt knep för att ta reda på det. Den består av att man klämmer ihop tubens botten för att få tandkrämen uppåt. Böj sedan bara röret och håll det i detta läge med hjälp av en klämma.

Förvara flaskor i kylen med tång

För att optimera förvaringsutrymmet i kylskåpet finns det några enkla tips. Använd fortfarande anteckningsblock, bilda pyramider med 6 flaskor. För att uppnå detta måste du:
  1. Placera 3 flaskor på kylskåpshyllan;
  2. Fäst anteckningsblocken med dubbla clips på hyllstängerna på varje sida av flaskorna;
  3. Lägg de andra flaskorna i en pyramid ovanpå.
Enkelt, effektivt och praktiskt, klämman förhindrar att flaskor rullar åt alla håll och tar upp allt utrymme.

Använd ett urklipp för att visa bilderna

För att slippa göra hål i väggen, för att hänga upp familjebilder till exempel, går det att använda anteckningsblock. Tekniken består i att klippa in fotot i detta tillbehör och placera det på en hylla i vertikalt läge.

Om ytan där bilden kommer att exponeras är instabil, fäster du helt enkelt klämman med en bit tejp eller patafix.

Lägg undan servetterna

För att göra i ordning servetterna och sortera dem efter färg rekommenderas användning av anteckningsblocket. Sätt ihop dem efter färg och nyp dem innan du skjuter in dem i den dedikerade förvaringen. Därmed blir det lättare att hitta sig själv bland servetterna i olika färger.

Gör ett hemgjort anteckningsblock

Enkelt och dekorativt, klämman är praktisk för göra ett anteckningsblock att använda hemma eller på kontoret. Styv kartong, washitejp och presentpapper är avgörande för tillverkningen. Processen består av:
  1. Stick hål i kartongen i toppen;
  2. Trä igenom washitejpen;
  3. Dekorera det hela med presentpapper eller en mönstrad plastpåse;

Förvara hörlurarna med ett dubbelklämma

När hörlurarna är felplacerade trasslar de ihop sig och det blir svårt att lösa dem. Dessutom slösar denna operation tid i onödan och i det långa loppet kan ledningarna bli utsatta för dålig kontakt. För att övervinna dessa problem är allt du behöver göralinda upp hörlursledningarna och håll dem med klämman.

För att undvika trassliga datorkablar

Datorkablar, skrivarkablar och smartphoneladdare kan ibland trassla ihop sig, så det är svårt att skilja dem åt och lossa dem. Dessutom är trådar strödda överallt inte trevliga att se. Detta ger ett intryck av oordning i rummet där utrustningen är installerad. För att undvika detta problem, placera helt enkelt anteckningsklämmor på kanterna av bordet där enheterna är placerade och fäst de olika kablarna till dem.

Förvara smycken och accessoarer med en dubbel klämtång

De olika knepen med urklipp borde vara kända för alla resenärer. Det här tillbehöret låter dig faktiskt lagra smycken och kläder i resväskan för att särskilja dem och optimera lagringsutrymme.

Tricket är att rulla kläderna istället för att vika dem. Om det till exempel är ett par byxor ska den rullas upp från botten till toppen, sedan hållas på plats med urklippet innan du lägger den i resväskan.

Denna geniala idé låter dig ha tillräckligt med utrymme i resväskan för att förvara tillräckligt med kläder. Så det är inte längre fråga om att resa med en massa extra resväskor.

Kort sagt, anteckningsblocket är viktigt i vardagen. Förutom att det lyfter fram minneshjälpmedlen så hjälper det att göra i ordning kylen, att lägga kläderna i en resväska... med ett ord, det gör livet lättare och mer organiserat. Du kan köpa dem på brevpapper och bokhandlar.