9 idéer för att göra din egen Alla hjärtans dag-dekoration

Att göra din egen dekoration till alla hjärtans dag kan vara en riktig utmaning. Ändå, med lite kreativitet blir det lätt roligt. Låt dig bara inspireras av några DIYs och du är redo. Här är 8 originella och lätta att uppnå idéer för en speciell romantisk Alla hjärtans dag-dekoration.

En romantisk dekoration för alla hjärtans dag

Pappersgirlanger

Det finns så många sätt att skapa dekorativa föremål med papper. För alla hjärtans dag, välj girlander. För att få fram den romantiska sidan är det bäst att använda rosa, vitt eller rött kartong. Men för att tänka utanför boxen är det fullt möjligt att välja velängpapper och limma guld- eller silverglitter på det. För att göra pappersgirlanger behöver du:

 1. Klipp ut en lång pappersremsa. Bredden beror på önskad storlek. Vik pappersdragspelet.
 2. Rita ett hjärta utom i ändarna.
 3. Klipp ut formen medan du håller i ändarna.
 4. Rulla ut papperet. För att få en längre girlang går det att limma en krans av hjärtan till en annan.
 5. Limma eller häng girlangen på väggen eller på dörren.

Blomkransar

Ikoniska inslag av alla hjärtans dag, blommor är alltid välkommen för en romantisk dekoration. Ofta omvandlas till buketter, de kan ändå användas som dekorativa element i form av en krans. Så här gör du:

 1. Forma en cirkel med en tråd;
 2. Linda gaffatejp runt tråden för att hålla blommorna på plats;
 3. Skär blommornas stjälkar ca 4 cm under huvudet;
 4. Bind blommorna 3 och 3 på tråden med grön eller vit tejp så att de täcker hela cirkeln. För att hålla blommorna ordentligt på plats, skjut in dem i det tidigare lagda bandet.

När kransen är klar är det bara att använda den som dekoration. För de med stora dimensioner, välj att hänga på väggen eller på en dörr. För de minsta är det lämpligt att placera dem på bordet.

En hjärtformad väggdekoration

För att dekorera väggarna utan att spendera för mycket, välj origami hjärtan. Det är möjligt att hänga dem på en del av väggen för en romantisk inredning. Att hänga origamihjärtan på gardiner är också en bra idé för lägg till en touch av poesi i utsmyckningen av huset för alla hjärtans dag. För det behöver du:

 1. Lägg över 10 A4-papper. Rita ett stort hjärta på det översta pappret och klipp sedan ut satsen.
 2. Ta ytterligare 5 satser, upprepa sedan operationen genom att rita mindre hjärtan varje gång. Målet är att få 6 uppsättningar hjärtan i olika storlekar.
 3. Vik alla hjärtan en halv centimeter över mitten.
 4. Ta en kopia av varje set och limma dem ovanpå varandra med de större under. Ordna vecken så att de bildar en slags hjärtformad solfjäder.
 5. Limma en tråd på varje hjärta och häng på väggen eller taket, precis ovanför bordet eller sängen för en poetisk atmosfär.

Doftljus

För att dofta huset under alla hjärtans dag kväll är doftljus ett måste. För att göra det enklare är det bara att köpa klassiska ljus och använda eterisk olja. För en romantisk atmosfär är det lämpligt att välja de med söta dofter. I synnerhet kan du använda eterisk olja av damiana, ylang-ylang, ros eller jasmin. För att sprida parfymen i ett rum, tänd bara ljuset medan lite vax har runnit ut, släck ljuset, häll några droppar olja på det smälta vaxet och tänd ljuset igen. Värmen främjar spridningen av aromen. För att förvandla klassiska ljus till riktiga dekorativa föremål kan du placera dem på en tallrik beströdd med dekorativa stenar eller blomblad.

Originalljusstakar för alla hjärtans dag

Inget som originalljusstakar för putsa dekorationen av alla hjärtans dag. I synnerhet är det möjligt att få det kommersiellt. Dessa tillbehör kan dock också tillverkas av sig själv. Så här gör du:

 1. Ta med stora ljus och glas;
 2. Ställ glasen upp och ner på bordet, med drinksidan nedåt;
 3. Fyll drinkaren med blommor;
 4. Tänd ljusen och häll några droppar vax på basen;
 5. Fäst ljuset på det varma vaxet.

Ett gäng grenar

Istället för att kasta bort grenarna från trädgården är det en bra idé att samla ihop dem och göra prydnadsföremål. För en romantisk Alla hjärtans dag, satsa på buketten med grenar. Välj bara tunna och böjda grenar för en mer estetisk effekt. För att hålla dem på plats måste de grupperas och knytas i botten med ett band innan de placeras i en vas. För att lägga till färg, spraya buketten med sprayfärg. För att dekorera den, välj små pappershjärtan. På var och en av dem är det möjligt att skriva söta ord för sin partner. Kvistbuketten är alltså ett effektivt och originellt sätt att överföra en lite kärleksmeddelande till hans halva.

Ett virrvarr av bilder

Bilderna representerar minnen och kan också användas för en romantisk Alla hjärtans dag-dekoration. För minns de goda tiderna spenderade med sin partner, inget som en trevlig virrvarr av bilder. För att göra detta, skriv ut de bästa bilderna. Den här sortens dekoration kan hänga på väggen resten av året. Så här gör du ett collage av foton i några få steg:

 1. Skaffa en gammal stor fotoram.
 2. Ta bort allt inuti och behåll bara kanterna.
 3. Gör en bakgrund och matta genom att skära ut kartong i önskad färg.
 4. Klistra in bilderna en efter en, ordna dem snyggt.

Anpassade kuddar

För dig som vill tillbringa en alla hjärtans dag-kväll i vardagsrummet, lysa upp soffan med skräddarsydda kuddar. Att göra detta :

 1. Rita eller skriv bokstäver med blyerts på ett tygstycke. För att hålla dynan bekväm, föredra mjuka tyger. En sliten t-shirt duger.
 2. Klipp enligt önskade former, var noga med att inte avslöja blyertslinjerna.
 3. Limma bokstäverna eller motiven på kudden med tyglim. För att kunna byta dekoration då och då, använd tillfälligt lim.

En myshörna för alla hjärtans dag

För att tillbringa alla hjärtans dag i en romantisk atmosfär, skapa en mysig atmosfär hemma framstår som en lysande idé. För en lyckad kväll är det lämpligt att sålla ljuset. För att göra detta, glöm taklampan och satsa på ljusslingor, ljus och accentlampor. Passa på att ta fram ditt vackraste porslin och snygga duk. Ordna en plysch och mjuk pläd på soffan för dem som vill spendera kvällen med att titta på en romantisk film. Dessa små detaljer kan göra hela skillnaden.