Hur rengör du dina baddräkter ordentligt?

På sommaren läggs ulltröjor och halsdukar åt sidan för att ge plats åt sommarens outfits, sandaler och solglasögon. Baddräkter läggs också till listan. Efter att ha simmat i poolen eller i havet är det nödvändigt att underhålla dem väl för att öka deras livslängd. Alla våra tips för att ta hand om din baddräkt.

Ta väl hand om din baddräkt under sommaren

Rengör din baddräkt efter simningen

Badklädernas designtyger är utvalda för deras motståndskraft motvatten, till Sol och till olika kemiska produkter. Men bra underhåll rekommenderas för att bevara materialet. Rengöring av tröjan är avgörande när du kommer tillbaka från Strand eller den slå samman. Det rekommenderas starkt att inte skjuta upp tvätten och att lämna din blöta baddräkt i ett hörn. Denna dåliga vana riskerar att skada vävnaden. Helt enkelt:

 1. Doppa tröjan i litevarmt tvålvatten.
 2. Rengör försiktigt för att ta bort salt och sand efter en resa till stranden, eller klor efter en resa till poolen.
 3. Skölj rikligt med klart vatten.
 4. Lufttorka utan att vrida tyget.

För att bevara kvaliteten på baddräkten är det lämpligt att alltid förlänga den till Skuggan. Faktum är att solens strålar kan försämra textilen.

DE'ljummet vatten rekommenderas generellt för rengöring. Om det är för varmt kan det krympa badkläderna bomull eller missfärga dem syntettröjor. Vad gäller baddräkter i neopren, den'Kallt vatten är att föredra för deras underhåll.

Ta bort fläckar från baddräkter

Har det uppstått några fläckar på tröjan? Klassisk rengöring kommer inte att räcka för att bli av med det. En specifik tvätt för varje typ av smuts rekommenderas.

Havsvattenfläck

För att bli av med det, dutta helt enkelt det fläckade området lätt med en trasa indränkt i vit vinäger. Skölj med rent vatten till slut.

Tjärafläck

Belägg fläcken med Smör och gnugga lätt. Ansök sedan Marseilles tvål och låt verka i några minuter innan du rengör bikinilinjen.

Olje- och garvningsproduktfläck

Om kosmetika har lämnat fula märken på bikinilinjen, fukta det färgade området medvatten och Marseilles tvål. Om fläcken kvarstår, gnugga den försiktigt med en trasa indränkt i 'vatten och D'ammoniak. Skölj till sist med rent vatten.

Återställ färgen på en tröja efter en blekningsolycka

Om tröjan har blivit färgad av misstag finns det en lösning för att återställa den till sin ursprungliga färg. Här är stegen att följa:

 1. Häll varmt vatten i en skål;
 2. Tillsätt blekmedel i en hastighet av en kapsyl per liter vatten;
 3. Doppa baddräkten i blandningen och Vispa med en träspatel tills färgerna försvinner.

Denna metod är ganska aggressiv. Således måste nedsänkningen göras i korthet för att förhindra att baddräkten bleknar för mycket. Det tar vanligtvis några sekunder att bli av med fläckar. Så snart det förväntade resultatet erhålls, ta snabbt bort tröjan och doppa den omedelbart i någotklart kallt vatten.

Om färgen kvarstår rekommenderas det att förnya verksamheten flera gånger, istället för att blötlägga tröjan för länge i bleklösningen. Slutligen avslutar du fläckborttagningen med en konventionell tvätt.

Om färgningen bara har nått en del av baddräkten är tre lösningar möjliga:

 • Blötlägg en trasasyresatt vatten och gnugga det färgade området med;
 • Häll en lösning avvatten och av natriumperkarbonat på fläcken och gnugga försiktigt;
 • Dutta det färgade området med en trasa indränkt i blandningen.70% alkohol och av vit vinäger.

Efter en av dessa ansökningar, Skölj baddräkten och avsluta rengöringen med en konventionell tvätt.

Tvätta din baddräkt i tvättmaskinen

a maskintvätt rekommenderas i allmänhet inte med risk för att skada tyget eftersom det skadar tröjans lycra. de behå kan också skeva i enheten, speciellt om kopparna är gjutna. Dessutom är vissa baddräkter prydda med små dekorativa föremål som pärlor, små stenar och paljetter, som kan lossna eller gå sönder.

Om maskintvätt är nödvändigt bör flera försiktighetsåtgärder vidtas:

 • Om möjligt, ta bort dekorativa föremål från tröjan;
 • Lägg baddräkterna i en örngott eller en netto ;
 • Välj en diskmedel som inte innehåller något blekningsmedel;
 • Ställs kl ullprogram.

Maskintorkning bör också förbjudas. Det försämrar både lycra och spandex baddräkter. Efter maskintvätt, välj istället en Torkning i det fria, alltid skyddad från solen.

Tips för att sköta en baddräkt på rätt sätt

För att bevara din favoritbaddräkt och se till att den håller i flera år, rekommenderas att du underhåller den dagligen. De kosmetiska produkter, särskilt solskyddsmedel och oljor, lämnar ofta fläckar som främjar slitage av materialet. Så var noga med att inte fläcka baddräkten när du applicerar dessa produkter.

För sparesor är det ingen bra idé att bära din bästa baddräkt. Ja, kemikalier, som t.ex brom, och den värme är ogynnsamma för tyget. För ett utflykt till spaet eller jacuzzin, gamla tröjor är att föredra.

Förutom fläckar kan revor också skada en baddräkt. De grova ytor kanter på pooler, stolar eller sand kan skada tygets fibrer. För att skydda din baddräkt rekommenderas det att sitta på en handduk eller bära en sarong.

Byt ut dina baddräkter

För att bevara fibrerna är det ideala attalternativa baddräkter. Denna teknik låter dig undvika att slita ut dina baddräkter för snabbt under en semester på stranden eller vid poolen. Helst rekommenderas det att ha:

 • En eller två trendiga badkläder för strandresor;
 • a sportkläder för utövande av nautiska aktiviteter och, när det gäller ett barn, för resor till poolen med skolan;

Om, efter att ha simmat i en pool, lukten av klor kvarstår på tyget, kan ett vattenbalsam användas för att bli av med det. Denna produkt används faktiskt för att kontrollera klor i akvarier. Häll bara en till två droppar av denna lösning i bikiniområdet rengöringsvatten. Denna produkt är tillgänglig från djuraffärer, det erbjuds i ett litet format och är billigt.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found