Rengör och underhåll simglasögon och dykmask

Förutom att välja rätt storlek på simglasögon eller dykglasögon, ger regelbundet underhåll av dessa tillbehör också en bekväm sim- eller dykningssession. Eftersom den här tekniska utrustningen är ganska ömtålig, är det viktigt med korrekt rengöring. Så här tar du hand om poolglasögon och snorkelmasker.

Underhåll poolglasögon

Rengöring av poolglasögon

Rengöring av simglasögonen bör göras efter varje simpass. Det är formellt rekommenderas inte att röra vid poolglasögonen, även utanför städningen. Efter simpasset kan två tekniker användas för denna rengöring:

 • Rengöring av poolglasögon med klart vatten

Att göra detta :

 1. Skölj poolglasögonen med klart, kallt vatten, se till att detta vatten är kalkfritt och inte innehåller för mycket klor;
 2. Gnugga lätt gummibanden på glasögonen med fingrarna indränkta i tvålvatten, var noga med att inte applicera något på linserna, eftersom tvålen eller rengöringsmedlet kan påverka linsernas anti-dimma beläggning;
 3. Låt glasen lufttorka.
 • Rengöring av poolglasögon med ljummet vatten

Precis som klart, kalkfritt, klorfritt vatten tar ljummet vatten också bort spår av klor och andra kemikalier som kan skada simglasögon. En enkel sköljning med ljummet vatten och torkning i det fria räcker för att rengöra simglasögonen.

Det är viktigt att aldrig lämna våta poolglasögon i en påse eftersom mögel och bakterier kan växa i dem. Soltorkning rekommenderas inte heller, eftersom UV-strålar kan skada glasögonens linser. Glasögon bör också förvaras i sitt fodral när de är torra.

Rengöring av en dykarmask

Rengöring av en dykarmask bör också göras efter varje användning. Detta tillbehör har känsliga delar som packningarna eller snorkeln att rengöra med rent vatten för att ta bort eventuella sandrester som kan klänga fast vid den. Här är stegen att följa för denna rengöring:

 1. Ta isär dykmasken genom att följa demonteringsprocessen i dess manual;
 2. Separera de demonterade elementen i två delar för att rengöra dem lättare;
 3. Skölj varje del av masken noggrant med rent vatten för optimal rengöring;
 4. Sätt tillbaka dykmasken på rätt sätt;
 5. Torka masken utomhus, inte i solen.

Hur tar jag bort dimma från simglasögon och dykarglasögon?

För ta bort dimman på simglasögon eller en dykarmask, här är stegen att följa:

 1. Bred en klick tandkräm på tillbehörets glasögon;
 2. Applicera med ett finger i cirklar;
 3. Torka av tandkrämen med en mikrofiberduk.