Zero-waste: gör din egen julkrans

Julkransar är en viktig del av juldekorationen. De kan hängas på ytterdörren, på trädet eller placeras i mitten av matbordet. För att komma utöver det vanliga, varför inte ta en DIY? Olika element kan användas för denna operation såsom grenar, papper, ull eller läder. Tricket är att använda din fantasi!

Gör din egen julkrans

Att göra julkransar med naturmaterial

Julkransar kan göras av gröna växter för att ge en naturlig touch till dekorationen. Det råder ingen brist på bra idéer!

  • Eukalyptus

DE'rundbladig eukalyptus är ett av de bästa alternativen för att uppnå en julkrans. Det är nödvändigt att privilegiera de färska grenarna och bearbeta dem så att de får en cirkulär form. Det är bäst att använda en grön tråd för att hålla allt på plats. För att kransens fräschör ska hålla tillräckligt länge rekommenderas att göra denna krans två dagar före jul. Observera att det går att blanda olika essenser för en originalkomposition: hortensia, ljung, myrten ... För att hänga denna julkrans bör du använda naturmaterial som t.ex. bast.

  • kottar

För denna DIY är kronans bas gjord av polystyren. På den senare kommer att limmas kottar, helst små. Det är möjligt att måla några av dem silvervita och lämna de andra som de är för att påminna om snöns och vinterns vithet.

  • Skummet

Att stanna i anden naturlig dekoration, är det nödvändigt att välja växter tillräckligt flexibla och som böjer sig utan svårighet. Ett antal trådar av färsk mossa och fem små granar behövs för detta arbete. För att bevara friskheten i denna krans rekommenderas att göra den 48 timmar före jul.

  • Lagerblad

Här är ett annat sätt att använda lagerblad. Som en bonus kan de sedan användas i köket! Lagerblad bildar lätt en krans att hänga på ytterdörren till ditt hem. För att hålla semesterstämningen i rampljuset, varför inte använda sammet eller en guld lamé tyg istället för det traditionella röda bandet?

Kvistar och träskivor

Gör-det-själv-entusiaster kan göra en enkel och originell julkrans med hjälp av grenar eller träskivor för att skapa en chaletanda under semestern.

  • Gör en julkrans av granris

Genom att köpa granen, passa på att ta fler grenar för att göra en enkel och originell krans. Det är möjligt att lägga till några Julkulor röd eller vit eller spraya en del av kronan med en burk vit eller silverfärg. Detta hemgjorda tillbehör kommer snyggt att pryda ytterdörren för att välkomna gäster ordentligt. Den kan också installeras ovanför eldstaden för en enkel njutning av ögonen under julafton.

  • Att göra en julkrans av träskivor

Två alternativ är möjliga för att göra denna typ av krona. Den första är att gå till skogen för att samla död ved, och gynna grenar med en diameter på 5 till 6 cm. Klipp sedan av grenarna med en såg eller en beskärningssax. Denna teknik rekommenderas för gör-det-själv-entusiaster. Det andra alternativet är enklare. Allt du behöver göra är att gå till en kreativ butik för att köpa naturliga träskivor eller beställa dem på Internet. Denna metod är mindre riskabel för dem som inte har DIY-händer.

Tips för att göra en julkrans av bärgade föremål

För gör-det-själv- och hantverksentusiaster kan även föremål som verkar onödiga användas för att komplettera heminredningen till jul.

  • En lätt julkrans ritad på en svart tavla

När utrymmet och nödvändiga tillbehör för att göra julkransen saknas, behöver du inte oroa dig! Skaffa bara en svart tavla eller tavla och rita en julkrans på den. En enkel metod som kommer att göra ett stänk hos gästerna! Med eller utan en designers talanger är kreativitet alltid den vackraste effekten. Denna idé rekommenderas särskilt om barn frivilligt ägnar sig åt att rita och dekorera den.

  • En grå julkrans gjord av julkulor

Julgranskulor, vanligtvis hängda i granen, kan användas på annat sätt. Det går faktiskt att limma ihop dem för att bilda en julkrans. Fördelen med detta trick är möjligheten att ha en mängd olika färger: guld, silver, rött, vitt ... De grundläggande tillbehören som är användbara för att göra denna krona är uppenbarligen kulor, tråd och en liten tång som ett arbetsredskap.

Principen förblir densamma för en återvunnen krans som består av till exempel kvistar samlade i trädgården. Dess stil är så originell som den kan vara, så länge hantlangaren visar fantasi. De återvunna, ihoprullade trädkvistarna kan också blandas med ett antal julkulor i olika färger och ytbehandlingar för att bilda en vacker krans. Allt som återstår är att hitta den perfekta platsen att hänga den på.

  • Att göra julkransar av papper

Det går även bra att göra julkransar av papper. De tillbehör som är nödvändiga för dess förverkligande är tråd och kristaller gjorda av papper. Återvunnet papper kan också användas. Du behöver bara använda din fantasi för att välja färger som matchar inredningen i rummet eller huset i allmänhet. Denna teknik kräver inte mycket investeringar, eftersom återvunnet papper är lätta att hitta. För att få en struktur som ska bearbetas tillräckligt bra räcker det att dela cylindrarna på mitten. Det återstår bara att pryda den med olika inslag som kottar och julgranskulor för att hålla sig i högtidens register. För fixering är det lämpligt att använda kvalitetslim så att kronan håller tillräckligt länge. Detta är särskilt viktigt om kransen är avsedd att pryda dörren som är utsatt för kyla och fukt.

För att fästas på väggen eller placeras ovanför eldstaden hjälper julkransar till att framhäva dekorationen som är specifik för den här tiden på året. För att göra det själv behöver du inte spendera en stor budget. Nykterhet är också att föredra för att undvika smakfel. Grönt, rött, guld och silver är grundfärgerna för att göra en vacker krona!