3 praktiska tips för framgångsrik ljudisolering i ditt hem

Det är ofta svårt att finna ro med ett bullrigt kvarter, festliga rumskamrater eller barnens ljud. Den bästa lösningen för en tyst interiör är att förstärka eller ge ljudisolering. Här är några tips att upptäcka för att uppnå en bra ljudisolering av huset utan att bryta banken.

Ljudisolering hemma

Vilken är den bästa ljudisoleringen?

Oavsett vilken isolering du väljer är det alltid en bra idé att välja rätt material:

  • De cellulosavadd: det är förmodligen den bästa akustiska isolatorn, bättre än glasull. Vid samma densitet och tjocklek är cellulosavadd effektivare än den senare. Den lilla nackdelen ligger i tätheten. När den blåses eller projiceras med för hög densitet kan dess effektivitet ifrågasättas. För att fullt ut dra nytta av dess fördelar rekommenderas det att ringa en professionell.
  • de kork: det används främst för att behandla akustiska problem. Den är också lämplig för luftburet buller. Det är särskilt effektivt för att minska stötbuller. Även mycket tjock, runt 30 mm, förhindrar spridningen av höga ljud.
  • De Träfiber: dess porositet ger den bra ljudabsorptionskvalitet. Tack vare sin styvhet och flexibla struktur är den lämplig för både yttre (tak) och inre (plattor, golv, väggar, ramverk) konstruktioner. I taket eller på fasaden förblir dess akustiska prestanda intakt. Med en hög densitet erbjuder den en anmärkningsvärd ljudkapacitet.
  • De Sugrör: oavsett ursprung garanterar detta naturmaterial ljudisolering till ett lågt pris. Ett ekologiskt val par excellence, det är fritt från alla giftiga komponenter. Halm kan användas i form av torkade halmbalar för att bygga väggar och skiljeväggar. Den kan också putsas med jord eller ingå i formskivor.

Hur kan jag undvika att höra buller från grannar?

För de som bor i tvåvåningshus är buller från ovan ett rejält problem. Många klagar på att höra grannar gå förbi i gemensamma utrymmen, som trappor eller korridorer. Klackarna i hälarna och ljudet från springande barn är också mycket irriterande. Även om mycket av ljudet kommer in genom taket, kommer det också in genom väggarna. För att råda bot på detta är förverkligandet av ljudisolering väsentligt.

För att sluta höra ljudet som kommer från golvet Låtsastak är anmärkningsvärt effektivt. Höjden beror på tillgängligt utrymme. Denna lösning är speciellt lämplig för dem med hög takhöjd. Faktum är att installationen av ett undertak kräver minst 10 cm utrymme. Specialtallrikar för ljudisolering, kommer en stödram och isolering att krävas. För bästa resultat, separera undertaket från det riktiga med hjälp av vibrationsdämpande hängare eller en ram med lång spännvidd. Detta system reducerar buller med flera decibel.

Det går dock att klara sig utan arbete. Bara upprätthålla goda relationer med grannar. Om störande ljud kommer från deras hem, inled diskussionen. Att prata öppet om situationen med sin granne kostar ingenting. Det är till och med möjligt att bjuda hem dem så att de själva kan se ljuden. Faktum är att de kanske inte inser det. När de väl ser problemet kan de vara mer uppmärksamma. Syftet är att införa en viss ömsesidig respekt mellan grannar. Om de senare inte är tillräckligt samarbetsvilliga, påminn dem om reglerna för god grannskap. För att göra saker mer formella är det lämpligt att påminna dem per post. Nämn bestämmelserna enligt det aktuella problemet, genom att hänvisa till artiklarna (R1334-30, R1334-31, R1337-7 till R1337-10) i folkhälsolagen, till exempel. Den vänskapliga processen beror på typen av relation mellan grannar. Om det misslyckas är det lämpligt att kontakta kommunhuset, polisstationen eller en rättsförlikningsman, som bäst kan lösa denna typ av konflikt. I väntan på att proceduren ska bli framgångsrik, överväg en interimistisk lösning, som t.ex korkpaneler. Placera dem mot väggarna för att minska buller. De matta och mattor är också en effektiv kortsiktig lösning om ljudet kommer från taket. De kommer också att förbättra husets värmeisolering, särskilt på vintern.

Vilken ljudisolering för väggarna?

När väggarna inte är tillräckligt tjocka kan ljud tränga igenom materialen. För att avhjälpa denna typ av besvär finns det olika metoder. Det enklaste att implementera är konstruktiva lösningar. Det är till exempel mer lönsamt att investera i installationer i trippel- eller dubbelglas. Enkelglasinstallationer kräver ofta extra arbete för att lösa problem med bullerföroreningar. Om ljuden passerar genom väggarna passerar de också genom dörrar och fönster. Innan arbetet påbörjas är det lämpligt att fastställa källan till bullret. När du har bekräftat att problemet är med väggarna, välj fibrös isolering. Med en fibrös och flexibel struktur minskar de buller anmärkningsvärt. Satsa på mineralull, som glasull eller stenull. För ekologisk ljudisolering finns naturliga isolatorer gjorda av växt- eller djurfibrer.

För att minska ljudet som cirkulerar mellan väggarna, brusreducerande gardiner har visat sig vara effektiva. Denna smarta lösning kräver inga större arbeten. Kallas även akustiska gardiner eller ljudgardiner, de används för att dämpa ljudutbredningen mellan utrymmen. Till skillnad från en klassisk gardin är den akustiska gardinen designad med en specifik sammansättning, som kan filtrera ljudcirkulationen. Tillverkningen av denna typ av gardin varierar beroende på antalet lager av material. Ljudridån ska väljas efter ljudtyp. Innan du investerar i denna utrustning är det viktigt att identifiera källan till bruset. De mest effektiva är sammansatta av 7 lager. De är avsedda för höga ljud som är svåra att täcka. För ljud på runt 7 decibel duger en modell med 3 lager. Deras tjocklek är därför betydande. När det gäller byggmaterial är valet brett. Det går att välja mellan kraftig bomull, väv eller syntetiska tyger.

Ljudridån är placerad:

  • Mot en partition: det är alltid möjligt att hänga en ljudridå, även utan en synbar öppning.
  • Framför en glasöppning: Enkel glasering kräver ofta ett kit eller ytterligare material för att förstärka ljudisoleringen. För att akustiska gardiner ska vara effektiva måste tyget sträcka sig minst 10 cm utanför ramen på alla sidor.
  • Mellan två rum: det händer att ljudridån fungerar som en skiljevägg för att separera 2 olika vardagsrum. I det här fallet, välj höga stöd, vidrör taket, med kanter som faller mot golvet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found