Hur byter man lager på en skoter?

En skoter är praktisk och ergonomisk och gör det enkelt att ta sig fram. I händelse av ett haveri, i synnerhet ett problem med hjulen, tar det bara några få steg att byta ut dem. Vilka är de nödvändiga verktygen? Vilka är stegen att följa? Hur underhåller man den här enheten för optimal hållbarhet? Alla svar i denna fil.

Byt ut lagren på en skoter

Byta ut lagren på en skoter: nödvändig utrustning

Med tiden kan bakhjulet på en skoter bli deformerat, vilket kräver byte. För att hålla den längre är det bäst att sätta ner foten när du stannar. Dessutom rekommenderas det att byta slitna hjul, annars kan de orsaka en olycka. Att byta ett hjul kräver lämpliga verktyg, inklusive en insexnyckel, en hammare och naturligtvis ett nytt hjul.

Steg för att byta ut lagren på en skoter

Byte av ett skoterhjul görs i några få steg, börja med att lossa det. Att göra detta :

  1. Vänd skotern upp och ner för att enkelt nå ratten. Placera insexnyckeln på hjulaxeln innan du vrider hjulet moturs;
  2. Fortsätt rotationen för hand. När hjulet har lossats, ta bort det;
  3. Montera det nya hjulet genom att föra in axeln i gaffeln. Tryck in axeln med insexnyckeln;
  4. Sätt i skruven och fäst sedan igen med skiftnyckeln;
  5. Se till att hjulet är perfekt fixerat för optimal säkerhet.

Hur underhåller man en skoter korrekt?

För att hålla länge kräver en skoter en vanligt underhållinklusive rengöring, åtdragning av de olika skruvarna, släpp och lagersmörjning:

  • Rengöring

För bekväm användning av skotern är det lämpligt att rengöra den regelbundet med en fuktig trasa. Det är också möjligt att använda specifika produkter som säljs i specialiserade butiker.

  • de åtdragningsskruvar

Kom också ihåg att kontrollera de olika skruvarna för att förhindra olyckor. I själva verket leder vibrationerna som orsakas av markens ojämnhet under rörelse ofta till att skruvarna lossnar. Därför är det nödvändigt att utföra en kontroll minst var tredje vecka för garanterad säkerhet.

  • de släpp

I händelse av att en skoter beslagtas, använd en lämplig produkt som är allmänt tillgänglig i specialaffärer. Den tillåter både rengöring och lossning av skruvar, vikmekanismer och tryckknappar. Undvik dock att sätta den på lagren. Henne avfettningsfunktion skulle störa den korrekta funktionen hos lagren.

  • De smörjning av lager

För optimal användning är smörjning av lagren ett viktigt steg. Denna operation gör att du kan uppskatta ett bättre glid, även efter en passage på vått underlag. För att göra detta, kom ihåg att ta bort hjulet först innan du häller en eller två droppar i lagren.