Flytta: ta bort inbyggda apparater

I ett kök kan inbyggda hushållsapparater bestå av ugn, kylskåp, tvättmaskin eller diskmaskin. Till skillnad från fristående enheter är de installerade i en nisch eller under en bänkskiva och kan inte flyttas. Tips för att återställa hushållsapparater under en flytt.

Flytta dina hushållsapparater

Uppdatering om inbyggda vitvaror

Ofta öppet mot vardagsrummet har köket nu blivit ett vardagsrum. Dess användare visar en önskan att ta hand om utformningen av detta utrymme och den inbyggda möjliggör perfekt integration av hushållsapparater. Detta segment står nu för 40 % av marknadsförsäljningen och fortsätter att växa. Faktum är att inbyggda vitvaror är riktigt trendiga, eftersom de ger köket en snygg stil.

En inbyggd hushållsapparat passar inuti nischer eller köksskrin. Ändå förblir det synligt och harmoniserar perfekt med designen av rummet tack vare möjligheten att dekorera det med en fasad som är samordnad med de andra möblerna. De referenser som för närvarande erbjuds på marknaden är designade i olika material som glas eller rostfritt stål för att ge oklanderlig finish. Dessa utrustningar uppvisar en minimalistisk och innovativ estetik med luftiga och flytande linjer.

Inbyggda vitvaror kan placeras på önskad höjd. Till exempel placeras ugnen högt för att spara utrymme och för att undvika att böja sig. Insatsen gör också rengöringen av köket enklare, eftersom den befriar från användning av underhållsprodukter för rengöring den rostfria fasaden, sedan trämöblerna. En produkt räcker, eftersom fasaderna är identiska. Dessutom kan denna typ av hushållsapparat, när den är perfekt integrerad, eliminerar hygienproblem på grund av smuts installerad i spåren på en ugn eller induktionshäll.

Försiktighetsåtgärder för att ta bort inbyggda apparater

En flytt kräver att hushållsapparater tas bort från sin nisch. Denna operation måste dock utföras med försiktighetsåtgärd för att förhindra skador på maskiner.

  1. Stäng av enheten;
  2. Utför en dränering för att ta bort det återstående vattnet;
  3. Koppla bort vattentillförseln;
  4. Töm maskinen helt;
  5. Fortsätt försiktigt när du tar bort enheten;
  6. Placera en truck om det behövs för att bärga maskinen när den tagits bort.

Ta bort en inbyggd diskmaskin

Att demontera en inbyggd diskmaskin är en enkel operation som bara tar 15 till 30 minuter. Du bör ha en platt skruvmejsel, en T20-skruvmejsel, en batteridriven skruvmejsel och en pappershandduk.

Koppla loss rören och elkabeln

Du måste börja med dra ut kontakten ur uttaget, stäng sedan kranen, ta bort inloppsslangen från kranen och ta bort dräneringsslangen från ledningen. Om det rör sig om ett rör monterat på spakens sifon måste klämman lossas.

Ta bort diskmaskinens panel och sockeln

När diskmaskinens panel har tagits bort, ta bort sockeln placerad i botten för att kunna ta bort enheten. Det finns flera sätt att fästa denna bit på, men vanligtvis fästs den på benen på köksblocket.

Ta bort diskmaskinen

För att ta bort den inbyggda diskmaskinen, helt enkelt ta bort skruvarna skåp eller översta hyllan. Sedan måste du vända apparatens ben något inåt, ta sedan bort skruvarna som sitter i mitten och på undersidan av diskmaskinen. Allt som återstår är att sänka det bakre benet på enheten. När dessa steg har slutförts, kommer borttagningen av apparaten att ske utan problem.

Ta bort en inbyggnadsugn

Vanligtvis är en inbyggd ugn fäst vid köksenheten med hjälp av skruvar gömda av dörren, men också av plastnipplar. Dessa är placerade längs ugnsstolparna och syns när luckan öppnas. När enheten är urkopplad tar du helt enkelt bort dem och drar sedan i enheten för att lossa den.

Ta bort ett inbyggt kylskåp

Installationen av ett inbyggt kylskåp görs på två sätt: strömavtagare och rutschkana. Med den första monteras trädörren direkt på kylskåpsdörren, och kylskåpets gångjärn bär upp öppningens vikt. Med den andra monteringsstilen har apparaten och trädörren sina egna gångjärn. Anslutningen görs av 2 eller 3 plastglas syns mellan dörrarna.

I båda fallen, det kommer att vara nödvändigt att ta bort skruvarna som är placerade upptill och nedtill som håller trädörren mot apparatens lucka. Därefter är det nödvändigt att ta bort de som fungerar som justeringar för att anpassa trädörrarna till de omgivande möblerna med kylskåpet. När dessa delar har tagits bort, dra bara i enheten för att lossa den.

Tips för att transportera hushållsapparater

Hushållsapparater, vare sig de är inbyggda eller inte, måste vara det transporteras med omsorg vid flytt. Det är bättre att vidta nödvändiga åtgärder när du avinstallerar och transporterar dem för att undvika skador.

Ta med frys och kyl

Det är nödvändigt att töm väl, tina sedan upp kylar och frysar innan du flyttar dem. Nyare modeller är särskilt känsliga och bör inte lutas. Om möjligt är det bättre att bära dem upprätt för att bevara motorn. Hyllorna ska tas bort för att undvika att de går sönder under transporten, sedan ska dörrarna stängas säkert med tejp. Om dessa enheter inte ska användas under en längre tid är det bäst att lämna dörrarna på glänt eftersom det kan göra att mögel byggs upp. Väl framme vid sin destination måste kylskåpet förbli urkopplad i minst 3 timmar för att ge tid för vätskorna att stabilisera sig.

Ta med ugn och mikrovågsugn

Ugnen och mikrovågsugnen måste vara perfekt förpackade innan de transporteras. Glasbrickor, tallrikar och hyllor måste tas bort. När det gäller fönstren är det bättre att skydda dem med en bit kartong fixerad med ett lim. Det är också lämpligt att tejpa de elektriska ledningarna och skydda glasskivan med speciellt borttagningspapper eller kökshanddukar.

Transportera en diskmaskin

Det är viktigt att utföra ett oljebyte innan du flyttar en diskmaskin. Denna operation kräver att du tar bort filtren och placerar sedan avloppsslangen i jämnhöjd med marken för vattendränering. Efteråt måste du säkra dörren samt vatteninlopps- och avloppsrören med tejp.

Bär en tvättmaskin

A tömma tvättmaskinen är nödvändigt innan en flytt. Detta kan göras genom att luta maskinen något bakåt innan du tar bort avlopps- och vatteninloppsslangen. Vid transport, bättre blockera trumman med klämmor och fäst rören med tejp. Rören måste vara igensatta med en kökshandduk eller tejp.