Hur sparar man pengar på matinköp?

Det verkar svårt att spara pengar när du handlar. Ofta lämnas hushållen med mycket högre utgifter än väntat. Dessa få tips kommer att spara pengar på matinköp. Genom att beräkna dina köp korrekt är det fullt möjligt att spara 10 till 15 €.

Spara när du handlar

Minska onödiga stormarknadsutgifter

När du handlar på marknaden eller i stormarknader är den största utmaningen att inte överskrida den tilldelade budgeten eller till och med dra på dig lägre utgifter än planerat. Det är faktiskt lätt att tappa kontrollen vid åsynen av de olika livsmedelsprodukterna som presenteras för att locka köparnas uppmärksamhet och framkalla köphandlingen. Det går att spara på matinköpen genom att ta hänsyn till de grundläggande tipsen.

 • Kolla vad som finns kvar i kylen innan du går till marknaden är den första instinkten att ha. Det är lämpligt att sedan upprätta en inköpslista för att undvika att ha dubbletter av produkter eller att glömma de viktigaste. Vid upprättandet av denna lista rekommenderas att gruppera produkterna som ska köpas efter avdelning och att rikta in sig på den idealiska stormarknaden enligt priset på de debiterade varorna. Det är nödvändigt att i förväg veta vilka dagar av marknadsföring som erbjuds av stormarknader.
 • Planen veckans menyer att ta hänsyn till matsmaken hos varje medlem i familjen är också nödvändigt. Därmed går det att undvika att springa för att köpa de saknade ingredienserna. Detta sätt att göra saker gör att man, efter att ha upprättat listan, har en utgiftsöversikt och korrigera det vid behov för att minska det totala beloppet.

Vad du ska göra när du handlar för att undvika onödiga utgifter

Här är några enkla saker du kan göra för att undvika att spendera mer än du behöver när du handlar:

 • Det är bäst att handla mat stor yta, eftersom de varor som erbjuds är mer varierade. Dessutom är det inte ovanligt att kampanjförsäljning anordnas där, särskilt när utgångsdatumet för en produkt närmar sig, revideras priset på varorna nedåt.
 • ​​​​​Du bör undvika att ta dina barn till snabbköpet. De är ofta en källa till tvångsmässiga utgifter: godis, senaste prylar, leksaker ... Ett paket chokladkakor slinker snabbt ner i korgen varken sedd eller känd.
 • Jämför priserna är ett effektivt sätt att betala mindre. Detta sparar 1 till 2 € efter att ha gått runt på hyllorna innan du bestämmer dig.
 • Ät vegetariskt sparar också pengar. Grönsaker och andra färska växtprodukter kostar mindre.
 • Köp i lösvikt eller i stora mängder fungerar bra på ett litet område. Faktum är att köpmannen kunde erbjuda ett bra pris med tanke på inköpens betydelse.
 • Köp fryst och konserverad mat representerar ett bra alternativ. Dessa produkter håller faktiskt väldigt länge. Chanserna att gå förbi utgångsdatumet är lägre, särskilt som deras pris är mer eller mindre överkomligt.
 • Shopping på Internet är perfekt för stora besparingar. Detta trick låter dig ha tillgång till ett stort antal livsmedelsprodukter utan att lämna ditt hem. Dessutom är det enkelt att jämföra priser och snabbt fylla din varukorg, eftersom alla artiklar är grupperade efter kategori.
 • Det är också en bra idé att i förväg bestämma adressen där man ska handla. Det här tricket är att definiera vilken butik eller marknad du ska gå till för att handla mat. Dessutom, genom att börja med denna vana, är det lätt att utantill veta priset på varje produkttyp, vilket avsevärt förenklar uppgiften när du sammanställer inköpslistan.
 • Gå runt på hyllorna är viktigt för att jämföra priser och bestämma produkter som uppfyller dina förväntningar genom att noggrant läsa etiketterna. I varuhusen brukar nya produkter med ganska höga priser läggas fram. För att spara pengar är det värt att notera att billiga men ändå bra kvalitetsvaror vanligtvis finns längst ner på hyllorna.

Goda vanor att ta till sig för att spara

 • Släng inte rester. De kan förvaras i kylen eller frysen och värmas upp senare om du är hungrig. De kan också återanvändas för att tillaga andra måltider.
 • Ät innan du går ut. Att lämna huset med full mage gör det möjligt att inte bli frestad av att passera framför konditoriet, crêperiet eller smörgåsbutiken på hörnet. Om hungern greppar fungerar ingenting. "Äta" är det som hela tiden dyker upp i ditt huvud, och köp blir obligatoriskt för att stilla din hunger.
 • Laga mat själv. Trenderna idag är förlagade måltider, till lunch eller middag, eller både och. Ingenting liknande det för att spara tid och undvika matlagningssysslor efter en hektisk dag. Det är dock värt att notera att färdiglagade måltider kostar mer än de som görs själv. Det är därför bäst att förbereda allt i förväg och förvara det i kylen. Allt som återstår att göra är att värma till lunch eller middag.
 • Ändra dina konsumtionsvanor. Att handla genom att gynna lokala produkter, säsongsbetonade grönsaker eller köpa vid källan, nämligen från producenten, hjälper till att undvika transport- och bearbetningskostnader. Räkningarna minskar alltså, med flera euro i besparingar.

Vissa säger att det är lättare att spara pengar på matvaror än på någon annan produkt. Uppenbarligen är detta delvis sant eftersom det finns ett antal sätt du kan dra ner på utgifterna när du handlar. Men med tillverkare som ständigt erbjuder mer attraktiva alternativa produkter till prisnivån, till nackdel för kvaliteten, är det inte så lätt att säga nej till familjemedlemmarnas krav. För att spara pengar är det bättre att kontrollera innehållet i din plånbok och begränsa dig till det angivna beloppet innan du ens lämnar huset. På så sätt, oavsett vad, oavsett vilken ny produkt som upptäcks på vägen, är det helt enkelt inte möjligt att punga ut mer än vad som ursprungligen var planerat.