Vet allt om hundar innan du adopterar dem

Att adoptera en hund ska inte tas lätt på. Med många ansvarsområden kräver det en lång eftertanke. Visserligen, även om den är söt, är en hund inte en mjuk leksak. Han behöver vårdas, matas, utbildas och underhållas. Översikt över kriterierna för val av hund och villkoren för avel.

Vad man ska veta innan man adopterar en hund

Varje hundras har sin egen karaktär

Att adoptera en hund är ett beslut som kräver noggrann eftertanke för att kunna väga för- och nackdelar. I synnerhet är det viktigt att lära sig om djurets levnadsförhållanden och karaktär. Visserligen har hunden vissa egenheter som måste respekteras för att säkerställa bättre komfort och för att optimera dess utveckling.

I princip visar sig en hund naturligt tillgiven och foglig mot Man. Även om vissa är mer komplicerade än andra, beror dess beteende främst på dess miljön och den utbildning han fått. Hundar kan dock visa tecken på fientlighet när de känner sig hotade eller illa behandlade.

Vanligtvis är hunden ett djur lättsam som är lätt att tämja, men som kräver uppmärksamhet och mycket tillgivenhet. När han väl är tämjd visar han sig vara trogen och lydig mot sin mästare.

Urvalskriterier för att hitta det perfekta husdjuret

För att säkerställa djurets bekvämlighet, men också för att garantera ett harmoniskt sambo med dess ägare, är det viktigt att välja sin ras efter dess karaktär, värdfamiljens levnadssätt, typen av bostad. , närvaron. eller inte av en trädgård etc. Visserligen måste hunden anstränga sig för att bli uppfylld. Annars kan han utveckla beteendeproblem.

För människor som bor i lägenheter eller de som inte har mycket tid att ta hand om en hund, är det bättre att välja en ganska foglig och hemtrevlig art som:

 • Bichonen
 • Den franska bulldoggen
 • Cavalier King Charles
 • Westien
 • Mopsen
 • Pudeln

Dessa hundraser behöver inte mycket utrymme. Anpassar sig perfekt till en stillasittande livsstil, 45 minuter till 1 timme promenader om dagen kommer att göra dem lyckliga. Dessutom är de ganska tillgivna hundar och på jakt efter mänsklig kontakt.

För de som har mer tid eller mer utrymme hemma kan välja raser med en genomsnittlig energinivå, det vill säga de som är i behov av 2-3 timmar promenader och spel för god hälsa. Exempel på hundraser som kräver utomhus och motion:

 • Retriever eller labrador;
 • Det nya landet
 • Border collie

Har mycket energi att spendera kräver vissa raser mycket utrymme och har ett konstant behov av att röra på sig. Detta är fallet med Malinois, från Tysk korthårig pekare och Huskies.

Efteråt kommer en hund med stor trädgård inte nödvändigtvis att vara gladare än en hund som bor i lägenhet men regelbundet ute och underhåller.

Mat och omsorg

När en person adopterar en hund måste den kunna tillgodose deras behov. I synnerhet måste den förse den med bra försörjning, och en livsmiljö och anpassad vård.

När det kommer till mat varierar behoven från ras till ras. I detta sammanhang är det viktigt att ta hänsyn till:

 • Ålder;
 • Djurets fysiologiska tillstånd;
 • Livsstilen ;
 • Hundens hälsotillstånd.

Det finns två alternativ tillgängliga för ägare för att mata sin fyrbenta vän: förbereda sin egen mat eller ge dem industriella rätter som kibble. För att veta varje djurs kostbehov är det lämpligt att kolla med en veterinär.

När det kommer till skötsel behöver hunden vara det gick och att vara tvättas regelbundet. För att han snabbt ska acklimatisera sig till sitt nya hem är det viktigt att ägna en vilohörna (en korg), en skräp regelbundet rengöras och en hörn att äta med två separata skålar för vatten och mat. För att garantera honom god hälsa och en förlängd livslängd är det också nödvändigt att ta honom till veterinären minst en gång om året, men också under en avmaskning och den vaccinationer. Från de första levnadsveckorna ska valpen vara vaccineras med en månads intervall. Efter det kommer det att vara nödvändigt att göra påminnelser varje år. Den första vaccinationen som ska göras vid en ålder av 2 månader, förutom rabiesvaccinet. Detta bör göras från tre månader.

Hur tränar man en hund?

Att lära sig en hund måste i första hand ske med respekt för dess behov och begränsningar. För att göra detta kan befälhavaren ringa in en professionell eller ta hand om utbildningen av din hund. I detta sammanhang kan tränaren använda olika metoder för att få djuret att lyda:

 • Behandlas som en belöning eller som en locka;
 • de klick, en liten låda som gör ett ljud och talar om för hunden vad den ska göra;
 • Begränsning: hunden imiterar vad hans husse gör.

Framgången för en dressyr beror på respekten för några få villkor som är följande:

 • Kommandoordet ska sägas när hunden ska utföra, inte innan, förrän den kopplar ordet till handlingen;
 • Belöningarna måste vara motiverande, men måste också respektera djurets behov, särskilt när det kommer till mat. Se till att godbiten är låg i kalorier;
 • Djuret får inte manipuleras eller tvingas fysiskt för att lära sig att vara frivilligt;
 • Det är viktigt att ha tålamod och att inte säga "nej". Detta ord är förknippat med ett förbud och kan göra att djuret inte längre utför den förväntade gesten;
 • Dela upp inlärningsuppgifterna i flera korta men regelbundna pass.

Behåll din hund

När man är på semester är det inte alltid möjligt att ta med honom. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att anförtro honom till personer du litar på så att han inte känner sig övergiven. Flera alternativ är sedan tillgängliga för ägare för att säkerställa deras husdjurs välbefinnande när de är borta. :

 • Göra håll hunden hemma med en husdjursvakt : för att inte störa djurets dagliga liv bör hemvård föredras. För att göra detta är det möjligt att ringa till en djurskötare eller en älskad. Den senare kan bo i huset eller komma på ad hoc-basis för att möta djurets behov;
 • Anförtro det till en värdfamilj: om hunden är knuten till familjemedlemmar eller inte gillar att vara ensam, är det bättre att ge honom till en fosterfamilj som tar hand om honom som om de vore ägare;
 • Det går även bra att lägga in den pension där djurproffs kommer att ta hand om honom tills hans familj kommer tillbaka. I det här fallet kan ägare göra testdagar för att se om hunden anpassar sig till denna miljö.