Hur använder du bakpulver för att döda skadedjur?

Bakpulver kan även användas i trädgården! Det är särskilt effektivt mot skadedjur. Här är alla våra tips för att använda den mot insekter och skadedjur.

Eliminera insekter och skadedjur med natriumbikarbonat

Eliminera vägglöss med bakpulver

Vägglöss är unika genom att de är osynliga för blotta ögat. De njuter av sängens skrymslen och vrår och livnär sig på människoblod. Deras bett lämnar röda märken på huden och orsak klåda. Bakpulver är mycket effektivt för att eliminera dessa skadedjur. Det är faktiskt en icke-toxisk aktiv ingrediens för människor. Denna produkt kan användas som pulver eller spädas i vatten.

En första metod är att strö över dess hölje bakpulver. Det har verkligen en irriterande egendom att vägglöss inte tål. Därför är det tillrådligt att placera det på alla platser som kan skydda dem, särskilt:

 • sängen ;
 • gardiner ;
 • mattorna ;
 • kanapéer;
 • jord.

Efter att ha väntat flera dagar, a Husstädning rekommenderas för att ta bort bikarbonatrester.

Du kan också välja att använda utspätt bikarbonati ljummet vatten mot vägglöss. I det här fallet är det bättre att ha en spray där vi kommer att hälla den erhållna lösningen. Spraya sedan alla hörn av huset, var särskilt uppmärksam på känsliga områden. Efter denna operation, låt produkten lufttorka. Detta alternativ är mer praktiskt eftersom produkten genomsyrar sängkläderna och verkar längre. Det är också mer effektiv för att bli av med vägglöss i huset och för att hindra andra från att bosätta sig.

Bakpulver: ett gift för kackerlackor

Bakpulver används i många mormors tips. Den är en god allierad mot vissa skadedjur, som t.ex kackerlackor. Dessa skadedjur tar sin tillflykt till varma och fuktiga platser och utnyttjar natten för att komma ut ur sina gömställen. De är särskilt förtjusta i mat där de hittar mat. Så snart de dyker upp krävs omedelbart ingripande innan honorna lägger ägg.

de bikarbonat är dödlig för dessa skadedjur. Det här vita pulvret torkar dem faktiskt. För att fortsätta, här är ingredienserna och materialet som ska samlas in:

 • Tallrikar ;
 • En skål ;
 • Ett glas bikarbonat ;
 • Ett glas socker i pulver.

För förberedelserna, bara

 1. Kombinera bakpulver och socker i en skål;
 2. Häll en liten mängd på tallrikarna;
 3. Lägg tallrikarna i tillgivna hörn av kackerlackor, som mat där den vinden.

Bli av med loppor med bakpulver

Loppor är skadedjur som tillhör familjen avsifonaptera. Även kallade aphaniptera, kan dessa insekter kännas igen på deras mundelar som består av ett stickande-sugande instrument. De förökar sig snabbt och är bärare av sjukdomar.

Natriumbikarbonat är ett effektivt ämne mot parkettloppor och de hos husdjur. Att bli av med det, strö över bakpulver på marken eller på sitt husdjur. Ämnet träder i kraft i utrymmet för 48 timmar. Efteråt är det viktigt att klaradammsugare. Saltet i bikarbonatet dödar loppor.

Bakpulver: ett sätt att bekämpa skadedjur i trädgården

Trädgården är platsen där skadedjur lätt förökar sig. Myror, mjöllöss, bladlöss och kålmaskar finns i överflöd. Dessa parasiter skadar växterna som utgör deras huvudsakliga diet. Att eliminera mjöllöss och den bladlöss, två lösningar är möjliga. Den första är att:

 1. Späd 10 till 20 gram av bikarbonat i 1 literdestillerat vatten ;
 2. Tillsätt 3 matskedar avolja ;
 3. Spraya blandningen på skadedjuren.

Spraya också växterna med en blandning av 5 gram bakpulver (1 tesked) och 3 matskedarolivolja är också effektivt. För att tillämpa denna andra metod måste du:

 1. Upplösa 6 teskedar av blandningen erhållen i 1 liter vatten ;
 2. Spraya på växterna, undvik blomningsperiod ;
 3. Upprepa åtgärden ungefär varje 20 dagar.

Att bli av med mot, finns ett annat sätt:

 1. Blanda bikarbonat, av vetemjöl och lite Jorden i lika delar;
 2. Strö över de angripna plantorna.
 3. Vänta tills blandningen träder i kraft.

Använd bakpulver mot flugor

Förutom att vara störande är flugor bärare av bakterie sannolikt förorena maten. De förökar sig på sommaren och lägger cirka 500 ägg per hona. Värmen accentuerar de dåliga lukterna som lockar dem. Men kemiska insekticider förorenar luften och utgör en hälsorisk för de åkande. A grönare metod består av:

 1. Kombinera bakpulver och vatten;
 2. Spraya produkten runt huset.

Stöt bort bålgetingar och getingar med bakpulver

De getingar och den bålgetingar kan vara farligt för människor, särskilt om de kommer in i hem. För att köra bort dem är en enkel metod att blandaolivolja och bikarbonat. Det är nödvändigt :

 1. Späd en tesked bakpulver i en halv liter vatten;
 2. Tillsätt 4 matskedar olivolja;
 3. Häll blandningen i en spray och spraya de angripna hörnen flera gånger om dagen.