Det väsentliga materialet för att göra dina smycken

Att göra och montera dina egna smycken är en originell, kreativ och rolig aktivitet. För att nå dit krävs tålamod och fantasi, men också att ha rätt utrustning. Det är faktiskt nödvändigt att samla in vissa specifika verktyg och tillbehör. Lyckligtvis finns det många nätbutiker och sajter som erbjuder material som passar för att göra hemgjorda smycken.

Materialet för att göra smycken

Köp de material som behövs för att göra smycken

Innan du påbörjar skapandet av smycken är det nödvändigt att börja med att förvärva grundmaterial för att säkerställa framgången för DIY-projektet. Tre typer av utrustning ska sammanföras, nämligen verktyg, primers och dekorativa element.

Verktygen: För dem som är nya inom smyckestillverkning är listan över verktyg som behövs inte riktigt lång. Den kan dock förlängas beroende på vilken typ av smycke som ska skapas. Ju mer antalet juveler ökar, desto fler tillgängliga verktyg kommer att göra det möjligt att utgöra en särskilt rik verktygslåda.

  • Klämman är en av de väsentliga. Helst är det nödvändigt att satsa på en modell med fina ändar. Den kommer att användas för att hålla, böja eller krossa ömtåliga föremål. Det är bäst att köpa två par, med breda och tunna böjda ändar. För att utföra noggrant arbete är det faktiskt lättare att hantera juvelen med en tång i varje hand.
  • Ett annat måste är trådskärarna. Det är användbart för att skära metalltrådar. Hon är också en stor allierad när det gäller att färdigställa DIY-smycken.
  • A ett par saxar är också väsentligt.
  • I händelse av att pärlor måste träs under tillverkningen av juvelen, använd en nål kommer också att behövas.
  • För att fästa strass eller band på smycken behövs smyckeslim. Den kan också användas för att montera pärlor. Den enda nackdelen med den här typen av produkter är att det tar lång tid att torka. Ofta tar det mer än 24 timmar innan du kan gå vidare till nästa steg. Dessutom kan användningen av olika material kräva inköp av olika typer av lim.
  • De primers är de element som fungerar som fästen, stöd eller spännen. De finns i juvelerare eller in Gör Det Själv affär. Primers är nödvändiga för att underlätta tillverkningen av smyckena. Istället för att slösa tid på tillverkningen av sina egna spännen räcker det faktiskt att skaffa dem färdiga. Många butiker säljer öljetter, spännen, små mekaniska delar och clips som de är.
  • Stenar, pärlor, falska plastädelstenar, glas ... dekorationselement finns i ett brett utbud. Valet bör göras främst efter stil och typ av smycken som ska göras. Det är möjligt att sätta en kreativ touch till smyckena som gjorts med den valda dekorationen. Det är alltså möjligt att montera många dekorativa element som motsvarar hans önskemål. I butiker som specialiserar sig på försäljning av utrustning för tillverkning av smycken finns fasetterade pärlor eller fröpärlor för alla smaker. Det finns även plastreproduktioner av odlade pärlor. Glaspärlor, ogenomskinliga, genomskinliga eller metalliska pärlor kommer också att glädja de mest krävande.
  • Att göra personliga smycken, otroligt många fina stenar finns också. De är skurna i alla former och finns i alla färger. För att komplettera fotlänkar, armband och örhängen används också berlocker i stor utsträckning. Det är till och med möjligt att göra skapelserna ännu mer originella genom att lägga till särskilda detaljer som snäckskal, fjädrar eller trä. Dessa element kan skäras och färgas efter behag. Dekorativa gör de det enkelt att skapa halsband, armband och örhängen som speglar hennes personlighet.

Kit för att skapa smycken

Med tiden hjälper skapandet av smycken att utveckla en stil. Alla kan alltså specialisera sig på en viss typ av smycken eller ännu hellre, skapa alla möjliga typer av smycken. För att göra detta kan det vara nödvändigt att köpa ytterligare utrustning. Det är dock fullt möjligt att välja smyckessatser. I handeln är många kit avsedda för nybörjare i DIY:

  • Satsen har fördelen att tillhandahålla alla nödvändiga tillbehör för att skapa en eller flera juveler. Dessutom medföljer alla nödvändiga verktyg. Detaljerade instruktioner ges för att underlätta implementeringen. Smyckessatser är också ett särskilt ekonomiskt alternativ. Faktum är att utgifterna är begränsade till inköp av vad som är absolut nödvändigt med garanti för att vara ordentligt utrustad för manuellt arbete.
  • Smyckessatserna finns i olika modeller, de anpassar sig till olika kreativa tekniker. Valet kan till exempel handla om ett kit för smycket som ska broderas eller för de i fimopaste. Oftast är de tvåmaterial och kombinerar tyg med en kedja till exempel. Tidlösa och viktiga, brasilianska armband är också bland de mest populära smyckessatserna på marknaden.

Köp material för att göra smycken på rätt plats

För att köpa de material som behövs för att göra smycken finns det olika alternativ.

Stort antal byggvaruhus bestämde sig för att utnyttja DIY-trenden, speciellt för smyckesdesign. De flesta erbjuder därför sybehörs- eller smyckesavdelningar. Det är möjligt att hitta intressant material där till ett brett utbud av priser. I vissa butiker är det möjligt att hitta en hel del väsentligt material för att skapa kostymsmycken. Dessa tempel av sybehör och pärlor implanteras i allmänhet i flera städer i Frankrike som Marseille, Paris, Lyon, Lille, Strasbourg och Nice bland andra. De erbjuder ett brett urval av kedjor, pärlor, strass, band, berlocker och spännen bland annat. Kort och gott kan du hitta allt du behöver för att kunna montera dina egna smycken.

För att få de verktyg som behövs för tillverkning av smycken, många nätbutiker är att komma ihåg. E-butikerna erbjuder generellt mer än 60 000 referenser av accessoarer och pärlor för tillverkning av smycken. Så innan du köper dina tillbehör och verktyg bör du definiera några urvalskriterier, särskilt med tanke på vilken typ av smycke du ska skapa. Att köpa från en onlinebutik ger fördelen av att noggrant studera detaljerna för varje artikel och jämföra dem innan du gör ett val. Detta är också ett enkelt och bekvämt alternativ. Betalning kan göras säkert online.