Hur slår man in julklappar med återvinning?

Traditionellt omslagspapper för att slå in julklappar är ofta dyrt och är inte riktigt miljövänligt eftersom det inte återvinns. Det finns dock många lösningar för att slå in presenter med återvunnet material som kraftpapper, toalettpappersrullar eller till och med tyg.

Slå in dina julklappar

Furoshiki: en ekologisk presentförpackning

Furoshiki är en konst direkt från Japan. Denna teknik av vika och knyta en fyrkant av tyg gör det möjligt att enkelt slå in presenter och transportera personliga tillhörigheter utan att producera något avfall. Tygkvadraten är i allmänhet mönstrad men det är fullt möjligt att använda ett återvunnet tyg: örngott, lakan, T-shirts, halsdukar ... Furoshiki kan användas för att enkelt slå in böcker, lådor eller flaskor. Här är ett exempel för att slå in en bok:
 1. Klipp en kvadrat av tyg 50 cm x 50 cm.
 2. Lägg tyget på ett bord så att det bildar en diamantform.
 3. Placera boken i mitten.
 4. Vik en första sida sedan den motsatta.
 5. Vik den tredje tygbiten ovanpå och sedan den andra.
 6. Knyt en dubbelknut på toppen av bunten.

Återvinn tidning för att slå in presenter

När du prenumererar på dagspressen eller är van att köpa din tidning varje morgon får du ofta massor av exemplar som du förmodligen aldrig kommer att öppna igen. Så istället för att slänga allt går det att återvinna den här tidningen för att slå in julklappar. För att underhålla förpackningen kan du använda snöre, pom poms eller färgat band. Förutom att vara ekonomisk och ekologisk är denna lösning original och kan anpassas efter ens smak!

Det här tricket fungerar även med noter som du inte längre använder.

Gör ett presentpaket med kraftpapper

Sedan 1 januari 2017 är engångsplastpåsar förbjudna i butiker. De ersattes av kraftpåsar som är återanvändbara och återvinningsbara. De är väldigt praktiska för att slå in små julklappar. Lägg bara presenten inuti och stäng toppen av påsen med lite tejp. För att göra hans presentpaket mer attraktivt är design, klistermärken och andra dekorationer som påminner om högtiden välkomna.

De redan använda kraftkuverten är också en bra idé för att begränsa kostnaden för presentpapper och låta fantasin flöda.

Använd toalettpappersrullar för att slå in presenter

Toalettpappersrullar är alltid väldigt användbara och bekväma att återanvända. Till jul kan de användas för att slå in presenter.
 1. Dekorera toalettpappersrullen med färg, band, pom poms, tyg eller ull.
 2. Vik ena änden av rullen.
 3. Sätt in hennes lilla present.
 4. Stäng rullen.
 5. Limma en liten bit papper med mottagarens förnamn.