Hur förvarar man öppnade färgburkar?

Hur håller man en färgburk öppen men inte helt tom? Det är möjligt att bevara den återstående produkten genom att använda rätt teknik. Vad är dem ? Överför färgen till en annan behållare, stäng behållaren tätt ... Översikt över tips för förvaring av öppnade färgburkar.

Att hålla en färgburk öppen

Återskapa tätningen av färghinken

När den väl öppnats,en färgburk är inte längre vattentät, vilket kan torka ut dess innehåll. Det är därför absolut nödvändigt att göra den vattentät. För att göra detta, ta helt enkelt bort resterna som bildas på kanterna av grytan och på locket.
 1. Fortsätt genom att gnugga dessa delar med hushållstvål ;
 2. Skölj dem med vatten innan du torkar dem;
 3. När detta är gjort måste du fråga a filmpapper typ plastfolie mellan grytan och locket innan du stänger allt;
 4. Fäst de utskjutande pappersbitarna med tejp;
 5. Till sist färghinken måste returneras för att inte låta luften cirkulera.

Använd en annan behållare för att lagra färg

Om det bara finns lite färg kvar är det ingen idé att förvara den i originalbehållaren. Han är möjligt att behålla den genom att överföra den till en annan behållare som en syltgryta glas. Det är viktigt att se till att den nya behållaren är lufttät och tätt stängd. Ju mindre den senare är, desto längre håller färgen om den inte utsätts för fullt ljus, kyla eller värme.

Välj en fluorerad plastflaska för att lagra färg

För att effektivt lagra färg som innehåller lösningsmedel är det inget som slår en fluorerad plastflaska. Denna behållare har ett skruvlock som ger den en perfekt tätning. Dessutom är den stöttålig och släpper inte igenom ljus. Detta är idealiskt för att behålla överbliven färg som redan har börjat.

Öppna färgkrukan försiktigt

För att behålla den ursprungliga färgburken, var bara försiktig när du öppnar den. Genom att tvinga på locket med en skruvmejsel eller annat vasst verktyg deformeras burkens krona, vilket förhindrar att den stängs ordentligt. Genom att gå vidare med delikatess är det möjligt att behålla behållarens ursprungliga form och dess täthet, vilket gör att den kan stängas utan att behöva hitta en ny behållare.

Var försiktig med den här metoden, eftersom den är nödvändig kontrollera att krukans försegling fortfarande är effektiv. Likaså är det nödvändigt att se till att behållarens kanter inte har spår av färg som kan störa dess stängning.

Filtrera en redan påbörjad färg för att undvika klumpar

Ta bort små klumpar i en gammal färgkruka med följande metod:
 1. Med en hantverkskniv skär du kroppen av en plastflaska. En kopp i mitten motsvarar volymen på en 0,5 l kastrull. Torka av insidan för att ta bort alla spår av vatten.
 2. Vik a strumpa på den övre delen av flaskan (den fungerar som en tratt). Lägg över de två elementen, den övre delen, halsen neråt.
 3. Ta på dig vinylhandskar och blanda färgen innan du häller den i filterstrumpan. Späd vid behov ut färgen (syntetisk thinner) för att förtunna den.
 4. Ta strumpan i ena handen och med den andra, krama den fickan med färg uppifrån och ner. När filtreringen är klar och klumparna har låst sig, kassera allt.

Ljusa upp en färg som blivit degig

Med tiden brukar en tavla som redan har börjat göra det tjockna. Här kommer ett lite enkelt recept för att lyckas ge den en flytande konsistens, utan att nödvändigtvis späda ut den, och för att kunna använda den.
 1. Öppna burken och lägg locket på färgsidan på ett papper eller plast. Således kommer det inte att finnas någon extra tjocklek som hindrar burken från att stängas.
 2. Sänk ner grytan med öppet lock i en behållare med varmt vatten.
 3. Värm upp den några ögonblick i en bain-marie.
 4. Blanda färgen med en visp. Det senare kan uppnås till en lägre kostnad med en galge. För att göra detta, välj en hängare (plast eller metall), med en rund profil. Klipp den för att göra en slags krok med en gren längre än den andra. Montera denna krok på chucken på en elektrisk borr för att få en handgjord visp.
När du är klar, täck färgen med en bit plastpåse: ingen hud kommer att bildas.

Praktiska tips för en idealisk målning vid montering

 • Vid avbrott i målningsarbetet
Ta bort verktygen från färgen och packa in dem lufttäta plastpåsar genom att driva ut luft. Ställ in dem i frysen och ta ut dem 30 minuter innan de används igen.
 • Vid smutsig thinner
Den kan användas igen. Låt den stå i flera dagar i en behållare och filtrera den.
 • För att behålla en lösningsmedelsbaserad färg
Förvara burken upp och ner så att luft inte passerar igenom.