Måla trädgårdsmöbler i plast

Om utemöbler i plast har tappat sin charm eller har haft en inverkan på utvändig dekoration, är målning den mest ekonomiska metoden för att återuppliva den. Med rätt förberedelse, rätt färg och rätt toner för att passa inredningen av utrymmet, kan resultatet bli fantastiskt.

Måla trädgårdsmöbler i plast

Förbereder trädgårdsmöbler i plast

För en bra grepp från färg som ska appliceras på trädgårdsmöbler i plast, förberedelser är avgörande. För att göra detta korrekt måste dessa få steg följas:

  1. Rengör trädgårdsmöblerna för att få bort alla spår av smuts.
  2. Sand med starkt tryck. Detta steg kommer att göras med hjälp av stålull eller finkornigt sandpapper. I slutändan ska plasten komma ut smidig och mjuk vid beröring.
  3. Torka av med en ren, lätt fuktad trasa för att ta bort damm som bildas.
  4. Låt torka och fortsätt att måla.

Målarstadierna

För att måla om trädgårdsmöbler av plast, användning av en specialfärg för detta material krävs. Genom att följa dessa fyra faser kan operationen snabbt genomföras:

  1. Applicera färgen med en kort tupprulle (stora ytor) eller en pensel (små ytor).
  2. Låt det första lagret torka väl i cirka 24 timmar.
  3. Stryk ett andra lager färg.
  4. Avsluta operationen genom att applicera en skyddande lackskikt som kommer att skydda möblerna samtidigt som den ger en glänsande finish.

Färger att välja mellan

I handeln finns det många nyanser nuförtiden för att variera stilarna på trädgårdsmöbler i plast. Valet beror främst på vilken dekorationsstil som ska antas. För målningar av ljusa färger och vitamin, de mest populära är gula, orange eller rosa. I den nuvarande trenden, pastellfärger som havsgrönt, himmelsblått och kronbladsrosa ger en mjuk atmosfär. För folk som gillar sobra färger, brun, vit eller grå färg är idealisk.