Hur renoverar man sadeln på sin motorcykel själv?

Fukt, olja och dåligt väder kan göra att motorcykelsätet slits ut med tiden. Om så är fallet behöver du inte investera i en ny, eftersom en ny sadel är ganska dyr. Det bästa är att renovera den själv för att spara pengar. Det är också möjligt att anpassa den efter din smak.

Renovera sadeln på din motorcykel

Lossa den gamla sadeln

Vanligtvis fästs sadelöverdraget med häftklamrar och lite lim. här är hur ta bort alla häftklamrar.
  1. Börja med att skala av dem med en tunn skruvmejsel;
  2. Använd en tång för att dra ut dem.
Skummet kommer då att exponeras. Den här är specialgjuten för motorcykeln. Därför är det viktigt att hantera det varsamt, eftersom ett hål kan förändra sin komfortnivå och hämma förarens balans.
  • Om skummet är i dåligt skick, måste du sätta tillbaka bitarna som har lossnat från plastskalet med hjälp av en neoprenlim.
  • Ja den är i bra skick, är det möjligt att göra passagerarsätet ännu bekvämare genom att lägga till en skumskikt.

Fäst det nya locket

Även om skummet är förvrängt kan det fungera som ett mönster för nyheterna.
  1. Placera det gamla locket på det nya.
  2. Klipp, se till att lämna några centimeter till för att få ett bra grepp och för att utöva dragkraft.
  3. Häfta locket med början i mitten och fortsätt sedan gradvis åt sidorna. Applicera tillräckligt med spänning så att locket är spänt. Ta hjälp om det behövs.
  4. För rundning av sadeln, vik konstläderet samtidigt som du drar i det, fixera sedan. Viken ska vara väl dolda under sadeln.
  5. Om konstlädret inte är tillräckligt flexibelt bör det värmas upp med en hårtork för att mjuka upp det. Det blir lätt att sträcka och forma.
För att behålla kvaliteten på den nya sadeln är det viktigt att underhålla den ordentligt. Torka bara av med en trasa fuktad med en blandning av tvålvatten och alkohol för att ta bort eventuella ytfläckar. För mer envisa märken är aceton mer effektivt.