Hur gör man citrontvål själv?

Tillverkad med enkla, naturliga ingredienser, citrontvålar är bra för huden. De rengör också perfekt golvet och fönstren, men även tvätten. Eftersom yrket som tvålmakare inte kan improviseras är det viktigt att vara välinformerad innan man ger sig i kast med egentillverkning av tvål. Zooma på tillverkningen av citrontvål.

Gör dig själv en citrontvål

Ingredienserna som behövs för att göra citrontvål

Ingredienserna som behövs för att göra tio tvålar inkluderar:

 • 130 gr av kaustiksoda;
 • 400 mlkokosolja ;
 • 600 mlolivolja ;
 • av'vatten ;
 • 30 droppareterisk citronolja;
 • En salladsskål eller annan glasbehållare för att göra tvål;
 • a elektrisk mixer ;
 • En träslev ;
 • Kakformar;
 • Skyddsutrustning (kaustiksoda är giftigt och angriper huden), som hushandskar, en klänning, sim- eller dykarglasögon och en bärsele för att skydda näsan och munnen.

De olika stegen för att göra citrontvål

 1. Det första steget är att späd läsken. Under denna fas rekommenderas att skydda händerna använda hushållshandskar som en försiktighetsåtgärd. För att späda läsken måste du först hälla vatten i skålen innan du långsamt tillsätter kaustiksodan undvika stänk. Med en träslev är det nödvändigt att röra om blandningen, vilket säkert kommer att värmas upp.
 2. När vattnet har blandats med kaustiksodan måste du sedan häll gradvis i olivoljan följd avkokosolja genom att blanda dem med hjälp av träslev. För att utlösa förtvålningsreaktionen och ge blandningen mer homogenitet är det viktigt att vispa ihop allt med en elektrisk mixer i 15 minuter och låt vila i 5 minuter. Upprepa i ytterligare 5 minuter tills du får den förtvålning, dvs när blandningen börjar hålla sig till skålen och förändringar i konsistens, som en höjande majonnäs. För att smaksätta blandningen, tillsätt gradviscitron eterisk olja och den citronskal blanda med en träslev.
 3. Det tredje steget är att häll blandningen i silikonformar för kakor innan tvålarna skärs till önskad form (fyrkantig eller rektangel). Under denna fas är det viktigt att täcka tvålarna väl med ett värmeisolerande material, eftersom sodan fortsätter att reagera med oljan. Du behöver ocksåförvara på en kall och torr plats. För att underlätta framtida avformning är det lämpligt att fett tidigare vid användning av metallformar.

Efter 48 timmar kan de torra och härdade tvålarna tas bort från formen genom att skydda händerna med hushållshandskar. Som en försiktighetsåtgärd är det nödvändigt vänta 6 till 8 veckor efter att ha tagits ur formen för att använda dessa tvålar så att den frätande effekten av läsken försvinner permanent.