De bästa applikationerna för att göra livet i trädgården enklare

Att sköta en trädgård kräver mycket kunskap. Mobilapplikationer underlättar arbetet för trädgårdsmästare och hobbyister genom att ge dem tips och information. Här är några praktiska och lättanvända applikationer för trädgårdsarbete med sinnesro med hjälp av din smartphone eller surfplatta.

Speciella trädgårdsapplikationer

Upptäck Min grönsaksträdgård & trädgård

Denna applikation tillåter nybörjare trädgårdsmästare för att lättare komma igång med anläggandet av en grönsaksträdgård. Applikationen har en katalog rik på grönsaker och aromatiska örter. Den ger exakt information om sådatum, planteringsförhållandena (typ av jord, solsken, vattenbehov etc.), skörden samt de gynnsamma associationerna. Mon Potager & Jardin låter dig också organisera din grönsaksträdgård genom att förse användaren med en tomtsimulator. Detta gör det möjligt att se resultatet i förväg.

Ladda ner Groww

Finns på Google Play och App Store, applikationen Groww låter dig övervaka underhållet av växter. Hon skickar påminnelser om vattning, beskärning och skörd så att hon inte glömmer. Applikationen tillåter också identifiering av växter. Ett foto räcker för att applikationen ska känna igen växten (namn, beskrivning och odlingsförhållanden). Groww har även artiklar om tips och råd om planteringsteknik. Applikationen har en stor växtdatabas som låter användaren utöka sin kunskap om växtvärlden.

Upptäck Moon & Garden

Denna applikation låter användaren anpassa sin kultur efter månfasen. Det gör det möjligt att känna till månens stigande och nedåtgående faser. Appen ger även odlingsråd enligt månkalendern.

Upptäck Lux Meter

För att odla växter är det viktigt att respektera vissa villkor, inklusive ljusstyrkan. Det senare är mycket viktigt för att främja tillväxten av växter. Man bör komma ihåg att växter har olika behov av ljus. Medan vissa växer lätt i skugga, behöver andra mycket solljus för att trivas. Applikationen Lux Meter gör det möjligt att mäta solskenet på tomterna och att odla lämpliga växter där.

Upptäck trädgårdskalendern

Denna applikation påminner användaren om alla uppgifter som ska utföras per månad, oavsett om det är i en grönsaksplats, en prydnadsträdgård, en fruktträdgård eller till och med på en balkong. Trädgårdskalenderapplikationen är kompatibel med enheter som kör iOS och Android och låter dig underhålla din trädgård på rätt sätt och inte glömma någonting.

Upptäck tomat och basilika

Denna applikation är tillägnad permakultur. Det låter användaren veta vilka växter som ska kombineras för att få ett bättre resultat. Det beror på att vissa växter går bra ihop och växer bäst när de står sida vid sida. Å andra sidan måste andra hållas borta från varandra, eftersom de kan skada varandra. Vissa växter hjälper till att bekämpa oönskade skadedjur och undviker användningen av insekticider.

Upptäck PlantNet

Det är frustrerande att se en växt i en trädgård eller i naturen och inte veta vad den heter. Dessutom kommer det inte att vara lätt att fråga plantskolan den önskade växten om dess namn inte är känt. PlantNet-applikationen låter varje användare känna igen en växt som de kan stöta på under en promenad i skogen som ett exempel. Denna app är tillgänglig på iTunes och Google Play.

Upptäck ekologisk grönsaksträdgård

Den här appen är för människor som vill odla trädgård på ett naturligt sätt. Det är faktiskt fullt möjligt att göra en grönsaksträdgård utan att använda någon kemisk gödsel samtidigt som man får en mycket bra skörd. Den här applikationen ger ett detaljerat blad för varje grönsak (planteringskalender, råd om att bekämpa sjukdomar, tips om vattning, råd om dess placering, etc.).

Upptäck Super Compost

Utan bra gödsling går det inte att få en tillfredsställande skörd. Denna applikation låter dig göra din egen kompost. Hon lär sig också hur man använder avfall och begränsar avfallet så mycket som möjligt. Den här appen lär sig hur man förvandlar skal till kompost och använder dem för att gödsla trädgården och grönsaksplatsen. Det låter dig ta hand om din trädgård utan att använda kemikalier samtidigt som du gör en ekologisk gest genom att minska volymen på ditt skräp med cirka 30 %.

Upptäck Prestavert

Prestavert-applikationen låter dig vet allt om växter. Mer än 1 000 växter finns listade där. All information om växterna finns detaljerad där:

  • Kön;
  • Botaniskt namn;
  • Höjd ;
  • Utställning;
  • Blommande;
  • Skörda;
  • Använda sig av ;
  • Typ av jord eller färg.

Dess rika och detaljerade katalog låter dig få information innan du köper en växt. Appen ger också råd om odling och skötsel av växter. Med Prestavert finns det inget utrymme för försök och misstag, trädgårdsmästaren arbetar enligt konstens regler.

Upptäck JeJardine

Denna app är specialiserad på urbant jordbruk. Den är perfekt för personer som inte har en grön tumme och inte nödvändigtvis har mycket trädgårdsutrymme. Applikationen hjälper användare att ta hand om en liten trädgård, att förbättra den, att välja lämpliga växter ... Det gör det möjligt att till exempel veta tidpunkten för skörd eller rätt tid för skörden. Dessutom kan trädgårdsmästare som använder appen få belöningar. Ju mer de använder det, desto fler poäng tjänar de och kan byta ut dem mot frön eller trädgårdsredskap. JeJardine integrerar en geolokaliseringsfunktion som låter användare komma i kontakt, dela sina erfarenheter och få råd. Användare kan lägga upp bilder på sin grönsaksträdgård, sin skörd och deras utveckling. JeJardine-appen är tillgänglig på iPhone och Android.

Upptäck Waterbot

Denna app ger inga planteringsråd utan fungerar som ett larm. Det påminner användaren om att det är dags att vattna en viss växt så att de inte dör av törst. Det är användbart för dem som alltid glömmer att vattna sina växter.