Hur flyttar man tunga möbler utan ansträngning?

Om du flyttar själv eller om du vill inreda ett rum i ditt hem är det nödvändigt att flytta möbler som ibland kan vara tunga. För att lyckas flytta dem kommer här några praktiska tips som gör det enkelt att göra det utan att skada ryggen.

Flytta möbler utan ansträngning

Köp skjutkuddar för att flytta möbler

Den första lösningen är att köpa från byggvaruhus glidkuddar i teflon, som är lim eller spik, beroende på dess golv. Billiga, dessa små tillbehör är mycket effektiva. För att installera dessa glider för möbler, är det nödvändigt att placera dem under varje hörn av objektet som du vill flytta.

 1. Lyft skåpets hörn en och en att glida under skridskon. Observera att mjuk kant av dynan är i kontakt med marken för att underlätta rörelse.
 2. Att trycka hålla skåpet i önskat läge.

Använd flasklock eller kapsyler

För att flytta en möbel utan ansträngning är ett annat knep att skjuta en lock, en syltburk till exempel, under vart och ett av benen på möbeln som du vill flytta. Dessa improviserade skridskor kan också göras med kapsyler, beroende på måtten på möbelbenen som ska ändras.

Denna metod rekommenderas särskilt när golvbeläggningen består av matta eller om det finns matta på golvet, eftersom locken och locken glider väldigt lätt på dessa material.

Använd en trasa för att skjuta en möbel

Under en flytt går det att använda trasor eller en flyttfilt för att flytta dina möbler.

Trasor

 1. Lyft skåpet något, luta det eller använd en diskbänken.
 2. Under varje fot av skåpet, dra en vikt trasa i flera tjocklekar. Prioritera ylle trasor, detta material begränsar friktionen och underlättar rörelse, särskilt på vaxade golv.
 3. Flytta möblerna till önskad plats.

En rörlig filt

En rörlig filt ersätter effektivt trasor eller några skridskor. Dess nackdel är att man måste lyckas glida in den helt under den möbel man vill flytta. Å andra sidan kan detta tillbehör vara mycket användbart eftersom det kan hjälpa att flytta en möbel vid trappan.

 1. Att placera helt locket under möblerna för att flytta.
 2. När enheten är installerad, dra på locket till flytta möblerna i önskad riktning.

Om du vill ta en trappa, förutsatt att den inte är för smal, måste du gå tillväga enligt följande:

 1. Lägg filtar på var och en av de steg. Detta skapar en vadderad madrass som gör det lättare att ta sig av möblerna.
 2. Lägg en filt under skåpet och dra upp den för trappan.

Observera att du bör undvika att utföra denna operation ensam och att det är bättre att ha någon som hjälper dig att undvika en olycka, särskilt om möblerna är tunga.

Använd rullar för att flytta tunga möbler

Om möbeln som ska flyttas är på en platt, slät och fast mark, är det möjligt att använda rullar att dra den. Vi kan använda kvastskaft, från gardinstänger i trä eller en pvc rör.

 1. Placera rullarna under skåpet.
 2. Tryck på skåpet och se till att rullarna inte lossnar.
Med denna teknik kräver flyttning av en möbel nästan ingen ansträngning!

Använd en vagn för att transportera möbler

Slutligen, för att enkelt flytta en möbel finns möjlighet till brickvagn, som också kallas "Jäkel". Denna teknik kräver lite mer styrka än de tidigare, eftersom det är nödvändigt att lyckas placera möblerna eller det tunga föremålet på vagnen. När du är klar rullar du bara trucken till önskad plats.