Hur blir man permanent av med vedlöss?

Vedlöss lever ofta i vissa hörn av köket, i källaren och på bottenvåningen. Dessa insekter har en viss preferens för fuktiga jordar och mörka platser. Även om de är ofarliga och inte xylofhaga, är deras närvaro i huset skadlig, särskilt om det finns många av dem. Några lösningar för att utrota dem effektivt.

Kämpa mot vedlöss

Rengör källaren regelbundet

Förekomsten av vedlöss i ett hus där jorden är blöt inte överraskande. De är de enda skaldjur som inte behöver vatten för att överleva. De lever i allmänhet i gemenskap på fuktiga platser, särskilt de mat och källaren. För att se till att de inte blir många är regelbunden rengöring av källaren och alla platser där de kan bo väsentligt.

För att göra detta, använd en kvast och rengöringsmedel, se till att rengöra hörnen där dessa insekter kan ha tagit sin bostad. För att inte uppmuntra reproduktion av trälöss är det bäst att sälja oanvända möbler som lagras i källaren. Detta kommer att undvika att skapa områden med skugga och fuktighet där dessa kräftdjur kan leva i gemenskap och fortplanta sig.

Använda piller insektsmedel

De krypande insektsmedel förbli den mest effektiva lösningen för att övervinna en hawker invasion. Dessa är vanligtvis insekticider som finns på marknaden och säljs i specialbutiker. Spraya det bara på områdena där dessa små kräftdjur passerar och hemmets fuktiga hörn, särskilt i källaren och köket.

Det finns också anti-piller buggar baserade på naturprodukter som lösningar sammansatta avneem eller neem eterisk olja. Det är en indisk växt med många förtjänster. Dess väsen främjar utrotningen av krypande insekter, inklusive skogslöss. För att det ska vara effektivt måste behandling utföras på långsiktigt varar från 2 veckor till 1 månad, eller till och med längre beroende på angreppets svårighetsgrad. Källaren, köket och badrummet är de områden som ska behandlas först. Strö sedan i hörnen av huset. Behandlingen kommer att bli mer effektiv genom att fortsätta på detta sätt för att säkerställa att de utrotas.

Dessutom är användningen av en helt naturlig produkt inte skadlig för miljön eller för invånarna i fastigheten. Neem eller neem eterisk oljelösning kan användas när som helst utan rädsla för biverkningar för boende och husdjur i huset.

Gör om bottenvåningen

Även efter att ha använt insektsmedel kan vedlössen stanna kvar i huset. Detta händer ofta om bottenvåningen är fuktig i naturen. För att permanent bli av med dessa lucifuga kräftdjur krävs markrenoveringsarbeten. Syftet är att göra det vattentätt och att undvika vedlöss invaderar vissa rum av huset.

För att göra detta är det lämpligt att kalla in renoveringsproffs. De kan verkligen hitta den perfekta lösningen för vattentät bottenvåningen. I de flesta fall utför de isoleringen av jorden med polyan och isolering. Sådant arbete kräver att man gräver ett 20 cm djupt hål i marken. Efter att ha installerat isoleringen häller de en betongplatta med en tjocklek på 12 cm. Innan man lägger plattorna gör de en utjämning på 10 cm. Som ett resultat av detta arbete, som kan vara ganska dyrt, skogslössen kommer inte längre att vara intresserad av hus.

Reparera vattenläckor för att förhindra pesten av vedlöss

Woodlice gillar särskilt fuktiga och mörka platser. Fuktighet orsakas dock vanligtvis av en närliggande vattenkälla som t.ex läcka i rören, en felaktigt åtdragen sifonring eller en defekt tätning. Dessa problem uppstår ofta i gamla och dåligt underhållna bostäder samt byggnader med dålig VVS eller bara slumpmässigt slitage.

Den första lösningen på närvaron av fukt i ett hem är att identifiera källan. Om det orsakas av en vattenläcka, ring en rörmokare. Den senare kommer att utföra en expertis för att bedöma skadan och arbetets omfattning. En vattenläcka är inget att ta lätt på. Det kan inte bara skada konstruktionen, utan också locka till sig insekter. Läckande vatten kan sippra in i väggarna, men framför allt under golvet.

Därför kan dessa kräftdjur gömma sig under plattorna, trots behandling med anti-woodluse repellent på ytan. Denna plats är ofta fuktig om det finns en vattenläcka i huset. Utöver detta är det absolut nödvändigt att stoppa läckan, byta ut slitna rör eller defekta tätningar samtidigt som man säkerställer underhåll av VVS. Dessutom, renoveringar kan kopplas in efter reparation av vattenläckor.

Lufta ditt hus dagligen

Ett dåligt ventilerat hem lider av fukt och forma. Tillstånd som krypande insekter gillar. Däremot, a välventilerat och ljust hem stöter bort insekter som föredrar mörker. Som ett resultat, genom att ventilera ett hem, minskar risken för insektsangrepp.

Solens strålar har gynnsamma effekter på den mänskliga miljön. Väggar, golv och även möbler i ett hus behöver det för att "andas". Detta beror på att inredningsmöbler i ett hem som utsätts för solljus är mindre benägna att utveckla fukt. Därför kommer den inte att dra till sig skogslöss eller någon annan krypande insekt.

Att vädra huset innebär också att säkerställa ett bra luftväxling inomhus med fönsterluckor tillräckligt öppna. Detta gör att luften kan sopa bort dålig lukt och torka bort fukt inomhus. Detta tips är särskilt idealiskt för hus i periferin med låga föroreningstal.

Rengör trädgården för att undvika vedlöss

Trots att vedlöss inte påverkar människors hälsa på något sätt är de fortfarande störande. Trädgården är en av platserna där dessa krypande insekter utvecklas särskilt. Ständig rengöring av gården är viktigt för att förhindra att trälöss och andra insekter invaderar lokalerna.

  • Plockar upp de döda löven, grenar och allt skräp i trädgården för att förhindra att insekter tar sin tillflykt dit.
  • Putsa grönsaksträdgården och blomlådorna till lufta jorden, och spraya dem mednaturlig insekticid att skrämma bort skogslöss.
  • Ändra ständigt placeringen av blomkrukorna så att insekter inte sätter sig under.