Hur rengör man en foundationfläck på ett plagg?

De flesta kvinnor sminkar sig efter att ha klätt på sig. Ett litet misstag kan dock snabbt hända och plagget kan färgas av foundation. Lyckligtvis kan denna produkt tas bort utan större svårighet. Tekniken är dock inte densamma för olika typer av tyg.

Tips för att ta bort en foundationfläck

Teknik för att ta bort foundation från siden eller ull

Även om siden och ull är ömtåliga tyger, är det ganska lätt att ta bort foundation från dessa material. Om fläcken är färsk bör den vara det gnids med bomull att eliminera så mycket produkt som möjligt. Plagget tvättas sedan i maskin med tvätt vanliga. Fläcken ska försvinna utan problem.

Tips för att ta bort foundation på bomull

Om plagget är av bomull är det nödvändigt att ta bort fläcken med en sminkborttagare. Att göra detta :

  1. Applicera lite sminkborttagare på en bomullsrondell;
  2. Gnid fläcken kraftigt för att ta bort så mycket produkt som möjligt;
  3. Låt torka ;
  4. Gnid fläcken med Marseilles tvål ;
  5. Maskintvätt plagget med det vanliga tvättmedlet.

Ta bort en fläck av foundation från läder

Om fläcken sitter på ett läderplagg, torka bara av det med en skonsam sminkborttagare. Använd helst en ögonmakeupborttagare, lägg lite på en bomullstuss och gnugga det fläckade området. Torka omedelbart genom att gnugga med en torr bomullstuss.

Ta bort foundation från syntetiskt tyg

För att ta bort foundation, gnugga fläcken med en trasa fuktad med lite avammoniak. I händelse av att det bildas glorier, strö över Sommières jord. Torka sedan av med en mjuk borste.

Teknik för att ta bort foundation från linne

Grundfläcken ströas med talk, torkas sedan av med en mjuk borste. Om det fortfarande finns spår kvar, ansök absorberande papper toppa och fukta med ånga från ett hett strykjärn. Fläcken ska lägga sig på pappershandduken. Avsluta med att torka av resten med nytt absorberande papper.