Så här spikar och skruvar du utan skador: 4 tips

När du gör DIY-arbete i huset eller trädgården är skruvning och spikning ofta viktiga steg. Men på trä eller metall är risken för sprickbildning eller brott på stöden viktig. Här är två tips för att skruva och spika utan skador.

Skruva fast i trä utan skador

Skruva fast utan att riskera att klyva veden

Skruva i trä kan vara komplicerat, speciellt om träet är spröd Var lackad. För att förhindra att trästödet skadas eller spricker, bör den metod Följande tillämpas för att få en ren skruvning:
  1. Borra pilothål med hjälp av en borr av samma längd som skruven men av något mindre diameter (till exempel en 3 mm borr för en 4,5 mm skruv).
  2. Använda pilothålen för Centrum de Skog frässkruvhuvuden. Helt enkelt dubbla diametern av skruven för att få den av borren som ska användas.
  3. Gnugga skruvens gänga på en en bit tvål eller på en ljus : den skruven kommer att sjunka utan att tvingas på skruvmejselns handtag.
  4. Ta en matchande skruvmejsel exakt till skruvhuvudets urtag för att inte glida. Metall eller trä bevaras därmed.
Praktiskt råd:

De mässingsskruv eller in koppar är ömtåliga. Arbetet bör förberedas genom att först skruva in en stålskruv med samma diameter och längd.

Tips för att skruva utan svårighet

Vissa träslag kan vara särskilt starka och tjocka, och göra den svårt att skruva. För underlätta skruvgenomträngning i trä, även det hårdaste, gnugga det innan på en en bit paraffin eller från torr tvål.

Han är också rådgivare till lämna permanent en bit paraffin i din skruvlåda. De kommer att suga upp sig själva och du sparar tid och energi för dina nästa småjobb.

Smörj in naglarna naturligt

Det finns risk att skivan spricker eller spricker när man slår in en spik i träet. För att undvika dessa olägenheter, här är två tekniker som gör det möjligt att spika enkelt och utan risk att se dess stöd gå sönder:
  1. För att undvika risk för att träet klyver, trubba nageln i knacka på spetsen. På så sätt blir spiken mindre aggressiv när det gäller att penetrera träet;
  2. För att spika in hårt träslag, smörja spiken i förväg är viktigt. För det, kör den genom håret. Detta kommer att smörja nageln på ett naturligt sätt.

Spika utan att skada klädseln

För att undvika att riva en bit tapet med varje spik du slår, här är ett enkelt sätt att bevara väggbeklädnaden:
  1. Skära en mycket liten Xmed en skärare Till spikens placering på väggen.
  2. Sedan plocka upp noggrant de fyra sidorna av X.
  3. Plantera spetsen på nageln till miljö av de fyra små trianglarna.
  4. Vid uttag av ramen kommer det att räcka till limma försiktigt fast de fyra slagen igen av X.
Detta enkla knep håller tapeten eller tapeten som ny, samtidigt som du slår in spikar i den.