Hur blir man av med måsar i trädgården?

Särskilt närvarande vid kusten kan måsar vara mycket störande. Den här fågeln är något större än en duva och tvekar inte att peta runt, inte ens i papperskorgen efter mat. Faktum är att han kan bli aggressiv när han försöker äta. Hur skrämmer man bort måsarna? Här är några effektiva tips och verktyg för att hantera problemet.

Att bli av med måsar

Antifågelballongen för att hålla måsarna borta

de skrämmande ballong är en klassisk lösning mot oönskade fåglar. Detta är'en ballong att blåsa upp. Det används främst för att skrämma fåglar, särskilt måsar. Denna typ av ballong är mycket lätt att installera eftersom allt du behöver göra är placera den högt att ses av fåglar. När de ser bollen på avstånd riskerar de inte att landa i närheten. Vanligtvis är anti-fågelskräm ballongen tillverkad av PVC och har en diameter på 40 cm. Det erbjuds ofta i set om 3 för att skydda ett ganska stort område. En ballong kan täcka en yta på 500 kvm.

Syntetiska rovfåglar för att skrämma måsar

Enligt samma princip som skrämselballongen är syntetiska rovfåglar plastfåglar avsedda att skrämma måsar och andra fåglar. Den installeras direkt i området som ska skyddas, oavsett om det är på taket eller i trädgården, för att skrämma bort måsarna. Att fixa plastfågeln görs vanligtvis med hjälp av en roterande krok eller en nylonkabel för att inte hålla den stillastående. Bortsett från måsar, är detta system också effektivt för att hålla duvor borta och sparvar. Observera dock att den omedelbara skräckeffekten inte nödvändigtvis är långvarig. Vissa måsar är intelligenta och vänjer sig lätt vid dessa syntetiska fåglar. Så det här är ingen långsiktig lösning.

Montera aluminiumfolie

Ett annat väldigt enkelt knep för att skrämma bort måsar är att skapa reflektioner och ljud med aluminiumfolie. För att göra detta är det nödvändigt att få 2 eller 3 aluminiumplåtar och häng dem högt. Bullret, associerat med reflektionen av naturligt ljus, kommer att ta hand om måsarna och duvorna. Denna teknik kan utövas på balkongen, i trädgården eller på taket. Hans bullrig effekt som kan komma i vägen med tiden är dess enda nackdel.

Den avvisande tejpen

Erbjuds i butiker, avvisande tejp fungerar också med kraften i naturligt ljus, men är mycket mer sofistikerad än aluminiumfolie. Denna pryl har designats speciellt för att skrämma bort måsar och andra irriterande fåglar som t.ex. hackspettar, den kråkor, den duvor och till och med ankor. Den avvisande tejpen reflekterar solljus för att fungera som en skrämmare fågel. Den täcker en större område än aluminiumfolie och tål väder och vind. Den avvisande tejpen stöder särskilt kraftiga regn och vindar kraftfull för att säkerställa sin roll. Det stöter bort måsar effektivt under hela året.

Ultraljudssystem

De ultraljudslådor är också kända för sin effektiva repellerande verkan. Detta system är baserat på emission av ultraljudsfrekvenser som snabbt skrämmer bort måsar. Husen är helt enkelt ska installeras på husets fasad för att skyddas för att avge frånstötande vågor. Ultraljudslådor erbjuder i allmänhet val av läge och frekvens efter individuella behov. För att skrämma bort måsarna är det nödvändigt att privilegiera modellerna speciellt avsedd för utomhusbruk som främst rör vilda djur. Nästan alla fåglar tål inte ultraljud vilket gör denna pryl till en riktig beskyddare av trädgården eller fälten. Detta system är även effektivt för att stöta bort andra oönskade djur som t.ex tvättbjörnar, gnagare och katter.

Anti-mås-topparna

För att förhindra att måsar kommer in på balkongen, taket eller till och med på avsatserna behöver du bara installera anti-mås toppar. Det är metallspikar som ska fästas på de områden som ska skyddas tack vare ett plaststöd. Dessa hackspettar kan även placeras på balkong och fönsterbrädor, beroende på var måsarna är vana vid att vara. Fixering görs på plastsocklar ca 30 cm där metallspetsarna kommer att riktas in. Rent generellt, 4 rader anti-mås toppar kan täcka en längd på 5 meter. Detta fågelskyddssystem ären av de mest effektiva i frågan. Det bör dock noteras att auktoriserade modeller kan vara olika beroende på vilket land det gäller. Tillgängligheten till detta system kan bero på regler som införts av staten.

Antifågelnätet

Istället för att stöta bort måsarna går det också att stoppa dem döda blockerar deras åtkomst. För att göra detta, installera bara en anti-mås nät att skydda ett specifikt område. Nätet kan i synnerhet placeras runt trädgården eller framför balkongen. Detta system används också i stor utsträckning för att skydda fruktträd. Genom att bilda en damm, det hjälper till att hålla skadedjursfåglar borta. Flera modeller antifågelnät finns i butiker, bl.a maskor särskilt lämplig för måsar. Nätens dimensioner varierar också beroende på storleken på dammen som ska bildas. När det gäller deras motstånd, dessa speciella nät har designats för att motstå tårar, varför det alltid är bättre att skaffa några än att göra dem själv.