Hur byter man ut blekmedel för rengöring?

Effektiviteten av blekmedel har alltid tilltalat många när det kommer till hushållsunderhåll. Användningen av denna produkt rekommenderas dock inte starkt på grund av dess effekter och negativa effekter på hälsa och miljö. Lyckligtvis finns det många effektiva produkter som ersätter blekmedel.

Naturliga produkter för att ersätta blekmedel

Desinfektionsmedel utan blekmedel

Vissa rum i huset behöver specialbehandling för att döda bakterierna som finns där. För det mesta måste toaletter saneras för att bli av med mikroberna som angriper dem. Som ersättning för blekmedel för desinfektion bikarbonat associerad med vit vinäger är ett effektivt alternativ. För att göra detta, lägg två matskedar bakpulver direkt i skålen och på de perifera delarna inuti. När det är klart, häll vit vinäger eller alkohol i skålen och över de dammade bakpulverdelarna. Blandningen skummar mycket. Därför är det nödvändigt att vänta på att skummet försvinner innan rengöring. När skummet har fallit och blandningen har fått effekt, borsta skålen för att ta bort den mest motståndskraftiga smutsen. Skölj noggrant för att få tillbaka glansen och utstrålningen från toaletterna. desinficeras. Denna blandning utgör ingen fara varken för användarna eller för miljön. Sålunda kan rengöringsprocessen upprepas så många gånger som behövs tills ett tillfredsställande resultat erhålls.

Att kombinera vit vinäger med eterisk citronolja kan också ersätta användningen av blekmedel som desinfektionsmedel. För att förbereda blandningen, häll 500 ml vit vinäger och cirka 15 droppar eterisk olja i 500 ml ljummet vatten. Häll den resulterande lösningen i en sprayflaska och skaka kraftigt. Spraya sedan de yttre och inre delarna av toalettblocket. och gnugga. Dessutom kan denna produkt lagras och återanvändas.

Deodoranter utan blekmedel

Att eliminera blekmedel från vardagen är genomförbart och till och med tillrådligt. För att få fräschör till hemmet med hälsosammare produkter, tillverkning av hemgjord luftfräschare är det enklaste och mest ekonomiska alternativet. För att göra detta, späd alkohol vid 70 grader eller vodka i 200 ml vatten och tillsätt cirka tjugo droppar eterisk olja efter eget val. Häll blandningen i en spruta, rör om väl och spraya toaletten. Denna produkt kommer att eliminera kvardröjande lukter. Den erhållna produkten ger ett mycket tillfredsställande resultat som kan ersätta blekmedel.

När det gäller kylskåpet finns det ingen anledning att använda blekmedel med en enklare lösning, tillgänglig för alla och som praktiskt taget inte kostar något. Placera bara en skål med bikarbonat i kylen och dofterna kommer att vara borta för alltid. Byt ut innehållet i skålen regelbundet för mer effektivitet. Bikarbonat är en mycket kraftfull antibakteriell och absorberar naturligt dålig lukt som produceras i ett kylskåp.

En annan blandning ska också provas hemma för att frigöra en behaglig doft. Associera bikarbonat med vissa vit vinäger ochtea tree eterisk olja. Denna desinficerande lösnings effektivitet är likvärdig med blekmedel. Dessutom avger det en doftande lukt. Som en påminnelse har tea tree eterisk olja flera fördelar, inklusive ett kraftfullt desinfektionsmedel.

Svampdödande rengöringsmedel utan blekmedel

Ett dåligt ventilerat hus främjar utvecklingen forma och flera varianter av svamp. Andra produkter mer ekologiskt än blekmedel används för att ta bort dem effektivt. Oavsett om det är på tyger, väggar eller kakelfogar i tvättrum måste mögelbehandlingen göras snabbt för att minska dess skadliga inverkan på hälsan. Oumbärlig i ett hem, den svart tvål hjälper effektivt att bekämpa mögel. Sätt svart tvål på delarna som ska rengöras och låt verka i några minuter för att dra nytta av dess fördelar. Gnugga sedan med en trasa, borste eller svamp och skölj för att ta bort Formarna.

Andra produkter som timjansprit, citron, sodakristaller, ren vinäger och väteperoxid ta bort mögel lika mycket som blekmedel. Utan negativ påverkan på miljön bör dessa produkter prioriteras för att ersätta den senare.

Bleka tvätt utan blekmedel

För tvätta tvätten lämpligen kan blekmedel förbjudas utan ånger, eftersom andra substitut med mirakulösa egenskaper finns tillgängliga. Målet är också att bevara tygets kvalitet och att upprätthålla ett oklanderligt skick vad gäller ursprung. Mjölk är känd som en näringsrik dryck, men i hushållen är dess blekande effekt på linnet att uppskatta. En blandning av 25 cl vatten och 50 cl mjölk med ett halvdussin isbitar räcker för att göra en naturlig blekning. Låt tvätten ligga i blandningen i en timme innan du tvättar den. Resultatet kommer att finnas där vid utgången av maskinen. Tänk på att anpassa mängden blandning som ska användas till tvätten som ska rengöras, annars blir effekten inte tillfredsställande.

Enklare, tvätt kl Marseilles tvål gör det också möjligt att hitta linnets vithet utan svårighet. Sköljning med rent vatten tar bort alla fläckar. Tveka därför inte att upprepa sköljningen tills fläckarna försvinner.

Som en citrusfrukt, den citron- har sin plats i köket, i normala tider. Men när det gäller tvätt, verkan av citronsyra på vitt linne är lika överraskande. Citronsaften som tillsätts direkt i maskintrumman sparar några toner av vithet i tvätten och impregnerar den med sin behagliga doft.

Natriumperkarbonat är ett blekmedel och fläckborttagningsmedel som effektivt rengör tvätt. Den här produkten ofarligt och mycket ekologiskt finns i de flesta kommersiellt tillgängliga blekmedel. Vid maskintvätt, lägg 2 matskedar av denna produkt direkt med tvätten och i slutet av cykeln kommer dess vithet att vara fantastisk.

Slutligen är den sista produkten som kan ersätta blekmedel 30 % syresatt vatten. I kombination med en mängd vatten som motsvarar 7 gånger dess volym, ger det optimala resultat med tvätt i 95 °C. Ingen fläck motstår dess verkan och det bevarar kvaliteten på det tvättade tyget.