Rengör silikonpackningar med vinäger

Kakelfogar bör underhållas regelbundet för att förhindra att de mörknar med tiden på grund av överskott av fukt. Här är en idiotsäker och naturlig metod att rengöra silikonpackningar med vinäger. Denna hemgjorda metod undviker inte bara att köpa ett speciellt rengöringsmedel för lederna, utan det gynnar också användningen av en miljövänlig och billig produkt.

Rengör silikonpackningar med vinäger

Varför behöver jag rengöra kakelfogarna?

De silikonpackningar servera till vattentäta plattor kök, dusch och toalett, men de spelar också en dekorativ roll. De måste därför förbli rena, utan att glömma att de, dåligt underhållna, kanske inte längre är vattentäta. Med tiden mörknar lederna och blir fula. Faktum är att de är mycket exponerade för fukt, särskilt i duschen och runt badkaret, och främjar tillväxten av mögel. Detta kan till och med bildas under lederna och få dem att lossna. Därför måste du rengöra dem regelbundet. Ändå, och för att inte skada dem, är det bättre att rengöra silikonpackningarna med vinäger, en naturlig och prisvärd produkt.

Vilka egenskaper har vinäger?

Prisvärd och lättillgänglig hushållsprodukt, den vit vinäger eller alkoholvinäger har många fördelar att utnyttja för att hålla huset helt rent. Samtidigt rengöringsmedel, desinfektionsmedel, deodorant, mjukgörare och avkalkningsmedel, det kan användas i många hushållsuppgifter. Hans rengöringskraft det kommer frånättiksyra.

Dessutom, om vinäger rekommenderas för rengöring av en möglig silikonförsegling, beror det på att det är en produkt helt ekologisk. Dess formel innehåller inga kemiska ämnen, vilket är en viktig egenskap för att bevara fogarna från korrosion. Dessutom innebär användningen inte någon fara för miljön. Att rengöra silikonpackningarna med vinäger är därför en mer fördelaktig lösning.

Hur använder man vinäger för att rengöra silikonpackningar?

Lätt att hitta, vit vinäger är det perfekta valet för rengöring av gulnade eller svärtade silikonpackningar. Här är de material som behövs för rengöring:

  • En tesked vit vinäger eller alkoholvinäger;
  • En tesked tvålvatten eller diskmedel;
  • En behållare för att blanda allt;
  • En tandborste eller en liten mjuk borste.

Rengöringsstegen:

  • Sänk ner tandborsten i vinägerlösningen;
  • Gnugga silikonfogarna försiktigt tills de svarta fläckarna lossnar;
  • Skölj fogarna med rent vatten.

För forma mer envisa kan det bli nödvändigt att spraya vinäger på dem med en spruta, låt sedan produkten verka i ungefär en kvart. Det är då nödvändigt att skölja. Vid behov, tveka inte att upprepa operationen flera gånger för att få bästa möjliga resultat, var noga med att alltid gnugga försiktigt för att inte skada tätningarna.