Hur rensa kanterna och stigarna?

Stigar och bårder ger en speciell charm till exteriören av ett hem och särskilt en trädgård. Dessa kan dock fläckas av förekomsten av ogräs som växer mellan prydnadsväxter eller stenläggningsstigar. Närvaron av dessa ogräs kan påverka blommornas hälsa negativt. Här är några effektiva metoder för att snabbt bli av med det.

Att bli av med ogräs på uppfarten

Använd olika ogräsmaskiner

Trädgårdsmästare och bönder försöker diversifiera metoderna för att rensa en plantage eller grönsaksfläck. Denna praxis är avsedd att hitta den bästa lösningen för att kontrollera spridningen av ogräs, men också för att använd inte kemikalier. Handeln gör tillgänglig för privatpersoner många ekologiska alternativ för ogräsrensning av ett område, inklusive uppfarter och bårder.

 • Termisk ogräsmaskin : det är en gasanordning med en ficklampa för att utsätta ogräset för en hög temperatur. Detta verktyg har använts inom jordbruk och trädgårdsskötsel i flera år. Det tillåter bland annat att förstöra oönskade växter genom att utsätta dem för hög värme utan lågor. Dessa kommer att vissna, gulna och dö omedelbart. Sedan är det bara att plocka dem ända ner till rötterna. De varning Men när du hanterar detta verktyg är det viktigt eftersom prydnadsväxter inte bör vidröras.
 • Elektrisk ogräsbrännare : Detta tillbehör som fungerar genom att ge en lätt termisk chock till växterna för att döda dem är mycket effektivt och lätt att hantera för att gradvis dämpa ogräs i en stig eller kant. Dessutom utgör enheten mindre risk för närliggande växter.

Ta bort ogräs för hand

Ta bort ogräs för hand är vanligt för trädgårdsmästare. Det är dock nödvändigt att använda specifika verktyg för att underlätta uppgiften eftersom plantan måste tas bort till roten. Inga partiklar bör förbli under jorden med risk för att öka invasionen av dessa oönskade människor. Observera att ogräsrensning är mindre allvarlig om örterna fortfarande är i plantstadiet. Här är ett urval av verktyg för att göra det lättare att dra ogräs för hand:

 • Trädgårdshandske : för att undvika skavsår och för att undvika att utsätta handen för betydande friktion, rekommenderas ofta att bära arbetshandskar. Det finns dock experthänder som inte fruktar den här typen av svårigheter.
 • Ogräskniv : Det är ett viktigt tillbehör för att helt ta bort roten från oönskade växter. Verktygets avlånga form gör det lätt att gräva ner i jorden och gradvis lyfta ut roten ur plantan.
 • Hacka : detta verktyg kan också vara användbart för att lätt hacka jorden runt ogräs för att få bort dem.
 • Hink eller korg : oavsett vilken behållare som används, ersätter den papperskorgen för att deponera ogräset som dras upp. Ett tips för att inte sprida dessa oönskade människor på stigarna eller ens i trädgården! Med andra ord låter det dig arbeta på ett rent och organiserat sätt.
 • Skrapkniv : Som namnet antyder kan den här kniven användas för att skrapa ogräs mellan kullerstensstigar. Dessa växter kommer att ryckas upp med rötterna och sprids längs gångvägar eller trottoarkanter. Det viktiga är att se till att få bort sina rötter, eftersom vissa oönskade växter har tjockare knölar än andra som maskrosor.
 • Ogräsborste : Detta verktyg kan användas för att ta bort ogräs mellan gatstenarna på en uppfart. Fibrerna är tillräckligt hårda för att rycka upp oönskade frön i plantstadiet.

När du drar ogräs för hand, tänk på att dessa växter inte ska skäras lågt till marken. Total uppryckning krävs för att förhindra att de sprids igen. Dessutom tenderar de att föröka sig om de inte upptäcks så snart som möjligt. A permanent övervakning av gården är därför viktigt för att förhindra spridning av ogräs i en trädgård, grönsaksplats, uppfart eller på bårder.

Ett litet tips innan du tar bort ogräset: det är bäst att arbeta på våt mark. På så sätt är knölarna på oönskade växter lättare att rycka upp med rötterna. Ogräsrensning kan vanligtvis göras efter en dag med regn. Å andra sidan går det också att vattna bården lätt för att bättre få ut ogräset.

Sprid ogräsmedel

Handeln ställer till förfogande för odlare och olika privatpersoner kemikalier eller bio för ogräsbekämpning i plantager eller trädgårdar. Många väljer naturliga produkter för att inte ändra jordens struktur eller störaekologisk balans. Här är olika effektiva ogräsmedel:

 • En lösning baserad påättiksyra : Denna mångsidiga ogräsmedel används av odlare för att eliminera ogräs på en plantage. Produkten ska sprayas på ogräset mellan gatstenarna på en uppfart. Den verkar i genomsnitt på en timme. Det är till och med möjligt att plantera om på det ogräsade området endast 24 timmar efter användning. Det är dock strängt förbjudet att sätta den i kontakt med prydnadsväxter, grönsaksväxter eller annan nyttig vegetation. De kan dö.
 • Potatiskokvatten <: Detta trick har visat sig fungera av bönder. Det handlar bland annat om att koka potatis och att sprida detta kokande vatten mellan stenarna i en gränd. För att vara mer effektiv, tillsätt salt till lösningen för att få den att fungera snabbare. Värmen, natrium och stärkelse som grönsaken lämnar efter sig är ett mycket effektivt ogräsmedel.
 • a organisk herbicid : mer och mer används av vissa odlare, denna produkt finns tillgänglig på marknaden. Följ bara anvisningarna på förpackningen för att rensa ett område, oavsett om det är en uppfart eller en gräns. I alla fall rekommenderas det starkt att inte använda dem för nära prydnadsväxter.
 • de bikarbonat : denna produkt är välkänd för att vara en naturlig ogräsmedel. En liten mängd är mer än tillräckligt för att förstöra oönskade adenoider. För att göra detta ska cirka 20 g strö på ogräset över en yta på 1 m². Bakpulver arbetar gradvis på ogräset för att gulna dem och sedan döda dem. Dessutom finns det ingen anledning att sopa mellan gångarna eller på kanterna, morgondaggen kommer att lösa upp dem. Operationen bör endast upprepas ungefär en eller två gånger om året.