Hur gör man sminkborttagare med olivolja själv?

Olivoljans rykte har länge varit populärt bland kvinnor. Faktum är att dess handlingar på huden är anmärkningsvärda, därav idén att använda den som en sminkborttagare. Lätt att hitta och billig, denna olja är grunden i flera DIY-recept som är lämpliga för alla hudtyper och effektiv för att ta bort makeup.

Recept: sminkborttagare för olivolja

Sminkborttagare baserad på olivolja och limevatten

För det första sminkborttagningsreceptet är det nödvändigt att ha olivolja (gärna ekologisk) och limevatten kl. motsvarande kvantitet. Följ några steg för att förbereda produkten:

  1. Häll de två produkterna en efter en i en bägare eller graderad behållare för att få exakt samma mängd.
  2. Blanda dem innan de hälls upp på flaska.
  3. Skaka kraftigt för att få konsistensen surgras flytande tvål.
  4. Varje gång du använder den, skaka flaskan och lägg en klick hemgjord sminkborttagare på en tvättbar våtservett eller bomullstuss.
  5. Använd inom en period av 6 månader efter tillverkning.

Sminkborttagare med olivolja och aloe vera

Sminkborttagare gjord av olivolja och aloe vera är särskilt lämplig för personer med känslig hud. Olivoljans roll är att rengöra ytorenheter samtidigt som den ger näring åt epidermis. När det gäller aloe vera spelar aminosyrorna och mineralerna den innehåller en lugnande roll och återställer en bättre lyster till hyn. Blandningen är också lämplig för så kallad mogen hud som har ett intensivt behov av hydrering. Dessutom ger aloe vera en idealisk uppstramande effekt för denna typ av hud. För en effektiv sminkborttagare, blanda 250 ml aloe vera juice och 100 ml olivolja.

Sminkborttagare baserad på olivolja och mineralvatten

Kombinationen av olivolja ochMineral vatten hjälper också till att rengöra huden. För att göra detta, ha 50 ml olivolja och 50 ml mineralvatten. Följande förberedelsesteg är nödvändiga för att få en effektiv produkt:

  1. Häll 50 ml mineralvatten i en kastrull och låt det koka upp.
  2. Låt svalna och lägg i en flaska.
  3. Tillsätt den tidigare uppmätta olivoljan i flaskan.
  4. Skaka behållaren innan du använder sminkborttagningsmedlet.
  5. Behåll produkten till 7 dagar, skydda den från ljus och på en mycket torr plats.