Hur rengör man duschens väggar ordentligt?

Även om de är effektiva, är hushållskemikalier som används för att underhålla toaletter skadliga för hälsan. Rengöring av väggarna i en dusch och annan utrustning kan faktiskt göras med miljövänliga lösningar. En översikt över de naturliga metoderna som fungerar för att njuta av ett oklanderligt badrum.

Rengör väggarna i en dusch

Underhåll en dusch

Flera effektiva produkter föreslås för att underhålla en dusch:

 • de vit vinäger ;
 • de citron- ;
 • de sodaaska ;
 • de'rengöringssprit ;
 • de lersten ;
 • de eteriska oljor ;
 • aceton, etc.

de vit vinäger är ett mormorsmedel som har visat sig på flera områden. Den används särskilt för att rengöra väggarna och dörrarna till en dusch. Den appliceras med en tidning och tar effektivt bort spår av kalksten. För att underhålla en duschbricka behöver du bara använda en blandning avett glas vit vinäger, av 5 cl diskmedel och lite varmt vatten. Efter några minuters installation och sköljning kommer duschkaret att vara oklanderligt. Vit vinäger kan också vara förknippas med sodakristaller för att bli av med den mest envisa smutsen.

de citron- är också ett effektivt naturligt alternativ som helt enkelt skaver på fönstren till ta bort spår av kalksten.

Använder sig avrengöringssprit hjälper till att minska kalkavlagringar på badrumsinredningar. Ett skott av mikrofiberduk indränkt i denaturerad sprit på fönstren räcker. Häll några droppar aceton på duken ger mer effektivitet. När städningen är klar, riklig sköljning krävs.

De lersten är en sten som kan övervinna tandsten och kalksten. Detta ekonomiska alternativ desinficerar och blekar utrustningen i ett badrum. Lerstenen kommer med en svamp som du bara behöver smeta och gnugga på de ytor som ska rengöras. Sköljningen är klar efter cirka tjugo minuter.

De eteriska oljor som har dygder svampdödande medel och antiseptika används för att utrota svamparna som sätter sig i badrummet. De eteriska oljorna från Ho-trä, Atlasceder och teträd är de mest populära.

Tvätta duschtätningar med naturliga lösningar

Mögel och fläckar installera över duschtätningar med tiden. För att rengöra dem vit vinäger blandat med bakpulver gör mirakel. Det appliceras på lederna med en tandborste. Bland andra naturliga alternativ till Diskmedel är de svart tvål, den citron juice och den tandkräm. Ändå, tryckångrenaren är fortfarande den mest ekologiska metoden för att bli av med smutsen. För mycket nedsmutsade fläckar är det bättre ta bort packningar och fråga igen.

Andra naturliga och icke-naturliga lösningar för rengöring av duschfogar inkluderar:

 • Svart tvål som är uppskattad för sin surhet, eftersom den kan bleka även de mest smutsiga lederna;
 • Bleka som är känd för sina blekande egenskaper och räcker att applicera med en bomullstuss på lederna.

De som inte kan rengöra fogarna, men vill återställa glansen till sin dusch, kan dölja spår använder en blekningspenna. Den appliceras direkt på lederna och torkar snabbt. A specialfärg kommer också att göra susen för att täcka fula fläckar.

Rengör kranar naturligt

Duscharmaturer är känsliga för spår av kalk. Det kan enkelt rengöras utan att tillgripa hushållsrengöringsprodukter.

 • I detta sammanhang är citron- är effektiv tack vare sin naturliga syra som eliminerar spår av kalksten. Av apelsinjuice kommer också att göra susen och leverera samma resultat.
 • De vetemjöl är en av de effektiva lösningarna att få blanka kranar och utan spår. Applicera det bara på och gnugga sedan med en trasa.

De skadliga effekterna av kalksten

Vatten sägs vara mjukt, medelhårt eller mycket hårt beroende på dess magnesium- och kalciumhalt. Ju högre koncentration av dessa, desto hårdare blir vattnet. Hårdhet uttrycks i ° F (fransk grad).

 • A rent vatten är mindre än 15 ° F;
 • A måttligt mjukt vatten 15 till 35°F;
 • A mycket hårt vatten är över 35 ° F.

Den negativa effekten av hårt vatten märks på utrustningen, eftersom den blir lättare att smutsa ner. Observera att kalk tenderar att ansamlas när vattentemperaturen är hög.

de kalksten är ett gissel för tvättrum såväl som för hushållsapparater, eftersom det lätt fastnar och kan skada utrustningen oåterkalleligt. Väl installerad på duschskärmarna slutar det med att den äter bort på plattornas yta, vilket gör att den tappar sin glans och gör sin struktur grov. Kalkstenen på en dörr gör att glaset tappar genomskinlighet. Med tiden kommer den att bli helt ogenomskinlig. Förutom blandningen av vit vinäger och fint salt, delikat passera från glasfiber på glasdörrar och väggar ger ett oklanderligt resultat.

Förhindra uppkomsten av kalkavlagringar

När spåren av kalksten har rengjorts är det bättre vidta rätt åtgärder för att undvika att de dyker upp igen.

 • Helst borde det vara det rengör efter varje dusch använder en raclette, torka sedan dörren och väggarna väl.
 • Från anti-skal väggar finns också på marknaden. Glaset på dessa referenser har genomgått en speciell behandling som minskar porositeten för att förhindra kalkavlagring.
 • Utrusta huset med en vattenavhärdare som hjälper till att minska vattnets hårdhet är också en effektiv lösning.

Bekämpa fuktproblem i en dusch

Väggar, dörrar, brickor och packningar i en dusch är utsatta för fuktproblem som kan få katastrofala konsekvenser.

 • För att begränsa skadorna, ventilera rummet regelbundet, installera en CMV och öppna fönstren är nödvändigt.
 • Låt luftfuktigheten komma in främjar infiltration i väggarna, lösgörandet av väggplattorna, men också betydande vattenskador. Packningarna spelar en viktig roll eftersom de fixerar väggarna, duschkaret och dörren till varandra. De säkerställer också täthet och bör kontrolleras regelbundet.
 • För att undvika fuktproblem är det bättre att noggrant installera väggbeklädnaden och duschkaret.
 • Att installera extruderade polystyrenpaneler som är vattentäta under plattsättningen säkerställer vattentätning av väggarna.
 • Välj dessutom en Avtappningsplugg tillräckligt stor för att dränera vatten väl.
 • När du installerar duschkaret gör en dräneringslutning på 2 eller 3 % att vattnet kan rinna av snabbt.
 • Bra underhåll undviker å andra sidan stagnation.