Hur gör man tvättbara pappershanddukar?

Underhåll och hushållsprodukter är en av källorna till avfallsproduktion. Ur ett nollavfallsperspektiv är en tvättbar pappershandduk en lösning på problemet. Om ett stort lager av frottéhanddukar och andra bomullstyger finns i hans garderob, vilka DIY-idéer för en tvättbar pappershandduk?

Gör dina egna tvättbara pappershanddukar

Användningen av en tvättbar pappershandduk

Innan de börjar göra en tvättbar pappershandduk ställer många denna fråga: varför göra tvättbara pappershanddukar? Svaret är dock ganska enkelt. Återvinningsbara och tvättbara produkter begränsar produktionen av avfall. Vilket kommer att ha stor inverkan på ekosystemet. Med andra ord DIY noll avfall masstillströmning att ge gröna tips i konsumtionssättet.

Om det finns mikrofiberhanddukar avsedd för soporna i hennes garderob, är det dags för dem att få ett andra liv. Faktum är att tillverkningen av tvättbara pappershanddukar bygger på ett system av smart återvinning. Gamla lakan, överblivna bomullstyger eller något oanvänt möbeltyg kan förvandlas till tvättbara pappershanddukar.

Precis som med principen om engångspappershanddukar låter den tvättbara modellen dig rengöra alla möjliga ytor såväl som föremål. Deras funktioner liknar nästan den kommersiellt tillgängliga produkten. Deras särdrag är att de efter användning kan gå direkt in i tvättmaskinen för att återanvändas flera gånger.

DIY tvättbar pappershandduk

Att göra den DIY tvättbara pappershandduken är det perfekta tillfället att ta fram din sy nyckelring såväl som symaskin. Att sortera tygbeståndet i huset är också nödvändigt för att bättre kunna bedöma vad som saknas för utformningen av kökshandduken. Här är en sammanfattande lista över tillbehör att ha till ditt förfogande för att lyckas med denna DIY:

 • bomullstyger för den dekorativa sidan;
 • frotté- eller mikrofiberhanddukar,
 • en sax ;
 • trådar i olika färger;
 • nålar ;
 • En fingerborg ;
 • krita ;
 • chefer;
 • ett måttband;
 • plastknappar.

Dessa inkluderar alla arbetsmaterial för en riktig sömmerska. Sedan, här är stegen för en framgångsrik DIY tvättbar pappershandduk:

 1. Definiera önskad storlek och dimension med hjälp av måttbandet genom att rita på en chef, eller en kvadrat på cirka 25 cm gånger 25 cm. Detta kommer att fungera som en mall för att klippa bomullstyget och handduken. Minst 6 tvättbara pappershanddukar ska göras så att de kan rullas ihop och ha samma form som engångspappersrullen. Det är därför nödvändigt att skära 12 ark, dvs 6 bomull och 6 servetter;
 2. Lägg bomullssidan och handdukssidan upp och ner så att de kan vändas med rätsidan uppåt efter att de har sytts. Sy de 3 sidorna av tyget, se till att lämna ett avstånd på 1 cm från kanten och fortsätt på samma sätt med alla tyger monterade. Klipp ut hörnen på pappershanddukarna så att du får ett renare utseende efter att tyget har vänts. Det här tricket gör det möjligt att få en bra fyrkant, utan att vinklarna klaffas;
 3. Vänd på tyget så att fläckarna sticker ut samtidigt som du ser till att sticka ut hörnen på pappershandduken för hand. Detta är vad sidan som inte är sydd är till för! Lätt strykning av bomullssidan kan hjälpa till att platta till tyget;
 4. Sy rätsidan av tyget på alla 4 sidorna bara 3 mm från kanten för att ge det ett bättre utseende. Med hjälp av en stans, punktera båda ändarna av ett tyg för att avsätta antingen hanen av en snäpp eller honan så att pappershanddukarna kan låsa sig och rulla upp.
 5. När alla steg har slutförts återstår bara att kapsla alla pappershanddukar som var tvättbara av deras pressar. Sedan är det bara att linda dem runt basen som vanligtvis är tillägnad pappershandduksrullen för engångsbruk och voila!

Du bör veta att processen också är densamma för göra tvättbara våtservetter eller från tvättbar sminkborttagningsbomull. Det är bara deras storlek som skiljer sig och det faktum att de inte behöver en tryckknapp. Det är också möjligt att ge dem den önskade formen (triangel, kvadrat, cirkel).

En dekorativ touch

Den DIY-tvättbara pappershandduken minskar inte bara konsumtionen av produkter som stör avfall, utan spelar också på en modernare inredning. Förutom att dessa tvättbara pappershanddukar är miljövänliga är de ett dekorativt inslag i hans kök eller matsal. Inredningstrenden är verkligen för miljövänliga färger där majoriteten av hushållsprodukterna är återanvändbara.

Svampar, våtservetter, pappershanddukar och allt som en gång var engångsbruk håller nu på att bli återanvändbar. En liten passage i tvättmaskinen och dessa tillbehör blir helt nya. Det är också möjligt att ha olika varianter av tvättbara pappershanddukar avsedda för olika uppgifter: de som är dedikerade till köket, matsalen och även för sovrummen. Deras färg måste dock vara annorlunda för att särskilja tillbehören och deras användning. Dessutom kan de göras när som helst, så varför inte?

Nya eller återvunna tyger?

Att göra en tvättbar pappershandduk förlitar sig inte i första hand på att återvinna de överblivna tygerna som finns i ditt hem. Detta utgör givetvis en stor fördel för den som föredrar att investera i återhämtning, men det är inte obligatoriskt. Köp av nya föremål bör inte förbjudas för tillverkning av tvättbara pappershanddukar.

Dessutom förser handeln individer med ett brett utbud av textilier som är avsedda för att göra en DIY tvättbar pappershandduk. Det finns ett brett utbud av fina och lätta bomullstyger samt mjuka frotté- eller mikrofiberhanddukar. Deras existens hindrar dock inte de som vill hålla sig i återvinningsandan från att återanvända gamla hushållslinnen.

Alla oanvända tyger i hennes hem kan användas för att göra en tvättbar pappershandduk. De sträcker sig från gamla lakan, gamla handdukar, gardiner till dukar. Det är dock bättre att välja mönstrade tyger för bomullssidan på den tvättbara pappershandduken för att ge den ett bättre utseende. Dessutom kommer de att hamna på bord och bänkskivor, så mycket som de är dekorativa och tilltalande för ögat.