Allt om blommors symbolik

Blommor speglar känslor bättre än ord eller gåvor. De har använts för detta i århundraden, och var och en har ett starkt budskap. För att uttrycka känslor eller avsikter i enlighet med ett tillfälle eller en händelse, här är en guide för att veta allt om blommors symbolik.

Blommornas språk

Kärlek och blommornas språk

Det finns olika sätt att bevisa din kärlek till någon. Tidlös, att ge blommor är en tankeväckande gest. De valda sorterna säger mycket om känslorna.

 • Gladiolen, primulan och den vita rosen ska erbjudas vid ett första möte. Genom sin form och färg förkunnar dess blommor stora äventyr.
 • Gerberan, den rosa rosen och amaryllisen representerar å sin sida den amorösa erövringen. På blommornas språk symboliserar dessa sorter sensualitet, femininitet såväl som erotik.
 • För att förklara din kärlek till någon är den röda rosen, dahlian och tulpanen viktiga. Dessa blommor symboliserar kärleksförklaringen med panache och förmedlar naturligtvis denna känsla till den person som tar emot dem.

Vilka blommor att erbjuda i samband med en förlossning?

Ankomsten av ett nyfött barn i en familj är en lycklig händelse. Vid detta tillfälle finns inget bättre än att uttrycka glädje genom en speciell bukett blommor, som bär ett starkt budskap.

 • Rosor: viktigt, dessa blommor kan erbjudas under en förlossning. För tillfället är det bättre att välja sorter av vit eller rosa färg. På blommors språk är färgen vit ett tecken på renhet, vilket passar perfekt med födelsen av ett barn. Dessutom är det fortfarande på modet att ge vita eller rosa rosor. För att ge en ännu mer personlig touch till denna gest rekommenderas en bukett bestående av rosor och liljor.
 • Pioner: Dessa blommor är den perfekta presenten att gratulera till en födelse mellan maj och juni. För sammansättningen av buketten, välj pioner med bleka kronblad.
 • Tulpaner: att göra en bukett tulpaner för mamman och för den nyfödda är en mycket bra idé. Dessa blommor uttrycker verkligen lyckönskningar.
 • Gerbera: På blommornas språk är gerberan ett tecken på stor glädje. Att ge en bukett gerbera är därför lämpligt för ankomsten av en nyfödd bebis. För en särskilt framgångsrik komposition, gör en bukett av solid eller flerfärgad färg, enligt moderns preferenser.
 • Liljor: Att ta med en bukett liljor för att markera födelsen av ett barn är också idealiskt. På blommornas språk reflekterar dessa blommor renhet och delikatess tack vare sin vita färg och mjukheten hos deras kronblad.

Vilka blommor för en död?

Blommor intar också en viktig plats vid en begravning eller till minne av den avlidne. Faktum är att sorgblommor är lämpliga för dessa situationer. Flera sorter ger lite tröst till den avlidnes anhöriga och påminner dem om att döden också är en del av ödet.

 • Krysantemum: Dessa är de mest lämpade blommorna för en död. Krysantemum finns i en mängd olika färger och kan användas som sorgebuketter. De kan användas vid begravningar för att återspegla sorg och ånger. De är också gynnade under minnesceremonier eller under firandet av alla helgons dag.
 • Rosor: Lämplig för alla evenemang, rosor är ofta närvarande vid begravningar eller under minnesceremonier. Observera dock att det är lämpligt att ta med rosor till en begravning om och endast om den avlidne är en familjemedlem. Röda rosor är vanligtvis reserverade för den avlidnes make och vita rosor är tillägnade familjen. Buketter av orange och gula rosor är däremot vanliga på en kompis begravning.
 • Nejlikor: de är också en del av begravningsarrangemang. På blommornas språk representerar nejlikor respekt och ömhet mot någon. Elegant, en bukett nejlikor kan tas med till en begravning av släktingar till den avlidne för att visa deras fäste. Det låter dig också uttrycka ånger på ett sobert och taktfullt sätt.
 • Hortensior: de används ofta för att blomma gravar med anledning av Alla helgons dag. Om vita hortensior är de mest populära för blommande begravningar, kan färgglada hortensior också väljas för kompositionen. Allt beror på preferenser och graden av intimitet med den avlidne.
 • Liljor: tack vare sin vita färg är liljor en symbol för renhet. De anses vara kungars blomma och kan också placeras på en grav under begravningar. Buketter av rosa eller vita liljor är de mest använda. Färgen beror på graden av relation mellan den avlidne och hans familj.

Blommor och moderlig kärlek

Moderskap är ett mycket viktigt skede i en kvinnas liv. Det är ett livslångt engagemang. Att ge blommor som symboliserar denna moderskärlek är en vacker gest som mödrar inte snart kommer att glömma.

 • Rosen: det här är blommornas drottning. Tack vare sin form och sin förtrollande doft skapar den en bukett som alltid kommer att förvåna mottagarna, särskilt mammor. De senare avgudar nästan alla rosor.
 • Nejlika: På blommornas språk betyder nejlikan "Jag är din slav". Det symboliserar en mammas tillgivenhet och odödliga kärlek. Efter ett gräl är det bäst att erbjuda en massa nejlikor till din mamma för att gottgöra.
 • Ljus och lång, solrosen är ett tecken på solsken och jovialitet. Denna blomma erbjuds vid speciella tillfällen eller till mycket kära människor, särskilt mammor. Denna gest bär ett starkt budskap. Genom sin form kommer solrosen oundvikligen att lysa upp dagen för den person som tar emot den.
 • Dahlian uttrycker tacksamhet på blommornas språk. Vit, röd, rosa, orange eller gul, den kan erbjudas för alla tillfällen. För att tacka en mamma för hennes närvaro, komponera en bukett dahlior. De som älskar färger kommer att uppskatta en bukett med flerfärgade dahlior.

Vänskapens blommor och deras budskap

För att berätta för vänner att de är uppskattade kan du ge dem en passande bukett blommor. Många blommor symboliserar verkligen vänskap.

 • På blommornas språk är gult utan tvekan färgen på vänskap. Det uttrycker perfekt vänliga relationer. För att glädja vänner rekommenderas det att komponera en bukett med gula blommor, oavsett vald sort.
 • För att fira sin vänskap med en kvinna är rosor i rosa färg idealiska. Gula och orangea rosor är avsedda för män, men kan också erbjudas till kvinnor, allt beror på preferenser. För att ge volym till buketten, lägg till liljekonvalj eller vita klockor.
 • För en ovanlig bukett av blommor, föredrar gula pioner. I det gamla Kina ansågs de till och med vara de vackraste blommorna. Blommande endast på våren, ger pionen en behaglig doft och symboliserar både blygsamhet och vänskap.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found