Hur blir man av med kackerlackor i huset?

Kackerlackor sprider sig i hög hastighet oavsett vilken miljö de lever i. Förutom att smutsa ner rum kan de också överföra flera typer av sjukdomar som tuberkulos, tyfoidfeber, dysenteri ... Som ett resultat utgör dessa insekter en verklig fara för människor. Här är de olika sätten att bli av med det.

Eliminera kackerlackor

Använder fällor mot kackerlackor

De kackerlacksfällor är små lådor som kan placeras över hela huset, på golvet eller på väggarna. Det finns två typer av kackerlacksfällor:

 • Limfällor

Limfällor har ett bete i mitten som attraherar kackerlackor och immobiliserar dem vid minsta kontakt. Baserat på antalet fångade kackerlackor är det nu möjligt att bestämma graden av angrepp samt de vanligaste övergångsställena. Det räcker dock inte med limfällor för att utrota alla kackerlackor i huset. Snarare används de för att kontrollera om alla kackerlackor har utrotats efter en insekticidbehandling.

 • Fällor med insekticid

De insekticidfällor innehåller också ett bete som lockar kackerlackor och ett insektsmedel. Efter att ha konsumerat det senare dör kackerlackor långsamt i sina bon, samtidigt som de förorenar sina kongener.

För din information utgör dessa två typer av fällor ingen risk för människor eller husdjur.

Antikackerlacka gel: en effektiv produkt mot kackerlackor

a anti kackerlacka gel kan effektivt utrota kackerlackor inom timmar eller dagar. Denna produkt är lätt att använda. Eftersom det kommer i form av en spruta, räcker det faktiskt att applicera små gelpunkter i vattenrummen, i köket och särskilt:

 • Under badrum, längs med avloppsrör ;
 • Bakom kylskåp och apparater;
 • Under handfat och handfat;
 • Bakom och under badkar ;
 • I den vinklar och vrår ;
 • I soprummen och runt sopnedkastet.

För att förhindra att kackerlackor förökar sig igen är det lämpligt att förnya behandlingen var 6:e ​​månad.

Kackerlacka insekticider: klassiska och effektiva

De insekticider för kackerlackor förbli den bästa lösningen för att utrota kackerlackor. De finns i pulver, spray eller aerosol. Sprayer är de mest effektiva, eftersom de kan spraya svåråtkomliga platser där kackerlackor tar sin tillflykt.

Utrota kackerlackor genom att torka dem

Det finns en produkt för döda kackerlackor genom uttorkning, nämligen kiselgur. Den senare innehåller kiseldioxidpartiklar som angriper deras skal och dödar dem genom att torka dem. För att använda kiselgur mot kackerlackor måste den spritsas på platser som besöks av dessa insekter. Observera att denna produkt inte är giftig för människor eller husdjur.

Döda kackerlackor med borsyra

Är det möjligt attutrota kackerlackor tack vare beten innehållandeborsyra. Finns på apotek, det senare dödar kackerlackor på några timmar. För att göra beten:

 1. Blanda sötad kondenserad mjölk och borsyra för att erhålla en pasta;
 2. Forma degen till en boll, låt sedan stelna i 30 min;
 3. Placera köttbullarna i områden där kackerlackor passerar;
 4. Upprepa operationen tre veckor senare för att utrota den nya generationen kackerlackor.

Det bör noteras att på grund av toxiciteten hos borsyra, bär handskar Engångsartiklar rekommenderas starkt under betestillverkning. Glöm inte heller att tvätta händerna i slutet av operationen.

Natriumbikarbonat och socker: naturliga produkter perfekta för att döda kackerlackor

Två dagliga produkter kan bli av med kackerlackor, nämligen bikarbonat och den socker. För att använda dem som kackerlacka repellenter:

 1. Blanda ett glas socker och ett glas natriumbikarbonat;
 2. Ordna blandningen på tallrikar och placera dem sedan längs väggarna i fuktiga och varma rum.

Attraherad av sockret kommer kackerlackor att livnära sig på blandningen som innehåller bakpulver. Med tiden kommer denna mineralprodukt att torka ut dessa insekter och så småningom döda dem.

Vin: ett idealiskt bete för att fånga kackerlackor

Förutom att vara en utmärkt aperitif, är den vin är också ett effektivt bete för att fånga kackerlackor. Faktum är att för att fånga dessa skadliga insekter med denna alkoholhaltiga dryck måste du:

 1. Fyll små burkar till hälften med vin;
 2. Placera burkarna i hörnen av rum som besöks av kackerlackor;
 3. Lägg tidningspapper eller kökshanddukar runt burkarna så att kackerlackor lätt faller i fällan.

Attraherad av doften av vin kommer kackerlackor att försöka ta sig in i burkarna. När de väl har ramlat in i dem kommer de inte att kunna ta sig ut.

Håll kackerlackor borta från huset med eterisk eukalyptusolja

Kackerlackor tål inte lukten av 'eukalyptus eterisk olja. Därför, för att skrämma bort dem från huset, är allt du behöver göra:

 1. Häll några droppar eterisk eukalyptusolja på bommulsbollar eller på tidningspapper;
 2. Placera tidningen eller bomullstussarna i områden som är angripna och frekventerade av kackerlackor (köksskåp, bakom apparater, nära dörrar, etc.).

Handlingar och vanor att anta för att undvika spridning av kackerlackor

Kackerlackor kan föröka sig snabbt. För att förhindra att detta händer finns det några åtgärder och vanor att ta till sig:

 • Behåll alla livsmedel i hermetiskt förslutna lådor (pasta, baljväxter, kakor, etc.);
 • Undvik att lämna bröd eller frukt i det fria;
 • Undvik att lämna smutsig disk i diskhon eller diskmaskinen delvis öppen;
 • Rengör köksmöbler och ta bort fettfläckar;
 • Dammsug regelbundet;
 • Kassera sopor i en lufttät soptunna;
 • Lämna inte matrester i husdjursskålar;
 • Stäng toalettskålarna;
 • Torka av alla ytor på handfat, handfat, duschkar och badkar;
 • Se till att kranarna inte läcker;
 • Väl vrid ur svamparna i tjänst ;
 • Lufta hem så mycket som möjligt.

Om kackerlackor fortfarande hänger runt huset trots dessa nya vanor eller tillämpningen av dessa olika behandlingar, är din bästa insats att ta in ett skadedjursbekämpningsföretag. Den senare kommer att göra vad som är nödvändigt för att sätta stopp för kackerlackangreppet.